Este normal ca Piraeus Bank sa dea creditul la Kruk iar eu sa platesc in contul BEJ (Birou Executor Judecatoresc)?

Am avut un credit luat de la Piraeus Bank, apoi a fost cesionat unui executor judecatoresc, caruia i-am platit 3 ani si cind am intrebat cit mai am de plata, mi s-a spus mai mult decit aveam initial, aruncind vina pe banca ca a pus dobinzi (desi eu plateam in contul Bej).
Apoi m-am trezit cu o instiintare care ma anunta ca Bej a dat la Kruk recuperarea creditului, dar ca eu trebuie sa fac plata tot in contul Bej; este normal sau e altceva la mijloc?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Ceea ce nu este normal, in primul rand, este ca nu ati fost informata adecvat, din cate spuneti, cu privire la situatia datoriilor pe care le aveti si procedurile legale privind executarea silita. Pentru aceasta, puteti face plangeri atat catre banca, cat si catre executorul judecatoresc, iar in final, daca lucrurile nu se rezolva, pentru ca aveti niste drepturi ce trebuie respectate, catre ANPC.

Sfatul meu este sa solicitati bancii, executorului si Kruk situatia datoriilor dumneavoastra si a platilor efectuate din momentul inceperii executarii silite, pentru ca nu cumva banca sau executorii sa va fi abuzat cu dobanzi si penalitati prea mari.

In privinta cesiunii, aceasta nu se face catre executor, acesta fiind doar cel care indeplineste procedurile de executare silita. Cesiunea se face de regula catre o firma a bancii sau o firma de recuperare creante, care poate sa efectueze si servicii de recuperare a datoriilor catre banca, fara sa fi cesionat creditul. Deci este ok daca primiti scrisori si telefoane de la Kruk, dar platiti la executor.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Este normal ca Piraeus Bank sa dea creditul la Kruk iar eu sa platesc in contul BEJ (Birou Executor Judecatoresc)?

 1. Blaja Iulia

  Tot ce pot face bancile sau firmele de recuperare este sa trimita norificari debitorilor pentru ai determina sa efectueze voluntar plata datoriei. Daca debitorul nu plateste de buna voie, atunci bancile/firmele de recuperare solicita unui functionar abilitat de lege in acest sens- numit executor judecatoresc- sa efectueze procedura de executare silita. Aceasta consta in poprirea conturilor, salariului, pensiei, executarea bunurilor mobile/imobile. Doar executorul judecatoresc poate institui aceste masuri.
  Sumele rezultate din executarea silita, potrivit legii, intra in contul executorului care le directioneaza catre creditor (banca/firma de recuperare).
  av. Blaja Iulia
  http://www.iuliablaja.ro
  0787.822.100

  Reply

Lasa un comentariu


8 − 4 =