Credius nu vrea sa-mi ramburseze sumele achitate in plus la credit, decat dupa 90 de zile. Ce pot sa fac?

credius credit abuziv

„Buna ziua,
Am avut doua credite la Credius Ifn pe care le am inchis in data de 15.01.2024.N am stiut exact ce suma am de achitat pentru ca nu s au deranjat sa mi raspunda la mail urile in care sm solicitat o situatie
exacta.Am achitat mai mult ,prin transfer bancar ,cu aproximativ 830 ron.

Am sunat apriape in fiecare zi sa inchida acele fredite si sa mi restituie diferenta.Astazi,mi su transmis ca,conform procedurii interne,voi primi diferenta in 90 zile.Am cerut sa mi se spuna unde
este stipulat acest aspect in contract si mi s a raspuns sec,, Nu e,, ,asteptati 90 zile.

Este aberant sa astept 3 luni sa mi se returneze banii mei.Ei se folosesc de ce nu le apartine.Va rog sa mi vomunicati cui trebuie sa ma adresez.
Va multumesc”


Raspuns

Stimata doamna,

Credius ar trebui sa va ramburseze imediat sumele achitate in plus pentru credit, adica in 2-3 zile. Daca vi s-a spus ca procedura este sa va dea banii inapoi abia dupa 90 de zile, acesta poate fi considerat un abuz, o practica incorecta, care poate fi sanctionata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

De aceea, sfatul meu este sa faceti o reclamatie impotriva Credius la ANPC, pe site-ul ANPC.ro, la acest link.

In acelasi timp, puteti incerca solutionarea amiabila a litigiului, cu ajutorul CSALB, pe site-ul CSALB.ro

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primit de la CSALB si ANPC, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu Credius.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

6 raspunsuri la “Credius nu vrea sa-mi ramburseze sumele achitate in plus la credit, decat dupa 90 de zile. Ce pot sa fac?

 1. Badeanu Olguta

  Din pacate, nici pana astazi nu am primit diferenta de bani de la Credius.Am facut reclamatie si la Anpc ,degeaba.Nu mi s-a oferit niciun raspuns.De cate ori sun la Credius,aud aceeasi placa,, asteptati pana la 90 zile,,.
  Mi se pare halucinant ca nimeni nu poate face nimic in privinta acestor Ifn uri care si fac propriile reguli.
  Ce as mai putea face?

  Multumesc

  Reply
 2. Badeanu Olguta

  Buna ziua,
  Multumesc pentru raspuns.Din pacate ,nu pot accesa acest link, iar de rezolvat, nu am rezolvat nimic.Banii nu mi-i returneaza decat in 90 zile, si ,nici macar nu se obosesc sa actualizeze in Biroul de credit achitarea acestor credite.Nu este chip sa ma inteleg cu ei.Nu raspund la mail-uri, iar la telefon spu aceeasi poveste de fiecare data.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = 0