„Am un card Avantaj la Credit Europe și nu mai pot scăpa de el, plătesc în fiecare lună și nu se mai termină datoria, deși am scos o singură dată bani de pe el. Ce pot să fac?” întreabă un cititor.
Postat in data: 08 mart., 2026

Postat in data: 08 mart., 2026
„Bună seara! În data de 8 ianuarie am primit o notificare în care Paribas (fosta Cetelem) îmi cere întreaga sumă rămasă (5033 Ron), amenintându-mă cu executarea silită.
Am plătit tot timpul ratele, poate câteodată cu mici întârzieri, dar nu mai mult de 15 zile.
Nu mai vorbesc aici de cât de greu a scăzut suma (dobândă mare, asigurare, comision de administrare). Menționez că acest card este blocat de 2 ani. Eu doresc să achit această sumă, dar nu deodată. Am și alte rate (CAR, card AXI) și omul mai trebuie să și trăiască din ceva.
Întrebarea este: cât de legală este această notificare, în cât timp mă poate da la executor (în notificare scrie, după 15 zile, dar eu știu de 30-90 de zile) și cum se poate obține o eșalonare pe 12 luni. Menționez că astăzi am făcut o plată de 300 de RON. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!”, întreabă o cititoare.
Postat in data: 17 ian., 2026
„Aș vrea să știu cum pot afla cât mai am de plată la Cetelem pentru că plătesc de trei ani și tot nu mai termin, pentru un credit de 2.000 de lei. De la Cetelem primesc pe telefon numai mesaje cu cât am de plătit lună de lună. Niciodată n-am primit vreun extras de cont în care să văd cât am plătit, cât a mai rămas, care e dobănda, când termin cu creditul. Este normal așa aceva?”, întreabă o cititoare.
Postat in data: 22 dec., 2025
„Am primit un e-mail în care mi se cere să mă asigur că am închis toate creditele refinanțate.
Eu am făcut o refinanțare care includea și un card de credit, însă nu am știut că trebuie să îl închid complet. Cardul a rămas activ și, între timp, m-am folosit de el.
Plătesc regulat ratele la refinanțare și nu am intenționat nicio abatere. Problema este că, în acest moment, nu dispun de suma necesară pentru a achita integral cardul și a-l închide, dar vreau neapărat să rezolv situația cât mai repede.
Nu doresc în niciun caz să se ajungă la executare silită sau la anularea contractului de credit, motiv pentru care vă rog să-mi spuneți ce opțiuni am.”
Postat in data: 18 oct., 2025
„Am uitat PINul la cardul Unicredit si am sunat la banca, dar nu vor sa ma ajute sa-l schimb. Imi pun tot felul de intrebari la care nu pot sa raspund, de genul care e parola in relatia cu banca sau cati bani am incasat ultima data in cont. Nu-mi amintesc exact aceste date si spun ca nu ma pot identifica. Ce pot sa fac?”
Postat in data: 08 feb., 2025
„Buna ziua,
Vreau sa inchid Cardul Avantaj iar de la Credit Europe Bank imi spune ca trebuie sa trimit cererea prin curier sau sa merg la o agentie a bancii, dar care este tocmai la Timisoara sau Bucuresti.
Mie nu-mi convine sa trimit cererea prin curier, mi se pare incredibil ca in ziua de astazi nu se poate inchide un card online.
De la banca imi spus sa astept pentru ca au cerut implementarea online a inchiderii cardului, dar cat sa astept?
Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Daca fac cererea prin e-mail nu poate fi luata in considerare?
Multumesc.”
Postat in data: 24 oct., 2024
„Bună ziua!
Va rog frumos sa ma ajutați am o problema cu cetelem.
Am făcut un contract pe o suna de 2900 de lei pe 18 luni toata suma si dobanda am achitato apoi mam inteles cu cei de la cetelem ca pot sa mai folosesc cardul 4 ani dar la sfârșitul termenului sa am pe card 2900 de lei… vreau sa precizez ca lunar am platit 200 de lei chiar si mai mult si banii care ii platesc nu îmi raman pe cardul cetelem cei de la cetelem mi retrage lunar, iar acum mau dat la biroul de credit sa le mai dau inca 2970 lei in 15 zile.
Cum este posibi? Va rog sa ma ajutați”
Postat in data: 23 oct., 2024
„Buna ziua.
In luna a 6 am facut o cerere pt axi card. Mi-a fost refuzata dar primesc mesaje si imi apare pe vold ca datorez aproape 4000 de lei la ei. Am mesajul in care mi se refuza cardul,dar si cele in care mi se cere sa platesc rata. De asemenea extrasul de cont se poate vedea ca nu am primit nimic de la ei.
