Catre cine pot face o reclamatie impotriva executorului judecatoresc?

Buna ziua. Mi sa instituit in luna Februarie o poprire pentru un credit neachitat. Mi sa oprit atunci banii ce ii aveam in cont apoi luna următoare au virat bani către ei atât firma cât și banca la care am contul pt salarii,adică mai mult decât acea treime care este legal (aici cred ca este vina băncii).

Am sunat la firma de executori pt a încheia un acord de plata,mi-au ridicat poprirea , am făcut doua plăti catre ei după care trebuiau sa verifice cât mai e restul de plata și sa îmi comunice telefonic sau prin mail. Nu am mai
primit răspuns. I-am contactat și cea care a raspuns mi-a zis ca probabil sa acoperit suma. In luna Octombrie aflu de la firma ca mi sa pus din nou poprire pe salar, de la aceeași firma de executori, pt același credit și pe aceeași suma de bani.

Mi-au " explicat " telefonic ca sa omis verificarea plăților anterioare, dar vor verifica dosarul și îmi vor comunica răspunsul, și sa stau liniștita ca dacă se plătește in plus acei bani mi se vor restitui in cont. De o luna și ceva tot sun la ei și nimic.

Luna aceasta firma a mai virat către ei acea treime din salariu. Și de ceva zile nu îmi mai raspunde nimeni la telefon. As dori sa ma sfătuiți ce as
putea face, sau catre cine sa fac o reclamație împotriva executorului. Mulțumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Puteti sa faceti o reclamatie (petitie) impotriva executorului judecatoresc, daca nu sunteti multumita de modul in care s-a derulat procedura popririi si daca apreciati ca ati fost abuzata sau prejudiciata, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ).

Iata procedura de solutionare a petitiilor si datele de contact la care puteti trimite petitiile, prin posta sau e-mail:

Solutionarea Petitiilor

Petitiile, depuse la Uniune personal, transmise prin posta sau e-mail, referitoare la activitatea executorilor judecatoresti se adreseaza Colegiilor Directoare ale Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartin executorii judecatoresti respectivi, acestea fiind cele care soluţionează sesizările formulate împotriva executorilor judecătoreşti şi care pot propune, după caz, luarea măsurilor legale şi statutare.

Petiţiile referitoare la activitatea executorilor judecatoresti greşit îndreptate catre U.N.E.J. vor fi trimise în termen legal de la înregistrare catre Colegiile Directoare ale Camerele Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate. Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează conform art. 7 al Ordonanţei nr. 27/2002 din 30/01/2002 versiune actualizata la data de 30/08/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.

Date de contact UNEJ

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești
C.I.F.: 13794361
Cont bancar : RO63 BRDE 445SV 01283 174450
Adresa : Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București
Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50
Fax: 021.320.50.90
E-mail: uniune@executori.ro

Sursa: site-ul UNEJ

16 raspunsuri la “Catre cine pot face o reclamatie impotriva executorului judecatoresc?

 1. Ionut pena

  Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca pe o suma anume plus cheltuieli de judecata. Am depasit suma aceea. Nu se suspenda poprirea,in schimb tot rxecutorul ma scoate dator. Am depasit cu 570 lei. Mai vor bani. Ce pot face?dispun de documentatia necesara sa.pot demonstra acest lucru. Va multumesc

  Reply
  1. admin Post author

   Executorul este obligat sa va puna la dispozitie toate informatiile cu privire la executare, in special modul de calcul al sumelor datorate si sa va explice de ce nu se ridica poprirea si cum au aparut datoriile suplimentare.

   Daca nu va intelegeti cu executorul, puteti face o plangere impotriva lui, la Asociatia executorilor, sau puteti contesta in instanta executarea.

   Reply
 2. Bogdan Orleanu

  Buna ziua,

  Îmi spuneți va rog ce pot sa fac daca nu dau de executorul judecătoresc?

