frauda bitcoin

Ce pot să fac dacă sunt agresat de consultanți de investiții?
frauda-cripto-consultanta-vorentlavia

„Buna ziua,
De aproximativ 3 luni sunt agresat, zilnic, de niste asa zise consultante, cu accent basarabean, care ma indeamna sa investesc intro platforma https://vorentlavia-platform.com/en/ pentru castiguri garantate.
Sunt sunat de cate 3, 4 ori dupa telefoane diferite pe care le schimba permanent chiar daca le blochez.
Sunt convins ca e un scam, dar ce masuri as putea lua, unde as putea sa ma adresez?
Pentru a face o sesizare la Politie mi s-ar cere dovezi?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 07 ian., 2026

Trebuie să depun o sumă în crypto pentru deblocarea retragerilor din Trust Wallet?
trust-wallet-frauda

„Dece mi-au blocat retragerile in Trust Wallet și îmi cer să depun o sumă in TRX pentru deblocare.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 05 ian., 2026

Am investit prin platforma Finnova Limited și mi s-au blocat banii în Blockchain. Ce pot să fac?
finnova platforma investitii frauda

„Buna ziua, sotul a investit bani intro joaca intr o platforma de investitii Finnova Limited si I sau blocat banii in blockchain, banii i-a transferat din Revolut in bitcoin si alte criptomonede într-un portofel de criptomonede. cineva mea recomandat agentia dumneavoastra precum ca neati putea ajuta.”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 15 dec., 2025

Cum pot recupera banii de la un broker care m-a tâlhărit cu o investiție în acțiuni?
platforma-investitii-ares pareri inselatorie

„Un broker, pe nume Robert N după ce am spus că investesc 200 de euro să fie cumpărați acțiuni, a prezentat pe platforma https://my.ares-limited.icu/m/home cei 200 de euro și a insistat să mai depun, că Apple , acțiunile vor crește, câștigul e mare.

Am zis că nu am bani. A spus că mă va finanța cineva și în contul BT au fost virați 90.000 lei suma: 24000.00 RON,info: MINODORA și încă un virament tot de la această persoană

Banii am transferat la Revolut unde am cumpărat cripto și ce a spus brokerul.. La puțin timp am fost sunată de Banca Transilvania că au fost două tranzacții suspecte și îmi închide contul și să transfer banii în contul dat fiind reprezentantul băncii.

Ziua următoare a prezentat că am pe platformă 95 000 de euro, ca să pot scoate banii trebuie să transfer la anaf 60.000 lei, de pe aparate care cumpără cripto. Mi-a spus că e necesar pentru creșterea plafonului de a ridica bani, m- a convins.

De la BRD am luat 60.000 lei mi- a dat un cod unde am depus și criptomonezi am cumpărat. Chitanțele le am. De pe două aparate am depus.

Ziua următoare mă sună că anaful a scris că fiind două aparate de pe care am depus trebuie repetată operațiunea, deci încă 60.000. Am zis că nu am. Mi- a trimis scrisoare că e de la ANAF să depun banii, că sechestru, închisoare.

Atunci m- am dus la ANAF dacă ei au trimis emailul. Nu. M- am dus la poliție, am depus plângere, apoi la bancă, contul a fost blocat. Cu plângerea de la poliție am spus ce s,- a întâmplat, ca să aflu că contul meu a fost golit, nu reprezentantul băncii m-a sunat.

Brokărul mă sună să mă convingă să fac rost de bani că am creditul pe găt, banii virați. Anaful. Nu am spus că am făcut aceste demersuri, crezând că de pe platformă pot recupera banii. 0x9FAe5c9C9C25c8F33AE3a41e106CBED087ac4569 aici sunt 96.121 USDT , dar administrat de el, pot întra, nu pot retrage.

Ieri am depus cererea ….. Banca analizează, cont blocat ,golit. Rată la BRD

Unde să apelez să fie prins acest tâlhar? Cum pot recupera banii? Ce foruri se ocupă de tâlhării? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!”

