Sumele platite in plus la rata creditului BCR pot fi poprite?

Am avut rata la BCR pe care o plateam luna de luna prin bancomat , bancomat unde nu puteam plati cu virgura, astfel ca plateam in plus fata de rata cate 0,9 o,2 bani , dar au fost si situatii cand banca imi cerea sa-i platesc in plus sume cuprinse intre 9 -16 lei pentru diferite comisioane ,in plus.

Astfel incat s-au adunat in 5 ani suma de 350 lei. Aceasta suma se paote constitui suma poprita in contul altei banci, ori aceasta suma trebuia sa diminuieze ultima rata la BCRt Poate fi considerata suma poprita 0,20 bani, 0,70 ,0.90 banit va rog sa ma ajutati.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Pot fi considerate poprite orice sume de bani existente in cont care nu reprezinta salariu, alocatie, pensie sau alte tipuri de ajutoare sau indemnizatii, conform Codului de Procedura Civila.

In cazul dumneavoastra, asadar, banii platiti in plus la rata pot fi considerate sume supuse popririi, chiar daca reprezinta ramasite de valoare mica adunate de-a lungul anilor, din cauza faptului ca nu ati putut plati valoarea exacta a ratei.

Banca (BCR) ar fi trebuit sa incaseze sumele de bani achitate in plus pentru rata si sa va recalculeze valoarea ratelor, astfel incat sa nu ramana bani in plus in cont, avand in vedere ca la bancomat nu puteti plati cu virgula, adica si cu bani.

Sfatul meu e sa luati legatura cu BCR si sa-i solicitati rezolvarea acestei probleme, astfel incat sa nu mai apara in viitor.

Reveniti va rog la mine daca aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

2 raspunsuri la “Sumele platite in plus la rata creditului BCR pot fi poprite?

  1. livia

    Pe toate chitantele emise pentru rata platita ,l asumele platite efectiv scrie ”plata rata ”., mai mult decat atat BCR nu mai incasa in numerat la ghiseu rata ci ,doar părin bancomat unde nu s epalteste cu virgula. , asadar este o intelegere intre banci sa creeze o falșsa poprire. Nimic nu ne mai mira.

    Reply
  2. livia

    Va multumesc pentru ajutor.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + 7 =