Este normal ca Piraeus Bank sa dea creditul la Kruk iar eu sa platesc in contul BEJ (Birou Executor Judecatoresc)?

Am avut un credit luat de la Piraeus Bank, apoi a fost cesionat unui executor judecatoresc, caruia i-am platit 3 ani si cind am intrebat cit mai am de plata, mi s-a spus mai mult decit aveam initial, aruncind vina pe banca ca a pus dobinzi (desi eu plateam in contul Bej).
Apoi m-am trezit cu o instiintare care ma anunta ca Bej a dat la Kruk recuperarea creditului, dar ca eu trebuie sa fac plata tot in contul Bej; este normal sau e altceva la mijloc?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Ceea ce nu este normal, in primul rand, este ca nu ati fost informata adecvat, din cate spuneti, cu privire la situatia datoriilor pe care le aveti si procedurile legale privind executarea silita. Pentru aceasta, puteti face plangeri atat catre banca, cat si catre executorul judecatoresc, iar in final, daca lucrurile nu se rezolva, pentru ca aveti niste drepturi ce trebuie respectate, catre ANPC.

Sfatul meu este sa solicitati bancii, executorului si Kruk situatia datoriilor dumneavoastra si a platilor efectuate din momentul inceperii executarii silite, pentru ca nu cumva banca sau executorii sa va fi abuzat cu dobanzi si penalitati prea mari.

In privinta cesiunii, aceasta nu se face catre executor, acesta fiind doar cel care indeplineste procedurile de executare silita. Cesiunea se face de regula catre o firma a bancii sau o firma de recuperare creante, care poate sa efectueze si servicii de recuperare a datoriilor catre banca, fara sa fi cesionat creditul. Deci este ok daca primiti scrisori si telefoane de la Kruk, dar platiti la executor.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


− 2 = 5