Cum pot iesi din Biroul de Credit?

Buna ziua. Am achitat toate restantele catre banca. Cum pot iesi din Biroul de Credit?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

date de contact Biroul de Credit

Birodul de Credit

Stimate domn,

Puteti iesi din baza de date a Biroului de Credit doar daca banca sau IFN-ul a facut o greseala si raportarea a fost gresita, caz in care puteti cere corectarea datelor. Altfel, chiar daca v-ati platit datoriile, inregistarea acestora la Biroul de Credit ramane timp de 4 ani.

Conform Biroului de Credit, “stocarea datelor în sistem şi afişarea lor în Raportul de Credit se face pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant.”

Asadar, daca aveti peste patru ani de la data achitarii ultimei restante, nu ar mai trebui sa figurati la Biroul de Credit si sa obtineti fara probleme un nou credit.

Atentie! Faptul a figurati la Biroul de Credit nu inseamna ca nu puteti obtine un nou credit. In functie de numarul zilelor de intarziere, valoarea datoriilor si motivele pentru care ati intarziat, bancile pot lua decizia de a va acorda un nou credit.

Puteti verifica la Biroul de Credit daca mai figurati in baza de date, urmand urmatoarea procedura, conform informatiilor acestei institutii:

“Pentru eliberarea situaţiei proprii – Situaţia înscrierii la Biroul de Credit, în temeiul dreptului de acces la date prevăzut de Legea 677/2001, trebuie să adresaţi în scris către Biroul de Credit o cerere datată şi semnată, la care sa anexaţi o copie lizibila după actul de identitate (buletin sau carte de identitate) şi, după caz, dovada plăţii serviciului solicitat. Puteţi trimite această cerere, însoţită de actul de identitate şi daca este cazul de documentul de plată (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa noastră poştală sau la adresa de e-mail*): situatie@birouldecredit.ro.

Numai prima solicitare adresată Biroului de Credit pe parcursul aceluiaşi an calendaristic este gratuită. Începand cu a 2-a cerere inclusiv, serviciul solicitat va fi comisionat cu suma de 6 lei, dovada plătii urmând să o trimiteti impreună cu cererea. Plata se va face la orice unitate a Băncii Comerciale Române S.A., folosind următoarele instrucţiuni:
- suma: 6 lei
- beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)
- cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001
- deschis la banca: BCR Lipscani

În cazul în care doriţi să verificaţi dacă sunteţi la a doua cerere în decursul unui an, puteţi solicita o confirmare telefonică de la Biroul de Credit.

Informaţiile solicitate cu privire la propria persoană, prezentate prin “Situaţia înscrierii la Biroul de Credit”, vor fi transmise către dvs. prin Poşta Română (caz în care cheltuielile poştale vor fi suportate de către solicitant) sau prin e-mail*), în conformitate cu solicitarea exprimată de dvs., în termenul legal de la data inregistrării cererii.
În cazul în care nu precizați adresa de corespondență (poștală sau E-mail), răspunsul va fi transmis, prin Poșta Română, la adresa de domiciliu !

*) Atenţie !
- transmiterea electronica de informatii nu este pe deplin sigura;
- prin alegerea acestei modalitati de transmitere a cererii si primire a informatiilor de la Biroul de Credit, solicitantul isi asuma riscurile legate de comunicarea electronica de informatii (interceptare, modificare, pierdere, distrugere, intarzieri in primirea datelor, etc.) exonerand astfel Biroul de Credit de orice raspundere cu privire la riscul informatic privind datele aflate in afara controlului sau operational. ”

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro

7 raspunsuri la “Cum pot iesi din Biroul de Credit?

 1. danciu constantin

  buna ziua am avut si io o rata acum cativa ani si mia tras din pensie lunar 100lei dar sa terminat mai pot face rate?

  Reply
  1. admin Post author

   Stimate domn,

   Daca v-a tras din pensie lunar 100 de lei pentru plata ratelor la vechiul credit si nu ati avut intarzieri, puteti obtine fara probleme un nou credit.

   In cazul in care ati ramas restant cu plata ratelor si ati fost raportat la Biroul de Credit, veti avea probleme pentru aprobarea unui nou imprumut, pentru ca bancile sunt reticente sa acorde noi credite rau-platnicilor.

   Inregistrarile la Biroul de Credit raman timp de 4 ani de la achitarea datoriilor. Vezi aici detalii

   Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

   Cu stima,
   Vasile Coman
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 2. Sorescu Nicoleta Bianca

  Ce pot sa fac sa obtin un credit daca sunt in baza de date ??am divortat si nu am mai putut plati ratele ..cresc trei copii minori !multumesc frumos daca puteti sa ma ajutai cu ceva

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   Faptul ca sunteti in baza de date la Biroul de Credit nu reprezinta o interdictie automata pentru obtinerea unui nou imprumut. In functie de situatia particulara a fiecarei persoane, o banca poate decide sa acorde sa sa respinga aprobarea unui imprumut.

   Sfatul meu este sa incercati la mai multe banci sa obtineti creditul.

   Va rog sa reveniti la mine in cazul in care nu reusiti.

   Vasile Coman
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 3. Marian

  Va salu am fost bagat in baza de date de cei de la provident pentru o suma de 50 lei cu o intarziere de 180 zile din cauza celui care venea sa incaseze ratele.am mers la banca sa fac un imprumut pentru a cumpara un teren si am fost respins.ce pot face ca sa pot lua un credit.

  Reply
 4. Csuzi Melinda

  Buna ziua.din pacate si eu am o restanta din cauza caruia am fost raportat la biroul de credite as vrea said rezolva situatia dear nu primesc credit de la banca din aceasta cauza.ma puteti ajuta?

  Reply

Lasa un comentariu


× 3 = 21