unicredit alphabank

„Fosta clienta Alpha Bank unde am avut un cont pentru incasarea pensiei, un card de debit valabil pana in 2026 si aplicatia alpha bank e-statement.

Am fost informata prin intermediul acestei aplicatii, pe 10 august 2025, ca Alpha Bank a fuzionat cu UniCredit si ca in 4 zile contul meu va fi transferat automat la UniCredit, dar cardul de debit si aplicatia nu vor mai fi valabile.

Fara sa stiu de aceasta fuziune si toate consecintele ei, in iunie am plecat in Italia la fiica mea, pentru tratament. Pe 10 august, accesand aplicatia online pentru a descarca ultimul extras de cont, am avut marea surpriza sa aflu ca in 4 zile voi deveni clienta UniCredit, si ca aplicatia si cardul nu vor ma fi valabile.

Mentionez ca pensia este singura mea sursa de venit. Am sunat la call-center UniCredit si am solicitat trimiterea noului card, fara pin, in Italia, urmand ca acesta sa fie activat telefonic conform procedurii de identificare a bancii.

Nu vor, trebuie sa ma prezint personal, dar eu sunt bolnava, curand voi suporta o interventie chirurgicala in Italia, pur si simplu ei mi-au blocat accesul la bani. Fără card nu pot avea acces la bani, fonduri esentiale pentru mine pentru tratament si recuperare medicala.

Nu pot instala nici mobil banking pentru ca nu sun de pe numarul de mobil aflat in fisa bancii.

Cine stie cat mai am de trait, de ce nu vor sa mi-l trimita, vreau sa ma bucur de pensia mea…se trimit atatea documente in lumea asta, alte banci de ce pot?! Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat! Multumesc pentru atentie.”

Raspuns

Stimată doamnă,

Unicredit ar trebui să vă trimită cardul în Italia sau să vă activeze aplicația de pe telefon, pentru a putea avea acces la pensie.

Nu este normal ca Unicredit să vă ceară să vă prezentați personal la bancă în România, dacă sunteți în Italia, pentru activarea cardului.

Unicredit ar fi trebuit să vă notifice cu privire la fuziunea cu Alpha Bank și să vă trimită noul card de pensie cu mult mai mult timp înainte, astfel încât să nu ajungeți în această situație.

De aceea, sfatul meu este să faceți o reclamație la Unicredit, în care să solicitați trimiterea cardului în Italia sau activarea aplicației mobile, pentru a avea acces la cont.

Vedeți în acest articol cum puteți face reclamația la Unicredit.

Vă rog să reveniți cu răspunsul Unicredit, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu cardul blocat.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamațiibănci.ro

Un comentariu la “Unicredit mi-a blocat cardul de pensie, ca fostă clientă Alpha Bank. Ce pot să fac?

1. Pingback: O clientă Alpha Bank a rămas cu pensia blocată pe card și părăsită de Unicredit – Bancherul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 × 1 =