Catre cine pot face o reclamatie impotriva executorului judecatoresc?

Buna ziua. Mi sa instituit in luna Februarie o poprire pentru un credit neachitat. Mi sa oprit atunci banii ce ii aveam in cont apoi luna următoare au virat bani către ei atât firma cât și banca la care am contul pt salarii,adică mai mult decât acea treime care este legal (aici cred ca este vina băncii).

Am sunat la firma de executori pt a încheia un acord de plata,mi-au ridicat poprirea , am făcut doua plăti catre ei după care trebuiau sa verifice cât mai e restul de plata și sa îmi comunice telefonic sau prin mail. Nu am mai
primit răspuns. I-am contactat și cea care a raspuns mi-a zis ca probabil sa acoperit suma. In luna Octombrie aflu de la firma ca mi sa pus din nou poprire pe salar, de la aceeași firma de executori, pt același credit și pe aceeași suma de bani.

Mi-au " explicat " telefonic ca sa omis verificarea plăților anterioare, dar vor verifica dosarul și îmi vor comunica răspunsul, și sa stau liniștita ca dacă se plătește in plus acei bani mi se vor restitui in cont. De o luna și ceva tot sun la ei și nimic.

Luna aceasta firma a mai virat către ei acea treime din salariu. Și de ceva zile nu îmi mai raspunde nimeni la telefon. As dori sa ma sfătuiți ce as
putea face, sau catre cine sa fac o reclamație împotriva executorului. Mulțumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Puteti sa faceti o reclamatie (petitie) impotriva executorului judecatoresc, daca nu sunteti multumita de modul in care s-a derulat procedura popririi si daca apreciati ca ati fost abuzata sau prejudiciata, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ).

Iata procedura de solutionare a petitiilor si datele de contact la care puteti trimite petitiile, prin posta sau e-mail:

Solutionarea Petitiilor

Petitiile, depuse la Uniune personal, transmise prin posta sau e-mail, referitoare la activitatea executorilor judecatoresti se adreseaza Colegiilor Directoare ale Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartin executorii judecatoresti respectivi, acestea fiind cele care soluţionează sesizările formulate împotriva executorilor judecătoreşti şi care pot propune, după caz, luarea măsurilor legale şi statutare.

Petiţiile referitoare la activitatea executorilor judecatoresti greşit îndreptate catre U.N.E.J. vor fi trimise în termen legal de la înregistrare catre Colegiile Directoare ale Camerele Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate. Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează conform art. 7 al Ordonanţei nr. 27/2002 din 30/01/2002 versiune actualizata la data de 30/08/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.

Date de contact UNEJ

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești
C.I.F.: 13794361
Cont bancar : RO63 BRDE 445SV 01283 174450
Adresa : Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București
Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50
Fax: 021.320.50.90
E-mail: uniune@executori.ro

Sursa: site-ul UNEJ

5 raspunsuri la “Catre cine pot face o reclamatie impotriva executorului judecatoresc?

 1. Ionut pena

  Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca pe o suma anume plus cheltuieli de judecata. Am depasit suma aceea. Nu se suspenda poprirea,in schimb tot rxecutorul ma scoate dator. Am depasit cu 570 lei. Mai vor bani. Ce pot face?dispun de documentatia necesara sa.pot demonstra acest lucru. Va multumesc

  Reply
  1. admin Post author

   Executorul este obligat sa va puna la dispozitie toate informatiile cu privire la executare, in special modul de calcul al sumelor datorate si sa va explice de ce nu se ridica poprirea si cum au aparut datoriile suplimentare.

   Daca nu va intelegeti cu executorul, puteti face o plangere impotriva lui, la Asociatia executorilor, sau puteti contesta in instanta executarea.

   Reply
 2. Bogdan Orleanu

  Buna ziua,

  Îmi spuneți va rog ce pot sa fac daca nu dau de executorul judecătoresc?

  Am incercat atat telefonic (sunat și sms-uri) cât și e-mail-uri. Am incercat sa merg la adresa dansului, dar fara succes; nu era nimeni acolo!

  Reply
  1. admin Post author

   Solutia este sa va adresati la Camera Executorilor Judecatoresti din judetul in care aveti domiciliul.

   Reclamatiile (petitiile) referitoare la activitatea executorilor judecatoresti pot fi transmise prin posta sau e-mail, la Colegiile Directoare ale Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartin executorii judecatoresti respectivi, acestea fiind cele care soluţionează sesizările formulate împotriva executorilor judecătoreşti şi care pot propune, după caz, luarea măsurilor legale şi statutare.

   De exemplu, Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București are urmatoarea adresa:

   Strada Mihai Eminescu, nr. 50-54, etaj 4, ap. 10
   Sectorul 1, București
   Tel.: 021.312.15.59
   Fax: 021.312.15.60

   E-mail: cejcab@gmail.com

   Adresele celorlalte Camere ale Executorilor Judecatoresti le gasiti aici: https://executori.ro/Organizare/Camere.aspx

   Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti ajutorul meu.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 3. Stoica George

  Buna ziua,am o problema si eu daca ma puteti ajuta va rog!eu sunt in incapacitate temporară de muncă am acte tot ce e necesar ptr a dovedi acest lucru iar un executor judecătoresc mi a blocat contul de salariul,am aflat ca legea nu i permite acest lucru atâta timp cât sunt in incapacitate temporară de muncă,unde pot face reclamație sau ce ma sfătuiți!va multumesc!

  Reply

Lasa un comentariu


1 × = 5