E posibil sa-mi puna sechestru pe masina daca am poprire pe salariu?

De anul trecut am poprire pe salariu pentru un credit neplatit.
Conform sumei poprite, in decembrie voi reusi sa achit tot.
Intrebarea este: daca acum achizitionez o masina pe numele meu, este posibil ca pana in decembrie sa-mi puna sechestru pe ea?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Executarea silita se poate face atat prin poprirea salariului, cat si prin vanzarea bunurilor, inclusiv a masinii, insa depinde de sumele datorate. Mai exact, daca valoarea datoriilor este mult mai mica decat pretul masinii, atunci nu se justifica sechestrul pe masina.

Iata ce spune Codul de Procedura Civila, la articolul 629 (Veniturile si bunurile supuse executarii):

„Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.”

Asadar, se poate pune sechestru pe locuinta, masina sau alte bunuri personale, daca datoria se poate recupera doar prin vanzarea acestora, nefiind suficienta poprirea salariului.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca legea va mai confera si dreptul de a va intelege cu creditorul (banca, IFN-ul sau cui datorati bani) cu privire la modalitatea de executare silita, astfel incat sa vi se puna doar poprire pe salariu sau doar prin vanzarea bunurilor.

Iata ce mai spune Codul de Procedura Civila:

„Articolul 630 Intelegeri privind efectuarea executarii

In tot cursul executarii silite, sub supravegherea executorului judecatoresc, creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti sau altor bunuri ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.”

Sfatul meu este sa luati legatura atat cu executorul judecatoresc cat si cu creditorul, carora sa le expuneti aceste prevederi legale si drepturile pe care le aveti, in vederea ajungerii la o solutie de rezolvare a problemei.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti explicatii suplimentare sau daca aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei dumneavoastra.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 27 mart., 2018

7 raspunsuri la “E posibil sa-mi puna sechestru pe masina daca am poprire pe salariu?

 1. Nicolae

  Bună ziua, am cumpărat o mașină de la cineva cu fiscal și toate actele necesare , am inregistrat-o pe numele meu la primărie dar nu am avut timp sa o înmatriculez la poliție. După aproape o lună am vândut mașina și la câteva zile mă sunat cumpărătorul că nu poate inmatricula mașina că apare sechestru pe ea. Am verificat și într-adevăr la câteva zile după ce am cumpărat mașina a venit un ordin de sechestru pe fostul proprietar, cum poate inmatricula mașina actualul proprietar, mulțumesc

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Actualul proprietar trebuie sa mearga la politie cu documentele aferente sechestrului, pentru a arata ca sechestrul a fost pus pe fostul proprietar, dupa vanzarea masinii, nu pe actualul.

   Va rog sa reveniti la mine pentru a-mi spune daca ati rezolvat problema cu inmatricularea masinii.

   Reply
 2. Andreea

  Bună ziua am poprire pe salariu și mi sa pus sechestru și pe cele 2 masini pe care le dețin suma este mai mica decât valoareaza mașinile este vorba de 7000 de lei ce se întâmplă dacă nu trimit cartea și certificatul executorului? Eu după acesta înștiințare am mai pus pe lângă poprire încă 300 pana se acoperă suma ce pot păți? Va mulțumesc mult!

  Reply
 3. Magda

  Buna seara, am făcut un credit de nevoi personale, am poprire pe salariu, am primit de la executor o înștiințare cu sumele plătite de către instituție din salariul meu, pe numele meu nu am nimik, sunt pe numele tatălui meu, credeti ca i se poate lua din bunuri, sunt foarte speriată, va multumesc f mult! Numai bine

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = 2