Am o indemnizatie de insotitor si banca mi-a poprit cardul. Este legal?

Sunt incadrat in gradul 1 de handicap si am o indemnizatie de insotitor si de la banca mi-au poprit cardul si stiu ca nu au voie. Dar as vrea sa intreb: acesta indenizatie de insotitor se incadreaza acelei indemnizatii cu destinatie speciala, cea din art.409? As dori sa stiu si eu. Astept raspuns. multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
“Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii”,conform prevederilor codului civil.

Indemnizatia de insotitor se incadreaza, cel mai probabil, la destinatiile speciale. Acest aspect vi-l poate certifica institutia de la care primiti indemnizatia, precum si executorul judecatoresc,cel care a aprobat poprirea cardului.

De aceea, va rog sa luati legatura cu cele doua institutii pentru a clarifica probema dumneavoastra si va rog sa reveniti daca nu reusiti sa o rezolvati.

Cu stima,
Vasile Coman

Un comentariu la “Am o indemnizatie de insotitor si banca mi-a poprit cardul. Este legal?

  1. ragusila liliana

    Buna va rog sa ma lamuriti si pe mine ,sunt angajata ca asistent personal al fiicei mele minore in varsta de 4 ani cu handicap grav si mi sa pus propire pe salariu , astazi am intrebat la primaria de care apartin daca trec la indemnizatia de insotitor mi se va mai pune proopire pe acea indemnizatie si mi sa raspuns ca da,dar din cate stiu eu la indemnizatia de insotitor nu au voie.Va multumesc

    Reply

Lasa un comentariu


+ 4 = 13