Daca am poprire pe salariu la serviciu, este legal ca si banca sa-mi opreasca bani de pe card?

Am mai multe popriri si mi se opreste la servici jumatate din salariu. Acum mi-au blocat contul de salariu alte 2 popriri, iar banca imi mai opreste si ea jumatate.
Am dus adeverinta de la servici ca mi se opreste jumatate, dar banca nu ia asta in calcul. Este legal ce face banca? Cum pot sa-mi iau ce-mi intra pe card integral?

Este vorba despre Raiffaisen Bank. Am popriri la serviciu dar nu si pentru ultimele doua, pentru ca executorul de abia acum mi-a trimis adresa la serviciu. Dar nu mi se pare normal, din moment ce mi se opreste jumatate din salariu la servici, banca sa-mi mai ia si ea jumatate. Este a doua luna cand mi se opreste asa. Va multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Din moment ce poprirea se face la serviciu, atunci banca nu mai trebuie sa opreasca si ea din salariu, intrucat maximul permis de Codul de procedura civila este jumatate din venituri. Banca are insa nevoie de niste documente de la angajator privind dovada retinerii din salariu a sumelor aferente popririi.

Am cerut reprezentantilor Raiffeisen sa analizeze cazul dumneavoastra, si iata raspunsul primit:

“Pentru eliberarea integrala a salariului, este necesar sa prezinte o adeverinta emisa de angajator, adresata bancii, in care sa se mentioneze faptul ca acesta retine si vireaza cota legala, in contul popririi instituita si asupra contului de la Raiffeisen (cu precizarile: valoarea creantei, numar dosar de executare, organ de executare, nume debitor, element de identificare debitor, contul de consemnare) sau o adresa prin care executorul sa dispuna eliberarea in totalitate a salariului. Prin urmare, avem rugamintea sa aduca in agentia Raiffeisen Bank cu care colaboreaza aceasta adeverinta cu aspectele subliniate mai sus.”

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


2 − 2 =