Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit (BC).
In urma cu ceva timp am vrut sa accesez un credit de nevoi personale si m-am lovit de o problema. Inscriere in BC. Mentionez ca nu am stiut de aceaste problema si nici nu am fost instiintata in prealabil despre consecinte sau alte neplaceri produse de raportarea la BC.
Suma este achitata.
Ce as pute face si cum se procedeaza?
Multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

biroul-de-credit-date-contact

Biroul-de-credit-stergere-datorie


Buna ziua,

Procedura de stergere din Biroul de Credit este simpla si gratuita: faceti o cerere de stergere a datelor direct la banca sau IFN-ul care v-a raportat sau prin intermediul aplicatiei de pe site-ul Birouldecredit.ro.

Daca banca sau IFN-ul va refuza stergerea, adresati-va la la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), pe site-ul oficial al institutiei: www.dataprotection.ro.

Iar daca si de la ANSPDCP primiti raspuns negativ, atunci trebuie sa adresati o plangere la Protectia Consumatorilor, pe care o puteti face simplu, online, pe site-ul ANPC.ro.

Procedurile de stergere din Biroul de Credit sunt simple si nu va costa nimic. De altfel, nu va recomand sa apelati la diverse persoane, avocati sau firme care va pot pacali cu promisiuni false ca va pot sterge din Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau daca doriti sa va ajut sa va rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

4 raspunsuri la “Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

  1. admin Post author

   Adresa de e-mail de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) la care se pot trimite reclamatii este urmatoarea: anspdcp[at]dataprotection.ro.

   Reveniti la mine daca aveti probleme.

   Vasile Coman
   0723292899

   Reply
 1. Cristina

  Buna ziua,
  Am facut o adresa catre CEC pentru stergerea datelor din biroul de credit, insa am primit raspuns negativ. Ce motiv ar trebui invocat mai exact pentru a putea fi sters? Multumesc.

  Reply
  1. admin Post author

   Motivul pe care trebuie sa-l invocati este problema privind raportarea la Biroul de Credit. In functie de fiecare persoana, pot fi diverse probleme, printre cele mai frecvente fiind neinformarea cu cel putin 15 zile inainte de raportarea restantelor in baza de date a datornicilor sau greseli in privinta inregistrarii datelor.

   Reveniti va rog la mine daca doriti sa va ajut sa rezolvati problema.
   Vasile Coman
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


3 + = 5