Cat dureaza transferul de pe contul Revolut in contul ING?

transfer ing revolut

Bună ziua . Vin cu o problema . Mi am făcut azi cont la ING , după care soțul mi a transferat de pe contul lui de Revolut o suma de bani . Problema e ca lui i arata ca banca ing a primit banii , și transferul este efectuat corect (iban +nume) dar eu am 0 lei … poate dura câteva zile ?


Raspuns

Stimata doamna,

Durata transferului depinde de moneda in care a fost efectuat si de tipul transferului.

Astfel, transferurile in lei, intre doua conturi in lei (Revolut-ING), dureaza maxim doua zile, in functie de ora la care au fost facute. Daca au fost facute in prima parte a zilei, banii ajung la cealalta banca in aceeasi zi.

Daca plata s-a facut spre finalul zilei, banii ajung a doua zi.

Daca transferul este in euro, de tip SEPA, atunci banii ajung a doua zi cel tarziu in contul in euro al altei banci, din Romania sau din oricare alta tara europeana membra UE.

In cazul transferurilor internationale in ale valute, precum GBP (lire sterline), dolari americani (USD), durata transferului este mai mare, intrucat se proceseaza prin sistemul SWIFT.

Conform informatiilor publicate de Revolut, durata acestor transferuri internationale prin SWIFT este de pana la 5 zile.

Iata ce spune Revolut:

„Transferurile SEPA pot dura până la 2 zile lucrătoare.

Transferurile SWIFT durează, de obicei, până la 5 zile lucrătoare.

Transfer în EUR către un cont bancar din SEPA:

De obicei, durează câteva secunde, dar pot dura până la 2 zile lucrătoare dacă banca beneficiarului nu acceptă plăți instantanee. Pentru acest tip de transfer, va fi folosit contul tău local în EUR.

Transferuri internaționale:

În cazul transferurilor internaționale prin rețeaua SWIFT, de obicei durează până la 5 zile lucrătoare să ajungă banii în contul destinatarului. Sigur, pot exista și cazuri excepționale în care un transfer bancar poate dura puțin mai mult decât de obicei. Cauzele pot include băncile care nu procesează plăți în weekend și sărbători legale, un timp mai lung necesar pentru creditarea fondurilor, date de transfer incorecte sau verificări legale efectuate de banca destinatară.”

Va rog sa reveniti la mine daca sunt probleme cu transferul bancar de la Revolut la ING.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

22 raspunsuri la “Cat dureaza transferul de pe contul Revolut in contul ING?

 1. Ionut

  Buna ziua, am facut astazi(vineri) la ora 11:22 un transfer din revolut in contul ING. Se considera a fi prima parte a zilei si sa ma astept sa intre tot astazi sau abia luni?

  Reply
 2. Gabură Ilinca

  Bună seara! Dacă transferul din revolut în ING l-am făcut sâmbăta seară, banii intra în cont duminica sau luni? Va mulțumesc

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Banii intra in cont abia luni, pentru ca sambata si duminica nu se fac transferuri.

   Nici la Revolut, nici la ING, nu se pot face transferuri instant, in cateva secunde, in orice zi, inclusiv sambata si duminica, ca la Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC Bank, Raiffeisen Bank, Libra Bank, Patria Bank, Vista Bank si Intesa.

   Reply
 3. Pavăl Mihaela Bianca

  Buna dimineața. Daca ieri în jurul orei 17.00 s-a efectuat un transfer Revolut-Ing (lei) , pe când ar trebui sa se efectueze transferul? A doua zi dimineața sau a doua zi după prânz? Mulțumesc

  Reply
 4. Andreea

  Bună ziua. Azi(vineri) la ora 9:45 am făcut transferul de pe revolut către ing și întrebarea este dacă vor intra in a doua parte a zilei? Mulțumesc mult!

  Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     Transferurile in lei, intre doua conturi in lei (Revolut-ING), dureaza maxim doua zile, in functie de ora la care au fost facute. Daca au fost facute in prima parte a zilei, banii ajung la cealalta banca in aceeasi zi.

     Daca plata s-a facut spre finalul zilei, ca in cazul dumneavoastra, banii ajung a doua zi, insa nu stie exact la ce ora.

     Asadar, banii ar trebui sa ajunga la ING in cursul zilei de astazi.

     Va rog sa reveniti la mine, daca sunt probleme cu transferul Revolut-ING.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − 4 =