  Am incercat atat telefonic (sunat și sms-uri) cât și e-mail-uri. Am incercat sa merg la adresa dansului, dar fara succes; nu era nimeni acolo!

  Reply
  1. admin Post author

   Solutia este sa va adresati la Camera Executorilor Judecatoresti din judetul in care aveti domiciliul.

   Reclamatiile (petitiile) referitoare la activitatea executorilor judecatoresti pot fi transmise prin posta sau e-mail, la Colegiile Directoare ale Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartin executorii judecatoresti respectivi, acestea fiind cele care soluţionează sesizările formulate împotriva executorilor judecătoreşti şi care pot propune, după caz, luarea măsurilor legale şi statutare.

   De exemplu, Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București are urmatoarea adresa:

   Strada Mihai Eminescu, nr. 50-54, etaj 4, ap. 10
   Sectorul 1, București
   Tel.: 021.312.15.59
   Fax: 021.312.15.60

   E-mail: cejcab@gmail.com

   Adresele celorlalte Camere ale Executorilor Judecatoresti le gasiti aici: https://executori.ro/Organizare/Camere.aspx

   Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti ajutorul meu.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 3. Stoica George

  Buna ziua,am o problema si eu daca ma puteti ajuta va rog!eu sunt in incapacitate temporară de muncă am acte tot ce e necesar ptr a dovedi acest lucru iar un executor judecătoresc mi a blocat contul de salariul,am aflat ca legea nu i permite acest lucru atâta timp cât sunt in incapacitate temporară de muncă,unde pot face reclamație sau ce ma sfătuiți!va multumesc!

  Reply
  1. admin Post author

   Este ilegal. Conform legii, se poate opri maxim 50% din salariu, indiferent cate executari silite aveti.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor: Vasile Coman 0723292899

   Reply
  2. admin Post author

   Este ilegal. Conform legii, se poate opri maxim 50% din salariu, indiferent cate executari silite aveti.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor:

   Vasile Coman 0723292899

   Reply
 4. Bodil Daniela

  unde ma potel adresa am proprie pe salariu unde angajatorul îmi oprește 1/3 din salarii și banca din contul de salariu imi opreste la avans 1/5 din banii intrați la salariu si la lichidare îmi oprește tot 1/5 deci banca îmi oprește tot și angajatorul o treime

  Reply
  1. admin Post author

   Trebuie sa mergeti la banca cu o adeverinta de la angajator ca va retine 1/3 din salariu.
   La banca, faceti o cerere in scris pentru returnarea banilor luati in plus.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor:

   Vasile Coman 0723292899

   Reply
 5. Neagoe Mariana

  Buna seara,

  Va rog sa ma ajutați: am o poprire, mi-a venit pe salariu, dar la 15 zile am primit tot de la același executor executare pe bunuri mobile, adică pe mașina care este înscrisă pe numele meu cu adresa trimisa la serviciul de Înmatriculări pentru reținerea actelor mașinii.

  Ma întreb este legal cum procedează atita timp cit poprirea e făcută si se virează bani in contul respectiv? acesta dorește ca peste noapte sa achit debitul.

  va rog indrumatima unde pot sa merg sunt din Dolj iar executorul este din Craiova aștept îndrumări si sfaturi va rog va multumesc.

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   Executarea silita se poate face atat prin poprirea salariului, cat si prin vanzarea bunurilor, inclusiv a masinii, insa depinde de sumele datorate. Mai exact, daca valoarea datoriilor este mult mai mica decat pretul masinii, atunci nu se justifica sechestrul pe masina.

   Iata ce spune Codul de Procedura Civila, la articolul 629 (Veniturile si bunurile supuse executarii):

   “Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.”

   Asadar, se poate pune sechestru pe locuinta, masina sau alte bunuri personale, daca datoria se poate recupera doar prin vanzarea acestora, nefiind suficienta poprirea salariului.

   Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca legea va mai confera si dreptul de a va intelege cu creditorul (banca, IFN-ul sau cui datorati bani) cu privire la modalitatea de executare silita, astfel incat sa vi se puna doar poprire pe salariu sau doar prin vanzarea bunurilor.

   Iata ce mai spune Codul de Procedura Civila:

   “Articolul 630 Intelegeri privind efectuarea executarii

   In tot cursul executarii silite, sub supravegherea executorului judecatoresc, creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti sau altor bunuri ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.”

   Sfatul meu este sa luati legatura atat cu executorul judecatoresc cat si cu creditorul, carora sa le expuneti aceste prevederi legale si drepturile pe care le aveti, in vederea ajungerii la o solutie de rezolvare a problemei.

   Va rog sa reveniti la mine daca doriti explicatii suplimentare sau daca aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei dumneavoastra.

   Cu stima,

   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 6. Dragoș Patrichi

  Buna ziua, în August 2016 am achitat integral o datorie de 5200 de lei, dosarul era la un executor judecătoresc. Am trimis chitanțele de plată către executor și am dovedit plata. In martie 2018, același executor judecătoresc a redeschis dosarul și mi-a pus poprire pe cont , pentru același dosar din 2016, pe suma de 1300 de lei. Iau legătura cu cei de la Biroul executorului și aceștia îmi spun că dosarul nu a fost închis în 2016 de către cei de la Biroul de Credite și că sa iau legătura cu ei. Într-un final am rezolvat și a râmas să îmi restituie suma poprită, însă mi-au returnat cu 240 de lei mai puțin ( sumă care , mi-au zis ei, reprezintă comisionul muncii depuse de executori) . Mi-au pus poprire pe cont și mi-au retras 1300 de lei din cont din cauza unei erori comise de Biroul de Credite in 2016, iar eu am platit 240 de lei executorilor pentru faptul că ei au depus o munca inutilă…și nu vor să îmi restituie și cei 240 de lei. Ce pot sa fac?

  Reply
  1. admin Post author

   Stimate domn,

   Dat fiind ca a doua poprire nu a fost legala, iar executorii judecatoresti au obligatia sa verifice corectitudinea si legalitatea unei executari silite, inainte de a o pune in practica, vina este evident a executorului, chiar daca greseala a fost la Biroul de Credit.

   Motiv pentru care aveti dreptul sa cereti executorului sa va ramburseze banii aferenti cheltuielilor cu executarea facuta in mod gresit, din vina acestuia.

   In acest sens, faceti o cerere in scris catre executor, cu data si numar de inregistrare, in care sa-i solicitati restituirea banilor necuveniti aferenti celei de-a doua popriri.

   Daca executorul nu va raspunde la cererea scrisa sau daca refuza sa va dea inapoi banii, puteti face o plangere (petitie) la adresa acestuia, pe care o puteti trimite prin posta sau e-mail, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) sau la Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartine executorul.

   Adresele Camerelor Executorilor Judecatoresti le gasiti aici: https://executori.ro/Organizare/Camere.aspx

   Iata datele de contact de la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ):

   Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești
   C.I.F.: 13794361
   Cont bancar : RO63 BRDE 445SV 01283 174450
   Adresa : Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București
   Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50
   Fax: 021.320.50.90
   E-mail: uniune@executori.ro

   Sursa: site-ul UNEJ

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 7. SERBAN MIHAELA

  Buna ziua!
  Am castigat un proces si am angajat un executor judecator esc sa puna in aplicare horararea!Am platit jumatate din suma, adica 1000RON, d-lui nu apus hoararea in executare si nu mai raspunde la telefon, mail!Va rog sa ne comunicati, ce putem face?
  O zi buna!
  Multumesc!

  Reply
  1. admin Post author

   Puteti face o reclamatie la adresa executorului, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ), fie prin posta, la adresa: Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București, Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50, Fax: 021.320.50.90, sau prin e-mail, la: uniune@executori.ro.

   Sursa: site-ul UNEJ: executori.ro

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


8 × = 64