Postat in data: 14 nov., 2025

Am fost înșelată pe platforma de tranzacționare APAX. Ce trebuie să fac?
frauda platforma apax

„Am avut un cont pe o platforma de tranzactionare APAX cu o suma mica 500 € au virat in contul din care am pus cei 500 € vreo 49000lei n. v. au spus ca sunt ai contabilului si trebuie scosi i am scos din card si au fost virati in card revolut in acea zi m-au pacalit si cu o alta suma de banii din alt cont luni dimineata am intrbat unde sunt banii mei au spus ca au ajuns in coinbase si trebuie sa platesc 5000€ pt ai recupera mi am dat seama ca am fost pacalita am facut plangere la politia online am anuntat si revolutul am blocat sumele dar nu mai stiu nimic despre banii am avut si contul revolut blocat o luna acum e deblocat

Ma sunat si procreditul sa mi spuna sa virez banii pt nitu viorel le am comunicat ca este vorba de o excrocherie si ca am facut plangere la politie dar mi au blocat contul pana virez banii pt n. v. pe care nu il cunosc si nici nu am avut nici o afacere cu el .Contul este al societatii si nu imi pot desfasura activitatea am incasat si bani dar nu i pot utiliza Am purtat corespondenta cu procreditul dar acum nu imi mai raspunde la mailuri si nu stiu cesa fac.”

Postat in data: 28 oct., 2025

Am fost înșelat cu investiții în criptomonede prin Revolut. Cum pot să-mi recuperez banii?
frauda crypto revolut

„Domnul Vasile Coman, v.am trimis dovezi concrete despre această Asian Market din Hong Kong, denumită Piața secundară, pe care am fost invitat printr.un cod de o femeie din Manchester.

Am fost de bună credință am tranzacționat usdt prin Tether și Revolut, persoana chiar mi.a împrumutat 5000 de usdt în total pentru finalizarea tranzacției.

Menționez că am fost verificat de serviciul clienți al pieței secundare pentru spălare de bani și fraudă cu criptomonede și nu a fost nicio problemă.

După ce le.am platit 3000 de usdt taxă de manipulare a platformei și 2000 de usdt taxă de utilizare a Serviciului clienți aceștia nu mai răspund la mesajele mele dar m.au asigurat că voi primi banii în contul meu de retragere de la Brd dar nu au făcut asta.

Ba mai mult m.au condiționat să mai fac un depozit de 5000 de usdt ca să.mi primesc banii mei înapoi. Au spus simplu că a eșuat tranzacția.

Menționez că toți banii pe care i.am tranzacționat provin din împrumuturi la alte bănci din România și eu am banii blocați și nu știu unde.

Am alimentat contul meu Brd cu lei, i.am transferat în cardul Revolut după care am cumpărat usdt, dolari virtuali, prin intermediul Tether, după care usdt i.am vândut comercianților de pe Asian Market care mi.au plătit în euro pe platforma respectivă.”

Postat in data: 26 oct., 2025

De ce nu mai pot recupera banii în crypto din Paybis?
paybis-crypto-wallet-frauda

„Am bagat foarte multi bani in taxele Paybis si nu mai pot recupera banii si nu stiu de ce.”

Postat in data: 07 oct., 2025

Trebuie să depun bani pentru deblocarea contului crypto?
titan trade inselatorie crypto

„Bună ziua am investit in platforma de tranzacționare online numele firmei este https://cfd.titan-trade.io am câștigat suma de 6000$ de dolari și banii au fost blocați în blockhain au spus sa depun suma de 900 euro pentru deblocarea fondurilor in contul IBAN din Malta contul crypto ce ar trebui să fac să depun banii sau este o păcăleală au zis sa deschid un cont in euro la banca suma care trebuie să o plătesc Este in 900 euro dacă nu îmi permit să plătesc să fac un credit bancar.”

Postat in data: 01 oct., 2025

Am fost înșelat pe Telegram și TikTok cu investiții în bitcoin. Ce pot să fac?
entropiainvestments-pareri-frauda

„Am fost inselat pe telegram de 400 dolari americani adica 345 euro.

Cum as putea va rog sa mi recapat bani de la asa zisi traider c’è fac investiti in bitcoin ieri am depus 345 euro in contul lor si azi dimineeata ai disparut total din teleegram aveau un grup de asa.

Zis grup suport Entrop AI si un alt grup de investiti Entrop. AI azi iam gadit si pe tik tok au acelasi site si chiar mint cu nerusinare ca ei fac investiti in romania cu crypto bitcoi in automat cu inteligenza artificiala.”

