Nu mai scap de imprumutul de la Cetelem! Ce pot sa fac?

Nu mai scap de imprumutul de la Cetelem! Va rog ajutati-ma! Am luat 40 de milioane si am platit 200 de milioane si inca nu am terminat. Acum mi-au pus poprire si pe pensia de 10 milioane, din care imi iau 4 milioane. Eu cu ce mai traiesc?!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

reclamatie Cetelem executare silita

reclamatie Cetelem executare silita


Stimata doamna,

Daca pana acum ati platit de 5 ori mai mult decat suma imprumutata de la Cetelem, atunci se poate spune ca acest credit a fost foarte scump, probabil si din cauza intarzierilor pe care le-ati inregistrat la plata ratelor si a dobanzilor penalizatoare care vi s-au aplicat.

De asemenea, s-au adaugat si costurile cu executarea silita, daca vi s-a pus poprire pe pensie.

Sfatul meu e sa cereti la Cetelem un extras de cont cu situatia platilor pe care le-ati efectuat, pentru a vedea daca nu cumva ati platit mai mult decat trebuia, mai ales ca in prezent legea interzice aplicarea de dobanzi si penalizari din momentul executarii silite.

In privinta popririi pe pensie, cei 400 de lei care vi se iau acum din pensie este prea mult, conform prevederilor legale.

Conform art.729 din Codul de procedura civila, “veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.”

Cum salariul minim net pe economie este in jur de 1.000 de lei, poprirea se poate pune doar pe sumele de bani de peste 500 de lei.

Asadar, dumneavoastra vi se poate pune poprire doar pe suma de 500 de lei si vi se poate retine din acesti bani maxim 33%, adica 165 de lei, daca aveti o singura datorie si cel mult jumatate, adica 250 de lei lei, daca aveti doua sau mai multe datorii.

In consecinta, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Cetelem cu privire la rambursarea creditelor si a executarii silite.

Va rog sa reveniti la mine cu documentele primite de la Cetelem si cu raspunsul la reclamatie, pentru a va ajuta sa rezolvati problema

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


3 × 9 =