Cat poate sa-mi opreasca din salariu la mai multe propriri?

Am mai multe popriri pe contul de salariu, iar aceste popriri ajung in final la angajator. Primele doua popriri au ajuns la angajator, unde mi se popreste 50% din salariu, a aparut si cea de-a treia poprire care bineinteles incepe de la banca ca si primele doua, unde banca este in posesia adreselor de la biroul exec. judecatoresc a primelor doua popriri in care ii instinteaza sa nu mai popreasca ei, deoarece poprirea se face de catre angajator.

La aparitia celei de-a treia poprire, banca popreste si ia. Si asa mi s-a poprit 50% din salariu la angajator, plus inca o treime la banca. Nu mi se pare normal. Am intrebat la banca, dar fara nici un raspuns concret.

Intrebarea este daca e legal poprire pe un salariu sa ajunga la 85%? Multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

poprire-salariu-banca-executor-judecatoresc

poprire-salariu-banca-executor-judecatoresc


Stimate domn,

Codul de procedura civila spune foarte clar urmatoarele: “Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.” (vedeti aici care este procedura popririi conturilor)

Asadar, banca si executorul judecatoresc au facut un abuz daca v-au retinut mai mmult de jumatate din salariu.

Sfatul meu este sa faceti cate o reclamatie la banca si la executorul judecatoresc si sa le cereti sa va ramburseze sumele de bani retinute in plus.

Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati aceasta problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


3 − 1 =