Postat in data: 10 aug., 2025

Ce trebuie să fac să-mi retrag banii din Coinbase Wallet?
coinbase-wallet

„Am în portofelul electronic Coinbase Wallet suma de 44356,92 USDT vă rog să-mi spuneți dacă acești bani sunt în contul meu și ce trebuie să fac să-mi retrag bani în RON mi să spus să fac o depunere de 7400 EUR pentru schimb din moneda virtuala în contul meu vă mulțumesc”, întreabă un cititor.

Postat in data: 31 iul., 2025

Cum verific daca platforma de investitii VFR Invest nu este o teapa?
vfr invest frauda platforma investitii

„Am facut o investitie cu VFR Invest si as vrea o confirmare, o parere, daca este o teapa, o inselatorie. I-am intrebat daca sunt autorizati, daca este reglementata aceasta platforma si mi-au trimis un certificat de autorizare de la CONSOB Italia”, intreaba o cititoare.

Postat in data: 11 mart., 2025

Investitia in platforma Newton Management este o frauda?

„Bună ziua! Am investit o sumă de bani pe o platformă numită newton management. Când m am retras, ghidată de ei, m au pus să transfer profitul în usdt pe coinbase wallet. Mi au zis ca pentru a putea scoate banii, fiind contul nou/rece, și suma mare, trebuie sa depun 5k pentru rulajul banilor și activarea contului. Exista asta ceva??? Ca pe nicăieri nu scrie ca trebuie sa depui ca sa scoți. Are vreun rost sa mai consult avocați specializați?”

Postat in data: 21 feb., 2025

Cum recuperez banii investiti si blocati la Aspect Markets?
aspect markets investitie parere inselaciune

„Bună ziua, și eu am fost păcălită de această bandă de la Aspect Markets pe 24 octombrie. Am făcut reclamatie la Revolut și am primit răspunsul, că totul este făcut corect. Baniii mei sunt investiîi la Aspect Markets, unde sunt blocaîi. Am fost contactată de mai multe ori de așaziși asistenți financiari, chiar și pentru recuperarea banilor, dar nu am reacționat.
Să mai fac reclamație la Revolut? In cazul Politiei , cărei secție trebuie să mă adresez ?”

Postat in data: 04 feb., 2025

Trebuie sa platesc impozit pentru retragerea castigului din criptomonede?
ufinacapital ufina trade pareri

„Buna ziua am depus si eu cam acum 2 ani 250$ pe ufina trade putin mai tarziu mi-am dat seama ca mi-am luat teapa m-am certat cu brokerul si nu i-am mai raspuns la tel iar acum ma-a sunat de la departamentul financiar dupa 1.5 ani spunandumi ca am ajuns sa am in cont 15000 $ si ca trebuiesc scosi si facut un contract le-am intrat in joc au facut iei cerere de extragere totala a banilor si acum asteapta sa mi se puna impozitul pentru ei bineinteles impozitul a fost de 10% si mi-au dat un cod QR si sa ma duc la atm btc sa depun suma de bani in 48 ore ca altfel voi fi penalizat cu 5%pe zi si dupa 1 luna o sa fiu dat in judecata ce pot face”

Postat in data: 23 ian., 2025

Cum recuperez investitia in criptomonede pe platforma VFR Invest?
vfr invest inselaciune

„Buna ziua ! Soțul meu a făcut investiția in criptomonede prin revolut in platforma VFR Invest, îndrumat de un consultant financiar. Acesta a spus ca a cumparat si actiuni OMV, dar cand a vrut sa retraga banii a fost amenințat că dacă nu plătește 20 % din castig o sa l condamne de spălare de bani. Va rog rasp … Și îndrumați ne”

Postat in data: 07 ian., 2025

Am fost inselata de firma de investitii Fintrends. Cum pot sa recuperez banii?
fintrends investitie inselatorie frauda scam

