Cum pot retrage bani din Coinbase? Trebuie sa platesc cuiva?

coinbase retragere criptomonede

„Bună ziua, ma lovesc de clasica întrebare cum pot retrage bani dinvcoin Base, mai exact am 7,303$de retras și ma sunat o Dn pe numevAsmara care îmi spune sa pun contul meu Ing, 15%vdin suma de 7,303 saptemii de dolari, adică 1000$sa îmi pot transfera banii contul meu. Mi sa părut ciudat, cum pot obține bani mei fără alte comisioane. Nu am făcut nici o plingere la nici o instituție. Va multumesc”


Raspuns

Stimate domn,

Retragerea banilor din platforma de criptomonede Coinbase se face din aplicatia Coinbase sau de pe site-ul Coinbase.com, printr-un transfer direct in cardul bancar, de catre cel care detine criptomonedele, adica de dumneavoastra, nu de catre altcineva.

Concret, mai intai trebuie sa transformati criptomonedele in cash (sell), dupa care sa faceti transferul banilor (cash out) din contul Coinbase in cardul bancar (vezi foto).

Daca va suna cineva si se recomanda drept broker sau consilier financiar si va pune sa platiti bani pentru a retrage criptomonedele, este vorba de o tentativa de inselatorie, careia nu trebuie sa-i cadeti in plasa.

Raportati aceasta tentativa de frauda (scam) la Politie, la Coinbase si la banca la care aveti contul bancar, ING.

Va rog sa reveniti la mine, daca aveti probleme cu investitiile in criptomonede, precum bitcoin.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

13 raspunsuri la “Cum pot retrage bani din Coinbase? Trebuie sa platesc cuiva?

 1. Florescu Madalin

  Bine ziua,acum o luna am făcut o investiție pe safeinvestement iar acum doua zile analistul mi-a zis sa fac un portofel electronic pe coinbase walket,după care mi-a venit sa depun o garanție de 25% reprezentând 2814 dolari,daca nu se îngheață fondurile,după care am fost sunat de un anumit somn,ce este de făcut?

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Platforma de internet Safeinvest, la dresa de internet Safeinvest.id (vezi foto), este o inselatorie, cu urmatoarea schema de functionare:

   1. Persoane necunoscute, care se recomanda brokeri sau analisti financiari, va promit castiguri foare mari si rapide, in doar cateva zile sau saptamani, daca investiti anumite sume de bani in diverse actiuni sau criptomonede, precum bitcoin.

   2. Pentru a va convinge de existenta acestor profituri uriase in actiuni sau criptomonede, sunteti indrumati sa va faceti conturi in diverse aplicatii sau platforme de internet, precum Safeinvest.id, care par niste platforme pentru tranzactii de actiuni sau criptomonede, dar in realitate sunt doar niste mijloace de a vi se fura datele personale si de a va pacali ca aveti niste castiguri.

   3. Cand vreti sa va retrageti asa-zisele castiguri din investitie, vi se cer diverse taxe sau garantii, sub pretextul ca banii sau criptomonedele sunt blocate pe diverse platforme de schimb sau portofele electroince, precum Coinbase.

   In concluzie, investitia pe platforma Safeinvest.id este o inselatorie, astfel ca nu mai trebuie sa dati curs cererilor de retragere a banilor blocati, sa intrerupeti comunicarea cu asa-zisul consultant financiar si sa faceti o plangere la Politie.

   Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Politie la plangerea privind inselatoria pe platforma Safeinvest, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Reply
   1. Florescu Florin Madalin

    Mai exact unde sa depun plângere ca am sunat peste tot,si la direcția antifrauda fiscala si mi-au zis ca nu e de datoria lor.

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

     Plangerea trebuie sa o faceti la Politie, pentru inselaciune, pe site-ul Politiei Romane, la acest link, cu toate dovezile privind inselatoria si datele de contact ale escrocilor.

     De asemenea, trebuie sa anuntati banca ING, precum si alte banci la care aveti conturi, cu privire la aceasta inselatorie, pentru a impiedica sau anula eventuale transferuri sau chiar un credit pe care escrocii ar fi putut sa-l faca in numele dumneavoastra, daca au reusit sa va controleze telefonul, cu aplicatia Anydesk.

     Reply
   2. Florescu Florin Madalin

    Am primit raspunsul de la IGPR ,in care au zis ca fac rot posibilul sa ma ajute pe cale legala,dumneavoastră cum m-ați putea ajuta sa rezolv problema?

    Reply
 2. Jeni-Marina Miricescu

  Buna ziua! Cu aceeași problemă ma confrunt si eu, mi se spune ca nu pot retrage banii din Coinbase wallet, daca nu depun o garanție! Va rog, ma puteti ajuta? Va multumesc!

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Solicitarea unei garantii sau a unei taxe pentru retragerea banilor din Coinbase Wallet este o inselaciune.

   Cine va spune sa depuneti acea garantie?

   Reply
 3. Tița Pană

  Eu v-am mai scris ca am trimis bani pe o platforma Neocapital, iar acum am banii în coinbase wallet, dar cel de la Neocapital îmi cere o garanție de 16% pentru suma de 8.021 USDT, adică spune ca îmi cere coinbase wallet…. nu el.

  Reply
 4. Tița Pană

  Bună ziua! Aș avea și eu nevoie de ajutor🙏. Întâmpin aceeași problemă, adică mi se cere o taxă de 16% din suma pe care o am în coinbase și nu e corect. Dar nu știu cum sa îmi retrag banii pe card. Mă puteți ajuta, vă rog!!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + 1 =