Pot să închid un cont George BCR, dacă nu l-am folosit?

inchidere cont george bcr

„Bună ziua.Fata mea a deschis un cont George la BCR dar nu la folosit niciodată ar vrea să-l închidă pentru că nu-l mai folosește că pleacă din țară, dar i sa spus că nu poate să l închidă până nu plătește un comision de 30 lei. Ce poate să facă în situația asta dacă nu plătește? Multumesc.”

Raspuns

Stimată doamnă,

Există posibilitatea ca BCR să vă închidă contul nefolosit, fără plata comisionului lunar de administrare.

În Contractul cadrul pentru servicii bancare al BCR există o prevedere în acest sens, la articolul 46.7:

„Dacă Soldul Disponibil este zero pentru un anumit Cont, BCR poate decide, unilateral şi fără notificarea Clientului, aplicarea pentru acel Cont a unor comisioane zero, urmând ca acestea să revină la valoarea prevăzută în Documentaţia Contractuală în momentul în care Soldul Disponibil este pozitiv.

În orice caz, BCR poate decide, unilateral şi fără notificarea Clientului, aplicarea unor comisioane mai mici decât cele agreate prin Documentaţia Contractuală, putând ulterior decide, în aceleaşi condiţii, revenirea la comisioanele stabilite prin Documentaţia Contractuală.”

De aceea, sfatul meu este să faceți la BCR o cerere de închidere a contului, fără achitarea comisionului de administrare, dat fiind că nu ați folosit contul.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la BCR, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu închiderea contului.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamații Bănci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 × = 42