„Formulez o plângere împotriva AVANT Leasing IFN SA și APS Holding privind întârzierea nejustificată și lipsa unui termen clar pentru eliberarea documentelor necesare vânzării unui imobil ipotecat.
Începând cu 12.01.2026, am transmis solicitări repetate atat scris cat si telefonic pentru acordul de vânzare, rambursarea anticipată integrală și documentele de radiere a ipotecii. Deși soldul mi-a fost comunicat, am completatsi trimis toate documentele cerute de catre Avant Leasing, iar intenția de vânzare a fost clar exprimată, AVANT Leasing nu mi-a emis nici după peste 30 de zile documentele de care am nevoie ca sa vand imobilul, fără a mi se comunica un termen de soluționare.
Această conduită blochează vânzarea imobilului și produce un prejudiciu direct, cu risc de pierdere a tranzacției și costuri suplimentare. Consider situația o întârziere nejustificată și o practică incorectă față de consumator, prin lipsă de transparență și tergiversare.
Întrebare:
Este legal ca AVANT Leasing IFN SA și APS Holding să întârzie peste 30 de zile și să nu comunice un termen clar pentru eliberarea documentelor necesare vânzării și radierii ipotecii, după ce consumatorul a solicitat rambursarea anticipată integrală? Ce măsuri pot fi dispuse de ANPC într-o astfel de situație?”, întreabă un cititor.
Postat in data: 24 feb., 2026