„Aș vrea să știu cum pot afla cât mai am de plată la Cetelem pentru că plătesc de trei ani și tot nu mai termin, pentru un credit de 2.000 de lei. De la Cetelem primesc pe telefon numai mesaje cu cât am de plătit lună de lună. Niciodată n-am primit vreun extras de cont în care să văd cât am plătit, cât a mai rămas, care e dobănda, când termin cu creditul. Este normal așa aceva?”, întreabă o cititoare.
Raspuns
Stimată doamnă,
Pentru a afla cât mai aveți de plătit din creditul Cetelem, trebuie să trimiteți la acest IFN o reclamație în care să solicitați un extras de cont cu istoricul tranzacțiilor.
În extrasul de cont ar trebui să apară toate plățile pe care le-ați făcut la Cetelem, dobânzile aplicate la credit și suma rămasă de rambursat.
În reclamație cereți Cetelem ca de acum înainte să vă trimită lunar un extras de cont în care să vă apară ratele rămase de plătit la credit.
Trebuie să știți că Cetelem, care face parte din grupul bancar francez BNP Paribas, a anunțat că se retrage din România:
„BNP Paribas Personal Finance anunta demararea procedurilor de sistare progresiva a operatiunilor din Romania ale diviziei de consumer finance, Cetelem.
Continuitatea activitatii pentru partenerii si clientii ce detin contracte si carduri de credit in derulare va fi asigurata pana la rambursarea integrala si incetarea obligatiilor contractuale.”
Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la Cetelem, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu ratele la credit.
Cu stimă,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamații Bănci.ro

Pentru Vasile Coman. „Cetelem” nu mai este IFN din 2018.
Într-adevăr, din ianuarie 2018 Cetelem s-a transformat din IFN în bancă: BNP Paribas Personal Finance S.A. Paris Sucursala Bucuresti.
A primit cu siguranță
Dacă a primit extras de cont, cum vă explicați că nu știe cât mai are de plătit?
Pingback: Nu am primit niciodată un extras de cont de la Cetelem – Bancherul
Nu primiti extrase de cont lunare de la Cetelem?
Nu.
Nu ati primit niciodata o situatie a platilor si a sumei ramase de plata?
Nu am primit nimic.