Cred ca am fost pacalita de o companie din UK care se ocupa cu cryptomonede Certainvest. Pot sa-mi recuperez banii?

Buna ziua!
Cred ca am fost pacalita de o companie din UK care se ocupa cu cryptomonede Certainvest ,am virat o suma de 250€ , apoi suma a crescut la 1000€, am mai virat din contul meu 2000 €, bani care spun ei ca i-au blocat in blockhain si daca nu platesc taxele in
valoare de 2000€ in 24 ore nu imi vor mai vira banii si se vor pierde.

Au trimis un mail in care imi spun ca daca nu virez taxele vor creste penalitati de 4600 €. Intrebarea mea este imi mai potrecupera banii si ce se intampla daca nu platesc?

Va multumesc pentru eventualul raspuns


Raspuns

Stimata doamna,

Cu siguranta este vorba de o frauda (teapa) cu criptomonede, orchestrata de Certainvest, care foloseste reteta clasica a unei inselaciuni: promisiuni de castiguri foarte mari, urmate de santajul cu banii blocati in blockchain, cu conditia sa platiti niste taxe pentru a primi banii inapoi. La acestea se adauga amenintari cu penalitati sau chiar pierderea banilor.

Nu mai platiti nimic, oricate amenintari ati primi, pentru ca nu veti mai vedea niciun ban inapoi.

Pentru a va putea recupera banii investiti in aceasta frauda financiara, va trebui sa faceti o plangere la Politie.

Raportati aceasta frauda financiara la Politie, prin completarea unei plangeri online, pe site-ul Politiei Romane, la acest link.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatia trimisa la Politie.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
0723292899
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

13 raspunsuri la “Cred ca am fost pacalita de o companie din UK care se ocupa cu cryptomonede Certainvest. Pot sa-mi recuperez banii?

 1. George

  Am fost si eu pacalit sa investesc in bitcoin cloud mining in app.caminers.com. Am cumparat niste optiuni de minare, “am obtinut” bitcoin, am putut sa retrag la inceput niste bani, suma mai mica decat am investit, apoi cand am vrut sa retrag o valoare care imi acoperea suma investita sa blocat optiunea si mi sa spus sa platesc factura de curent si apoi se va debloca. Daca nu plateam, banii erau blocati, nu-i mai puteam retrage si se aplicau penalitati pe fiecare zi trecuta. Am facut transfer pentru plata la fel cum am facut inainte, aceeasi procedura, dar nu am primit nimic in contul respectiv. Au motivat ca am introdus eu suma gresita si banii sunt blocati in blockchain. Am dovezi ca am facut totul corect si au primit banii. Ca sa-i pot recupera mi-au cerut ca in scurt timp sa transfer iar aceeasi suma iar acea suma blocata imi va reveni in cont automat, daca nu, pierd banii blocati. Aceasta aplicatie foloseste iBitPay pentru plati care pare a fi facuta tot de cei care au facut Ca mining. Apoi pentru ca nu am facut iar transferul, am primit e-mail de la iBitPay, ca banii sunt pierduti in blockchain si daca vreau sa-i recuperez sa le trimit 20% din suma blocata si in 48 de ore o sa am banii. Nu am mai trimis bani si nici la e-mail nu mi-au mai raspuns.
  Exista o posibilitate de a recupera banii ? Firmele de recuperare prejudicii de genul sunt de incredere ?

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Nu va sfatuiesc sa recurgeti la firme de recuperare prejudicii, pentru ca s-ar putea sa pierdeti si mai multi bani. Trebuie sa faceti o plagere la Politie si o reclamatie la banca prin care ati facut transferurile catre respectiva aplicatie care v-a pacalit.

   Reply
 2. Chiornita Spînu Mihaela

  Bună ziua . Sunt în aceași situatie. Deci am crezut ca o proasta că voi scăpa de datorii și am intrat mai rău. M-am înscris pe platforma Certa Invest și am fost contactată de un broker Alexandru Nicolae Manole ,prima data părea totul ok marja 100 euro ,după a zis că am castig 7500 de USD dar că trebuie să plătesc 2000 lei pentru creșterea lichidități,după 2500 lei să plătesc la FCA,bani pe care i-am dat prin Moompay și acum cere 200 USD pentru convertirea din crypto in lei. Ce pot face macar să îmi recuperez bani mei? Mulțumesc 🙏

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Nu mai platiti niciun ban, pentru ca-i veti pierde si pe aceia.

   Pentru recuperarea banilor, trebuie sa faceti reclamatie la banca si o plangere la Politie.

   Reply
 3. Bogdan

  Bună ziua și eu sunt în aceeași situație. Naiv și păcălit. Am făcut și eu petiție la poliție dar nu am primit niciun răspuns. A reușit cineva să și recupereze banii? Să nu mai pierd timpul.

  Reply
 4. Traian

  Începând cu 31 martie, firmele care operează servicii cripto în Marea Britanie trebuie să fie înregistrate la Autoritatea de Conduită Financiară.. FCA a declarat că un „număr mare” de companii cripto nu îndeplinesc standardele necesare de combatere a spălării banilor. Doar 33 de companii au intrat în registru. Peste 80 % dintre firmele evaluate de autoritatea de reglementare fie și-au retras cererile, fie au fost respinse.
  Doar 5 firme functioneaza legal in UK. Lista e afisata in link-ul urmator https://ro.bitcoinethereumnews.com/bitcoin/uk-regulator-allows-5-crypto-firms-to-operate-with-temporary-registration-regulation-bitcoin-news/

  Pe site-ul FCA in UK exista deja o pagina destinata fraudelor unde pot fi sesizate cazurile de inselaciune https://www.fca.org.uk/scamsmart/cryptoasset-investment-scams

  Reply
 5. Carmy

  Buna ziua. Si-a recuperat cineva banii in urma reclamatiei la politie? Sunt in aceeasi situatie, din pacate, stiu si cum se numeste persoana respectiva si unde locuieste in UK. Am fost naiva si am crezut ca voi scapa de datorii dar din pacate sunt mai rai decat eram atunci. Vreau sa stiu daca politia v-a oferit o rezolvare.

  Va multumesc pentru intelegere!

  Reply
 6. ernesto

  Buna sera
  si eu la fel, urmeasa sa completesc formulariu atasat de politie si sa depun plingere, acealast format doar eu am investit mai mult, inclusiv partea de bani pentru blockchain.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = 1