Am fost înșelat cu investiții în criptomonede prin Revolut. Cum pot să-mi recuperez banii?

frauda crypto revolut

„Domnul Vasile Coman, v.am trimis dovezi concrete despre această Asian Market din Hong Kong, denumită Piața secundară, pe care am fost invitat printr.un cod de o femeie din Manchester.

Am fost de bună credință am tranzacționat usdt prin Tether și Revolut, persoana chiar mi.a împrumutat 5000 de usdt în total pentru finalizarea tranzacției.

Menționez că am fost verificat de serviciul clienți al pieței secundare pentru spălare de bani și fraudă cu criptomonede și nu a fost nicio problemă.

După ce le.am platit 3000 de usdt taxă de manipulare a platformei și 2000 de usdt taxă de utilizare a Serviciului clienți aceștia nu mai răspund la mesajele mele dar m.au asigurat că voi primi banii în contul meu de retragere de la Brd dar nu au făcut asta.

Ba mai mult m.au condiționat să mai fac un depozit de 5000 de usdt ca să.mi primesc banii mei înapoi. Au spus simplu că a eșuat tranzacția.

Menționez că toți banii pe care i.am tranzacționat provin din împrumuturi la alte bănci din România și eu am banii blocați și nu știu unde.

Am alimentat contul meu Brd cu lei, i.am transferat în cardul Revolut după care am cumpărat usdt, dolari virtuali, prin intermediul Tether, după care usdt i.am vândut comercianților de pe Asian Market care mi.au plătit în euro pe platforma respectivă.”

Raspuns

Stimate domn,

Pentru recuperarea banilor pierduți în urma investițiilor în criptomonede (crypto) prin Revolut, trebuie să faceți o plângere la Poliție pentru înșelătorie și o reclamație la bancă.

Sfatul meu este să nu răspundeți la cererile de plată a unor taxe sau constituirea unui depozit pentru retragerea crypto sau deblocarea portofelelor digitale, ca să primiți banii înapoi, pentru că acestea sunt metode de înșelătorie.

Și tranzacționare a criptomonedelor pe așa-zisa piață secundară Asian Market din Hong Kong este tot o păcăleală, prin care de fapt ați transferat criptomonedele hoților.

De asemenea, taxele de „manipulare a platformei” și de „utilizare a serviciului clienți” sunt pretexte pentru a vi se fura criptomonedele.

Dacă nu știți unde aveți blocați banii în crypto, înseamnă că aceștia sunt pierduți, după ce au fost transferați în portofele digitale de cripto (crypto wallet) false, deține de hoți.

Pentru a nu pierde banii investiți în crypto, trebuie să aveți propriul portofel digital, la care să aveți acces doar dumneavoastră, cu parola aferentă, pe care să o știți doar dumneavoastră și să nu o transmiteți altor persoane.

Trebuie să știți că tranzacțiile (transferurile) cu criptomonede se pot face doar cu portofelele furnizate de platforme de criptomonede cunoscute, deci sigure, cum ar fi Coinbase.com, Exodus.com, Ledger.com, Metamask.io.

Nu acceptați portofele de criptomonede furnizate de persoane necunoscute sau făcute prin îndrumarea unor persoane necunoscute, care se recomandă drept brokeri sau consultanți financiari, pentru că aceștia sunt niște escroci!

De aceea, pentru recuperarea banilor pierduți prin investiția în crypto, sfatul meu este să faceți o plângere la Poliție și o reclamație la Revolut, după care să reveniți cu răspunsurile primite.

Cu stimă,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamațiibănci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 4 =