card de pensie

Dacă Firstbank a fost preluată de Intesa, mai primesc pensia pe card?
fuziune-first-bank-intesa

„Buna ziua, am avut un cont la Firstbank pentru incasarea pensiei.

Deoarece Firstbank a fost preluata de Intesa, pe 15 septembrie am solicitat inchiderea tuturor conturilor pe care le aveam la Firstbank si rezilierea oricarei relatii cu banca.

Am fost asigurat ca toate conturile si produsele bancare au fost inchise/anulate, si mi s-a dat chiar si un formular doveditor.

Verificand la o alta sucursala Firstbank azi, aflu ca de fapt NU mi s-au inchis nici cardurile virtuale si nici contul de economii!

Mai grav, Firstbank a continuat sa transmita catre Casa de Pensii numele meu ca si persoana ce primeste pensia la ei – desi Firstbank NU mai exista ca si banca din data de 3 octombrie!

Acest lucru imi creeaza prejudicii grave deoarece sunt in pericol de a NU imi primi pensia pe luna in curs, fiindca Firstbank a transmis in mod FALS o lista cu numele meu ca si persoana care primeste pensia in continuare in cont Firstbank (care nu mai exista din 3 octombrie)

Ce pot face ca sa solutionez situatia?
Multumesc!”

Postat in data: 08 oct., 2025

Unicredit mi-a blocat cardul de pensie, ca fostă clientă Alpha Bank. Ce pot să fac?
unicredit alphabank

„Fosta clienta Alpha Bank unde am avut un cont pentru incasarea pensiei, un card de debit valabil pana in 2026 si aplicatia alpha bank e-statement.

Am fost informata prin intermediul acestei aplicatii, pe 10 august 2025, ca Alpha Bank a fuzionat cu UniCredit si ca in 4 zile contul meu va fi transferat automat la UniCredit, dar cardul de debit si aplicatia nu vor mai fi valabile.

Fara sa stiu de aceasta fuziune si toate consecintele ei, in iunie am plecat in Italia la fiica mea, pentru tratament. Pe 10 august, accesand aplicatia online pentru a descarca ultimul extras de cont, am avut marea surpriza sa aflu ca in 4 zile voi deveni clienta UniCredit, si ca aplicatia si cardul nu vor ma fi valabile.

Mentionez ca pensia este singura mea sursa de venit. Am sunat la call-center UniCredit si am solicitat trimiterea noului card, fara pin, in Italia, urmand ca acesta sa fie activat telefonic conform procedurii de identificare a bancii.

Nu vor, trebuie sa ma prezint personal, dar eu sunt bolnava, curand voi suporta o interventie chirurgicala in Italia, pur si simplu ei mi-au blocat accesul la bani. Fără card nu pot avea acces la bani, fonduri esentiale pentru mine pentru tratament si recuperare medicala.

Nu pot instala nici mobil banking pentru ca nu sun de pe numarul de mobil aflat in fisa bancii.

Cine stie cat mai am de trait, de ce nu vor sa mi-l trimita, vreau sa ma bucur de pensia mea…se trimit atatea documente in lumea asta, alte banci de ce pot?! Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat! Multumesc pentru atentie.”

Postat in data: 16 sept., 2025

Nu mai stiu codul PIN al cardului BRD. Ce pot sa fac?

„Sunt posesor al unui card debite depuneri. EU numai știu codul PIN al cardului și am fost de 2 ori la filiala BRD din Ploiești zona sud bloc Gioconda le am spus situația și tot ma amână. Eu am o datorie la un executor judecătoresc. Sunt pensionar ,și mi-a spus ca nu se poate da codul pin de căt în februarie adică luna asta. Acest caz sa întâmplă ieri 02.02.2023,motivul nu l-am înțeles.Nu am datorii către B.R.D. VĂ
ROG SĂ ANALIZAȚI SITUAȚIA. VĂ MULȚUMESC”

Postat in data: 04 feb., 2023

Cum fac sa pot vedea online pensia pe cardul CEC Bank?
cec-bank-mobile-banking

Am card CEC …cum sa fac sa pot vedea online pensia….tinand cont ca traiesc in Spania….nu stiu cum sa trec cardul online…ma puteti ajusta ?

Postat in data: 19 mart., 2022

Mi se poate popri toata pensia de pe card?

Buna seara,
astazi am fost sa imi ridic pensia de la bancomat Bancpost si nu am putut. Am sunat la nr de telefon de pe spatele cardului si mi s-a spus ca am o poprire de la DITL sector 1 in valoare de 2330 lei. Pensia mea este de 2100 lei. Este normal sa imi opresca toata pensia? Am 82 de ani, am nevoie de medicamente si nu ma pot plimba pe drumuri. Ce pot sa fac?

Postat in data: 16 aug., 2018

Este posibila blocarea cardului de pensie pentru o datorie necunoscuta si neanuntata?

Este posibila blocarea cardului de pensie pt o datorie necunoscuta si netransmisa in prealabil de finante debitorului?

Postat in data: 24 feb., 2018

Cat se poate opri din pensie daca am poprire?

Daca am o pensie de 1.000 de lei si doua popriri pentru doua datorii la doua banci, cat mi se poate opri lunar?

Postat in data: 20 oct., 2017

Ce fac daca bancomatul nu mi-a eliberat banii scosi de pe card?

Sunt pensionara si primesc pensia pe un card Raiffeisen. In data de 13 februarie am vrut sa scot 200 de lei de la un ATM al bancii BRD, dar nu mi-a dat niciun ban, insa de pe card mi i-a luat, am mai ramas cu 20 de lei. Am facut reclamatie al BRD, dar m-au trimis la Raiffeisen, care mi-a dat termen 6 martie pentru solutionarea contestatiei. Va rog sa ma ajutati sa obtin mai repede banii, daca este posibil.

Postat in data: 07 mart., 2017

Pot sa inchid contul la banca si cardul, pentru a nu mai plati comisionul de poprire?

Buna ziua. In ianuarie am primit de la executor ca mi se va pune poprire pe pensie. In luna februarie la bancomat mi-a afisat 1900- (cu minus). Am sunat la banca si s-a confirmat ca am poprire pe pensie 1/3 si nu mai pot folosi cardul pana la stingerea datoriei. Am scos la ghiseu, cu 16 lei mai putin decat era pensia initial.

In martie cand m-am dus la ghiseu era toata pensia, deci nu era nimic poprit. Am dat interogare sold la bancomat si mi-a afisat peste 2300-lei, cu minus. Dar la ei apare ca am poprire pe pensie, atunci de ce nu imi trage si nu pot nici cardul sa-l folosesc? Am inteles ca este blocat, dar nu imi trage nimic din pensie doar comisionul de 8 lei ca retrag banii la ghiseu. La ghiseu mi s-a spus ca ei nu stiu. Doar nu e vina mea ca ei nu fac poprirea.

Dar atunci, ma repet DE CE MI-AU blocat cardul, daca ei nu fac nici o poprire? Si inca ceva, pot inchide contul la banca? Daca ii sa traga din pensie dar sa nu mai dau si comisionul acela de 8 lei. Va multumesc.

Postat in data: 14 mart., 2016

Recuperatorii mi-au blocat pensia de pe card la Raiffeisen. Ce fac?

Recuperatorii au blocat pensia fara sa ma anunte. Eu am platit banca, nu mai am chitantele, la Raiffeisen, azi cind m-am dus sa iau pensia pe card, nu mai aveam.

Postat in data: 17 oct., 2015