Cum pot solutiona aceasta problema? Va multumesc pt timpul acordat”
Postat in data: 15 sept., 2024
„Buna ziua am un card de cumpărături de la credit europe Bank și as dori sa îl închid și am înțeles că numai este in Timișoara sucursala”
Postat in data: 11 sept., 2024
„Am și eu un card de credit la axi card și nu am acum posibilitatea sa pot achita,ce pot face?
Va rog mult sa ma ajutați,o sai înapoieze dar acum nu am!”
Postat in data: 16 mai, 2024
„Am la Raiffeisen un card de cumpărături. Am avut o perioada fara loc de munca si nu am putut achita rata sau dobanda cardului. M-au bagat in bc cu bulina 2.
Dupa multe mailuri si întrebări dc m-au raporta si dc nu m-au anunțat inainte imi primit o notificare prin care ei spun ca au trims notificare prin posta. Dar si eu am la mana ca la op din apropierea mea nu a ajuns nici un plic de la Raiffeisen.
Si Raiffeisen nu vor sa ma stearga pe motiv ca ei au trimis notificare si ca nu stiu dc nu a ajuns la mine. Ce pot face in acceasta situatie?”
Postat in data: 10 mai, 2024
„Bună ziua, bunica mea avea cont la cetelem , dansa a decedat luna trecută , putem să închidem contul?”
Postat in data: 22 apr., 2024
„Unde gasesc cvv la card pentru o plata online?”
Postat in data: 10 feb., 2024
„Vreau sa imi inchid cardul Avantaj de la Europe Credit Bank.Am vorbit cu ei la telefon le-am trimis si email dar nu vor sa imi accepta inchiderea cardului si a contului decat daca trimit documentatia prin posta.
Mentionez ca locuiesc in Sibiu, iar aici nu mai exista sucursala a bancii.Nu am folosit cardul, am platit doar taxa pentru card.Nu mai am nici o datorie.I-am rugat in email sa imi accepte documentatia prin email, pe care am atasat-o, dar am primit raspunsul de mai jos.”
Postat in data: 24 ian., 2024
„Bună ziua. Încerc de mai multe zile să contactez pe cineva de la Cetelem pt a închide contul ( cardul) pe care l.am achitat în întregime. Bineînțeles , nu răspunde nimeni. Aștept câte 30-40 minute apoi îmi închid telefonul. Nu găsesc nicăieri un model pt cererea de închidere a contului . Vă mulțumesc pt eventualul răspuns”
Postat in data: 23 ian., 2024
Bună,
Cum este posibil sa mi se pună poprire pe conturile firmei, pentru o întârziere de 3 zile de la scadenta pentru un card de credit??? Nu mai avem nici minimul de 30 zile??? Este abuz. Luna trecuta a fost mai frumos, mi s-a blocat suma datorata cu o zi înainte de scadenta.
Adică ei sunt stăpâni pe banii din contul meu.”
Postat in data: 22 ian., 2024
Buna ziua,
As dori sa intreb si eu daca pot fi scos din Biroul de Credite de la BRD in care am fost introdus pentru neplata unor rate la un card de credit .
Mentionez ca la o perioada dupa ce am facut cardul ( aproximativ o jumatate de an) am pierdut numarul de telefon inregistrat la banca ( cartela fiind magnetizata) .
Mentionez la fel ca la solicitarea cardului am spus agentei ca eu nu sunt din acelasi oras , atunci fiind la facultate si sa imi treaca adresa de pe viza de flotant dar ea a zis ca se trece doar adresa din buletin .
Ca urmare eu neputand fiind anuntat pe telefon , sau la locul de munca, eu avand salariul la BRD , (pe email nu am fost informat ) doar prin plic de la BRD an ajuns sa fiu raportat la biroul de credite .
Credeti ca as putea solicita stergerea din Biroul de Credite deoarece nu am fost informat?
Multumesc.”
Postat in data: 05 ian., 2024
„Bună seara! Scriu în legătură cu două carduri de credit făcute la Cetelem în urmă cu ceva timp,pe care intenționez să le închid.
A-și dori,dacă se poate niște informații în legătură cu procedura aferentă închiderii cardurilor respective,ulterior și contractelor.
Mulțumesc!”
Postat in data: 01 ian., 2024
„Buna ziua! As dori sa-mi inchid cardul Avantaj , sunt din judetul Mures. Prin telefon incerc sa iau legatura, ma tine robotul zeci de minute, o singura data am reusit sa ajung cu un operator la punctul sa-i comunic adresa mea de mai dari s-a intrerupt, dupa care nu am mai reusit sa vorbesc cu nimeni. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez.”
Postat in data: 27 dec., 2023
[citeste raspunsul]„Doresc să închid creditul cetelem. Cum pot inchide creditul cetelem?”
Postat in data: 10 dec., 2023