Pot ajunge la o înțelegere cu ANAF, să nu fiu executat silit pentru creditul Prima Casă?

„Buna ziua, am un apartament cumparat prin programul,,prima casa,, din motive familiale, eu am fost operat iar copilul s-a imbolnavit, am ramas cu plata ratei in urma, si acum banca BRD ma anuntat ca a trimis dosarul la Anaf pentru executarea silita. Intrebarea e daca pot ajunge la o înțelegere cu Anaf ,la banca am vorbit si miau spus ca e târziu pentru o reeșalonare a ratelor.”

Raspuns

Stimate domn,

Aveți dreptul legal, conform normelor programului Prima Casă, să cereți băncii BRD anularea executării silite și repunerea creditului în situația anterioară, cu plata în continuare a ratelor.

La întrebarea „Cum pot sa repun creditul în condițiile inițiale ale contractului? Sunt în situația în care mi s-a executat creditul și doresc sa îmi iau casa înapoi”, ANAF a răspuns:

„După efectuarea plăţii valorii de executare a garanţiei de către Ministerul Finanțelor către Finanţator, dumneavoastră puteti solicita o singură dată băncii repunerea în drepturile şi obligaţiile aferente contractului de credit şi de garantare, cu respectarea condiţiilor Programului şi cu menţinerea condiţiilor în care a fost acordată garanţia.

Banca solicită la ANAF sumele ramase de plată din valoarea împrumutului, precum și cheltuielile de executare silită. De asemenea banca face o analiză a beneficiarului cu privire la posibilitatea acestuia de a plati în continuare creditul și apoi în 60 de zile emite decizia de aprobare/respingere a repunerii.”

Așadar, trebuie să trimiteți la BRD o solicitare pentru repunerea în drepturi în cazul creditului Prima Casă aflat în stadiul de executare silită la ANAF.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la BRD, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu creditul Prima Casă executuat silit.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamațiibănci.ro

Distribuie
Distribuie

Abonează-te la newsletter

Primești noutățile bancare direct pe email.

Un comentariu

1. […] Așa sună o notificare privind inițierea recuperării pe cale legală (vezi foto) trimisă de BRD unui cititor care a rămas în urmă cu plata ratelor la creditul Prima Casă, din cauza problemelor personale: s-a accidentat, a stat mai mult în spital, iar copilul a fost și el bolnav și a avut nevoie de tratament medical, după cum ne-a transmis la Reclamațiibănci.ro. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× 8 = 24