„Buna ziua
Am citit pe un site in care rasundeati dvs reclamatiilor privind frauda crypto
Am patit acelasi lucru cu BRUA asa zis program de investitii – depunere de 1250 lei si promiteau castiguri substantiale
M-am inscris 17 iulie 2024 m a contactat un domn de la BVB ,evident nu era, am depus din ING in Revolut suma de 1250 lei card virtual – si dupa i am transferat intr un cont la asa zisa firma de investitii Fintrends
Imediat m a contactat o doamna care mi a dat acces cu link user parola pe o platforma de crypto pentru transgaz, nuclearelectrica …unde vedeam suma depusa care crestea foarte putin , nu zilnic , in urma tranzactiilor pe care le facea doamna
Dupa o perioada de timp mi a cerut iban ing sa imi vireze o suma pentru marire de limita tranzactii
Am cazut in plasa lor si am scos banii din ing si m au pus sa ii depun intr un aparat bitcoin romania
Am sunat la cei de la bitcoin romania si mi au spus ca nu pot face nimic deoarece banii erau deja transferati

Am depus plangere la politie , la DNSC
Am incercat sa fac un refuz plata Revolut dar sun ei ca din punctul lor tranzactia este ok
Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cumva cu orice detaliu informatie

Multumesc frumos
O zi buna
Va rog daca ma puteti ajuta cu orice sincer nu stiu ce sa fac”

Postat in data: 18 aug., 2024

Cum recuperez criptomonedele USDT retinute in Coinbase Wallet?
charm finance scam inselatorie

„Am 15000 USDT retinute in coinbase wallet. .Am contactat o firma de avocati specializati in recuperarea de fonduri care mi.au spus ca trebuie sa depun 10% din suma in acelasi portofel (propriu), pentru ca banii sa fie eliberati instand in contul bancar deschis de mine la banca si aflat in legatura cu portofelul.

Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez?
Multumesc anticipat!”

Postat in data: 08 aug., 2024

Cum pot recupera banii pierduti din investitia in actiuni Electrica, pe platforma Charm Finance?
charm finance scam inselatorie

„Am fost fraudata pe o platforma de investitii, Charm Finance, cu actiuni Electrica si petroliere, precum si pe piata forex. Banii castigati apar in aplicatie, dar nu-i pot retrage, mi s-a spus ca trebuie sa platesc impozite in Anglia si o taxa pentru deblocare din Blockchain.

Pentru ca nu am mai avut bani, am facut si imprumuturi la banca pentru a putea retrage sumele investite, dar nici asa nu s-a rezolvat.

Ce sanse am sa-mi mai recuperez banii?”

Postat in data: 28 iul., 2024

Mi s-au furat 10.000 de euro din contul BRD printr-o frauda si nimeni nu-mi raspunde. Ce pot sa fac?
stratos invest frauda

„Bună ziua,

Am depus o plângere la brd în legătură cu o fraudă căreia i-am căzut victimă.

Contul meu a fost accesat și 10000 de euro au fost transferați într-un alt cont fără autorizarea mea. Evident, banca este trasă la răspundere pentru acest transfer, care nu ar fi trebuit să aibă loc: „Legislația UE permite, de asemenea, să se asigure că:plățile online de peste 30 de euro sunt securizate prin utilizarea unei combinații de cel puțin două elemente de autentificare”. În plus, această tranzacție a fost efectuată într-un cont BRD, deci clientul dumneavoastră este un escroc.

Am depus o plângere la poliție și am mers la o sucursală pentru a deschide o anchetă. Nimeni nu m-a contactat și nu am primit un răspuns clar cu privire la returnarea banilor mei. Mai mult, contul meu este blocat.

Aștept un răspuns din partea dumneavoastră înainte de a cere avocatului meu să intervină.”

Postat in data: 21 iul., 2024

Trebuie sa platesc sa retrag banii dintr-o platforma de investitii?
alaris finance frauda

„Bună ziua,vă rog frumos mă puteți ajuta cu un răspuns?

Am avut un cont de investiții, pentru retragerea banilor, m-au redirecționat către o platformă.Apoi mi-au spus că nu am cont activ deschis pe respectiva platforma,și că banii sunt blocați pe acea platforma.Imi arata banii in assets,dar nu în cont.

M-a sunat un domn și mi-a spus că dacă vreau sa retrag banii trebuie să depun 10% din suma în cont și apoi să-i scot.

Exista vreo posibilitate să-mi recuperez banii?
Mulțumesc frumos,cu stimă.”

Postat in data: 16 iul., 2024