Lichidare de datorie la poprire pe salariu: executorul tergiverseaza problema iar cu banca nu se poate vorbi. Ce e de facut?

Fiului meu i s-a pus poprire pe salariu din septembrie 2013 – 1243 lei, suma ce a crescut din iunie 2014 la 1487 lei. Atunci s-a hotarat sa ramburseze toata datoria si la un telefon a primit raspuns de la biroul de executare ca mai are de platit 22000 lei.

A rambursat aceasta suma care s-a dovedit ca nu ar fi suficienta. La un nou telefon i s-a spus ca mai datoreaza 6970 lei.

A cerut situatia datoriei la biroul de executare din mai 2014, dar nu a primit nici un raspuns concret, numai raspunsuri telefonice.

A cerut iar situatia datoriei la inceputul lunii iulie 2014 si tot este amanat si nu i se da un raspuns sa poata lichida datoria.

Ce poate face in aceasta situatie?

Cu banca direct nu se poate vorbi, iar executorul tergiverseaza si nu da un raspuns. Cum se poate debloca situatia ca sa poata fi lichidata datoria ?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

In primul rand, trebuie sa luati imediat legatura cu executorul, dar nu la telefon, ci deplasandu-va la sediul acestuia, pentru a-i solicita documentele oficiale in baza carora fiul dumneavoastra este executat silit.

In mod normal, respectivele documente, cu instiintarea popririi, ar fi trebuit sa-i parvina inclusiv de la firma la care lucreaza si de la banca.

Documentele aflate la executor trebuie sa arate clar care este valoarea totala a datoriei pentru care s-a infiintat poprirea, cat s-a platit pana acum si cat mai este de platit. Astfel veti rezolva rapid problema.

Ar fi fost firesc ca si banca sa ia legatura cu dumneavoastra sau cu fiul dumneavoastra pentru a va explica de ce s-a infiintat executarea silita si poprirea si cum rezolvati aceasta problema.

Daca intampinati in continuare probleme, va rog sa reveniti pentru a va ajuta fie pe langa executorul judecatoresc fie pe langa banca.

De asemenea, oricand aveti probleme legate de banci si alte institutii financiare, dumneavoastra sau altcineva, nu ezitati sa ne contactati pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Ghiseulbancar.ro sau Bancherul.ro sau la telefon.

Cu stima,

Vasile Coman

4 raspunsuri la “Lichidare de datorie la poprire pe salariu: executorul tergiverseaza problema iar cu banca nu se poate vorbi. Ce e de facut?

 1. Rudi Riedl

  Buna ziua,
  Sunt in situatie de executare cu poprire pe salariu, astept situatia la zi pentru a putea face ultima plata de mai bine de 1 luna. Executorul imi spune ca a trimis solicitarea la banca ( Bancpost ) si nu a primit raspuns. Care este termenul maxim de raspuns pentru o solicitare a situatiei unui credit in executare catre banca ?
  Multumesc.
  Cu respect.

  Reply
 2. Niculae-Darie

  buna ziua ,am avut un credit la banca pe care nu l-am mai putut plati ,de atunci de cand sau taiat salarile la bugetari ,am primit mai tarziu de la un executor ca am de platit 93 de mii in 24 de ore, cu toate ca eu mai aveam de plata doar 63 mii in fine cu plati de judecata si penalitati sau facut 93 de mii,sa zicem,dar nu e corect ,pe fiecare luna imi opreste 500 ron timp de un an de zile ,dupa 13 luni de plata silita pun piciorul in prag si ma programez la executor sa aflu sa cat mai e de plata ,si imi spune ca el nu poate face nimic ca trebuie sa fac cerere la banca io cu 2 zile in urma am trimis un mail la biroul dansului ,unde acolo imi raspunde un coleg carre imi trimite mail ca am 106 miide plata ,a urmat sa l intreb cum de colegul dvs.a putut vedea cat mai e de plata a ocoloit ras si ma trimis la banca,am facut cere la banca mi a venit ras. ca am de platit 93 de mii bun io am inteles ca sau pus penalitati pe fiecare zii dar bani mei opriti de un an de zile unde sant ???????? ok acum cum pot rezolva cu cn pot vorbii ? va multumesc.

  Reply
 3. nuti dinescu

  buna ziua! Am platit un executor pt a recupera o restante de la pensia alimentara.Asta s-a intamplat prin aprilie 2017.Debitorului i s-a pus poprire de 1/2 din salariu incepand cu luna octombrie de la firma unde lucreaza.De atunci i se pune o suma lunara dar niciodata aceesi suma(intr-o luna i s-a pus o suma insumand sub salariul minim pe economie). Am sunat executorul ,(A SPUS CA CE MA TOT GRABESC!) am trimis notificari , Nici un raspuns…Dupa calculele mele ar mai fii 1000 lei de recuperat…cum pot sa fac sa intru in posesia banilor?Eu l-am platit pe acest executor care ma tot amana…multumesc!

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   Suma poprita variaza in functie de salariul debitorului si de alte datorii ale acestuia. Odata instituita executarea silita, aceasta se deruleaza conform prevederilor legale, deci nu aveti ce sa faceti mai mult, decat sa cereti informatii de la executor cu privire la stadiul retinerilor din salariu.

   Va rog sa reveniti la mine daca mai aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

   Cu stima,

   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


+ 5 = 14