Integral Collection m-a amenintat ca daca nu platesc rata ma trezesc cu un vizitator la domiciliu. E legal?

integral-collection-credius

Am și eu de plătit o rată lunară la Credius de 2 milioane am fost sunata de Integral colecsen si ma amenințat că dacă nu platesc până vineri rata mă trezesc cu un vizitator la domiciliu meu.

Sunt disperata nu am la cine să mă împrumut am zis că pe data de 7 ianuarie plătesc rata că atunci iau banii termenul scadent il aveam până pe 28 a lunii de plătit rata am mai facut așa peste cateva zile am achitat eu nu stiu de ce mă amenință vă rog frumos îmi puteți da un răspuns?


Raspuns

Stimata doamna,

Legea interzice firmelor de recuperare creante, asadar inclusiv Integral Collection, sa-i ameninte pe cei de la care trebuie sa recupereze datoriile.

In acelasi timp, firmele de recuperare sunt obligate, tot de lege, sa va ofere un plan de achitare a datoriilor, daca aveti probleme cu rambursarea acestora.

Planul de achitare a datoriilor poate include eşalonarea plăţii sumelor datorate, reducerea sumei totale de plată, oferirea unei perioade fără plăţi, consolidarea mai multor datorii.

„Se interzice utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor.
Se interzice utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia sau proprietatea”
, se arata in OUG 52/2016 privind contractele de credit.

Iata prevederile articolului 712 din OUG 52/2016 cu privire la interzicerea amenintarilor si hartuirilor:

„Art. 712. — Se interzice:

a) cesionarea contractului de credit şi a accesoriilor, precum şi a creanţei către o entitate care nu are sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România;
b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe;
c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;
d) derularea activităţilor de recuperare creanţe în perioada celor 30 de zile calendaristice prevăzute la art. 71 alin. (5) lit. b) şi până când este transmis consumatorului răspunsul la contestaţie;
e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;
f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia sau proprietatea;
g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;
h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei altei persoane diferită de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;
i) afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/ somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;
j) comunicarea entităţii de recuperare creanţe cu consumatorul în intervalul orar 20,00—09,00.”

Iata prevederile art. 711 din OUG 52/2016 cu privire la planul de achitare a datoriilor:

„Art. 711. — Entitatea care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe elaborează, împreună cu consumatorul, un plan de achitare a datoriilor/obligaţiilor adaptat la veniturile actuale ale acestuia, ce poate include:
a) eşalonarea plăţii sumelor datorate;
b) reducerea sumei totale de plată;
c) oferirea unei perioade fără plăţi;
d) consolidarea mai multor datorii.

De aceea, iata ce trebuie sa faceti:

 1. Trebuie sa inregistrati o reclamatie la Integral Collection, la telefon 0373.785.108, pentru ca ati fost amenintata. Nu uitati sa cereti numar de inregistrare a reclamatiei.
 2. De asemenea, solicitati la Integral Collection un plan de achitare a datoriilor, dat fiind ca nu puteti achita rata la creditul de la Credius.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile la reclamatie si la cerere adresate Integral Collection, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu firma de recuperare si cu Credius.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

15 raspunsuri la “Integral Collection m-a amenintat ca daca nu platesc rata ma trezesc cu un vizitator la domiciliu. E legal?

 1. Samok Lajos

  Buna Ziua De la Integral Collection au spus daca ier nu platesc O sa vine la Domiciul ok (Dar am spus ca nu pot ier sa platesc numa azi si au zis sa sun inapoi dar nustiu nu raspubde au blokat sí nr de telefon cand vreu sa sun sa zic ca am platit (astea un credit cel mai bun)
  Sincer si aveti oameni foarte bun cine nu respecta pe celalti
  Aici comfirm ca azi 03.23.2025 rata au fost platit cu suces zi frumoasa…..

