Este posibil ca dupa 6 ani sa primesc instiintare de poprire? Ce pot sa fac?

Intrebarea mea se refera la o poprire facuta de cei de la Kredyt Inkaso, si anume: in anul 2010 am luat un credit de nevoi personale de la Unicredit la care am platit ratele corect pana in 2012 inceputul lui 2013, in anul urmator sotia s-a imblonavit si am fost nevoit ca tot salariul sa-l dau pe tratamente medicale si binenteles sa port copilul la scoala.

Vazand ca nu ma ajung cu banii am decis sa plec la munca in strainatate insa inainte de a pleca am mers la banca sa anunt a.i. sa ma pasuiasca cu ratele macar 2-3 luni pana imi revin financiar, lucratorul bancar m-a verificat si mi-a spus ca nu ma gaseste cu nici un credit la ei.....cum o fi fost posibil nu stiu, i-am aratat graficul de rambursare dar in continuare a sustinut ca nu poate sa-mi dea o derogare ca nu are la ce.

Am plecat in strainatate pana in 2016 apoi m-am angajat din nou in Romania. Anul acesta mai precis in luna Mai m-am trezit cu poprire la locul de munca.

Intrebarea mea este:
1. Este posibil ca dupa aproape 6 ani sa primesc instiintare de poprire fara ca in prealabil sa fi fost instiintat de aceasta?
2. Exista vreo cale legala de a fi combatuta?

Multumesc mult


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

unicredit-poprire-card-salariu

unicredit-poprire-credit


Stimate domn,

Raspunsul la intrebarea dumneavoastra este urmatorul: conform legii (Codul de procedura civila), nu se poate face poprire dupa ce au trecut mai mult de trei ani de la inceperea executarii silite pentru neplata creditului, iar in aceasta perioada de trei ani creditorul nu a incercat sa-si recupereze datoria.

Daca in cazul dumneavoastra au trecut sase ani, atunci este posibil ca datoria sa fie prescrisa (anulata). Constatarea prescriptiei datoriei se face printr-o actiune in justitie, asadar aveti nevoie de un avocat. Daca doriti, va pot recomanda eu unul de incredere, specializat in astfel de cazuri, cu care colaborez.

In privinta problemei cu angajatul Unicredit care nu v-a gasit creditul, este posibil ca aceasta sa fie din cauza faptului ca imprumutul era deja vandut firmei de recuperare Kredyt Inkaso. Unicredit ar fi trebuit insa sa va anunte inainte de vanzarea creditului.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte informatii si daca doriti sa va ajut sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


− 8 = 1