„Buna ziua,
Metropolitan Life mi-a respins cererea de despăgubire pentru creditul făcut de soțul meu, motivând că era bolnav în momentul în care a făcut creditul și asigurarea.Numai că el tocmai de aceea am plătit asigurarea, să fie protejat, fiind bolnav.
Ce pot să fac în această situație? Pentru că eu nu pot plăti creditul!”
Raspuns
Stimată doamnă,
Fima de asigurări Metropolitan Life și banca la care ați facăcut creditul nu v-au informat în mod adecvat cu privire la condițiile de despăgubire pentru asigurarea creditului.
Astfel, nu vi s-au explicat situațiile (excluderile) în care nu se poate acorda despăgubirea, astfel încât să nu plătiți inutil asigurarea.
Concret, dacă soțul dumneavoastră suferea de diabet și tensiune, așa cum a menționat în declarația din momentul încheierii asigurării, ar fi trebuit să i se spună că nu mai are rost să plătească asigurarea, pentru că oricum nu va fi despăgubit.
Pentru că, potrivit contractului de asigurare Metropolitan Life:
„Cererile de acordare a despăgubirilor vor fi respinse în cazul în care decesul sau spitalizarea sunt cauzate sau rezultă, direct sau indirect, parțial sau în totalitate din:
- condiții medicale pre-existente datei de intrare în vigoare a asigurării, adică orice condiție pe baza căreia s-a primit îngrijire, tratament, sau care a fost contactată ori s-a manifestat înainte de data intrării în vigoare a asigurării.”
Ori soțul dumneavoastră a făcut asigurarea TOCMAI pentru a fi protejat de riscul decesului, dat fiind că suferea de diabet și hipertensiune.
Ca atare, sfatul meu este să trimiteți la Metropolitan Life și la banca de la care ați luat creditul o reclamație, în care să vă plângeți că nu ați fost informată în mod adecvat cu privire la funcționarea asigurării pentru credit și condițiile de despăgubire.
De asemenea, faceți o plângere și la CSALB, pentru închiderea litigiului printr-o înțelegere amiabilă.
Reveniți va rog cu răspunsurile de la Metropolitan Life, de la bancă și de la CSALB, pentru a vă ajuta să rezolvați problema asigurării creditului.
Cu stimă,
Vasile Pop Coman