  Reply
 2. Anonim

  Bună ziua, am rămas în urmă cu rata la Credius, iar cei de la Integral Collection mi-au spus că dacă nu plătesc rata la zi până vineri vin un reprezentant de-a lor la domiciliu. Au voie să vina la domiciliu? Le-am spus că nu pot plăti până vineri și pot doar plati rata in 15 pe luna în urmă, nu pot plati pe amândouă luni că sa fiu la zi. Și au spus că nu se poate așa că am întârzieri deșii plătesc tot cu o lună în urmă, și că vin la domiciliu. Ce pot sa fac? Va rog ajutați-ma. Mulțumesc

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Recuperatorii de la Integral Collection au voie sa vina la domiciliu, in intervalul 9-20, insa nu au voie sa va ameninte cu acest lucru, daca le-ati spuns ca nu puteti plati ambele rate.

   Sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Integral Collection, in care sa va plangeti ca ati fost amenintata cu vizita la domiciliu. In acelasi timp, solicitati gasirea unei solutii pentru achitarea datoriei, un drept pe care-l aveti, conform OUG 50/2010 privind contractele de credit.

   Printre solutiile la care aveti dreptul sunt:

   – eşalonarea plăţii sumelor datorate;
   – reducerea sumei totale de plată;
   – oferirea unei perioade fără plăţi;
   – consolidarea mai multor datorii.

   Reveniti va rog cu raspunsul primit de la Integral Collection.

   Reply
   1. Anonim

    Multumesc, dar la domiciliu ce vor face, daca la telefon nu îmi oferă o soluție, atunci acasă pentru ce vin? Pot lua bunuri? Mulțumesc

    Reply
 3. Bratuianu janina

  Unde sa facem reclamatie ? Ca ei nu răspund la tel și nu au o adresa de mail…Am luat de la credius 5000 lei și am plătit 30.000 lei..Dacă intarzi câteva zile te suna de 3 4 ori pe zi și te amenință ba ca vine un ofițer de credite acasa ,ba ca te executa…..Când vrei sa I suni sa stabilești cu ei sa plătești anticipat,nu răspund…pai normal,sa ți ia rata lunar de de sa scapi de dobânzi…Cei mai nenorociți și nimeni nu ia masuri…Ce dobânzi au …cămătari cu acte…

  Reply
 4. Andrei

  Cum pot lua legătura cu voi sunt disperat sunteți hoți pe față mă furați sun la numărul de telefon și nu merge

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Datele de contact ale firmei de recuperare creante Integral Collection sunt irmatoarele:

   Adresa: Iasi, Str Ciurchi, nr. 150 B, et. 3

   Telefon: 0373 785 108

   Nu este publicata si o adresa de emaill, cum ar fi normal.

   Reveniti va rog la mine, daca nu reusiti sa luati legatura cu Integral Collection.

   Reply
 5. Anonim

  Am fost si eu contactata de reprezentantii acestei companii. Le am oferit o varianta sa achit datoria in urmatoarele 4 zile cand primesc o parte din salariu. Au refuzat, desi le am explicat ca nu pot plati suma mai devreme.
  In cursul zilei am fost contactata de 3 ori, si desigur “amenintata” cu vizita la domiciliu. Am solicitat o adresa de email pentru formularea unei plangeri si emailul s a intors inapoi cu mesajul “eroare de server. Incercati peste 48h sau la numarul de telefon”. Am solicitat o alta adresa si ei sustin ca este singura pe care o folosesc. Mentionez ca am dat click pe linkul trimis de ei si nu am introdus adresa manual. (Doresc sa imi pastrez anonimatul)

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Sfatul meu este sa inregistrati reclamatia la telefon, la numarul firmei de recuperare Integral Collection: 0373.785.108.

   Daca nu reusiti sau daca vi se refuza inregistrarea reclamatiei, va rog sa reveniti la mine, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu firma de recuperare Integral Collection.

   Reply
   1. Andrei

    Bună ziua de 8 luni nu pot lua legătura cu integral collection și ați crescut suma de 10 ori mai mare în doar 3 zile

    Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     Daca Integral Collection nu va raspunde la telefon si v-a crescut valoarea datoriei, ceea ce este ilegal, trebuie sa faceti o reclamatie la ANPC, pe site-ul Anpc.ro.

     Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatia ANPC, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu Integral Collection

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = 3