Pot retrage euro de la bancomatele din Germania cu un card in lei?

alphacard-visa-debit-alpha-bank

„Intrebare
Buna ziua. Întrebarea mea suna cam așa, am un card de debit în roni de la Alphabank , pot retrage euro de la bankomat din germania de exemplu?”


Raspuns

Stimate domn,

Puteti sa retrageti euro de la orice bancomat din Germania cu un card in lei, intrucat schimbul valutar se face automat de catre banca, din lei in euro.

Exista un comision (marja) de schimb valutar special pentru tranzactiile cu carduri, care in cazul Alpha Bank depinde de tipul cardului: pentru cardurile de debit Mastercard, marja este 2,16%, iar pentru cardurile Visa, marja este 1,15%.

„Marjele indica o comparatie orientativa fata de cursurile de referinta ale Bancii Central Europene (BCE) si reflecta atat impactul cursurilor de schimb Visa/Mastercard, cat si al celor Alpha Bank (inclusiv eventualele comisione de conversie valutara)”, conform Alpha Bank.

De exemplu, daca ati facut o retragere de numerar in euro de pe un card Alpha Bank tip Mastercard in lei, in data de 4 februarie 2024, cand cursul leu/euro al BCE era 4,9727 lei, schimbul valutar se va face la un curs de 5.0801 lei pentru un euro.

Daca aveti un card Visa, marja este mai mica, 1,15%, asadar schimbul valutar se face la un curs de 5.0298 lei.

Concret, daca scoateti 100 de euro, veti plati 508 lei daca aveti card Mastercard si 502 lei daca aveti card Visa.

In plus, vi se retine si un comision de retragere numerar de 0,75% plus 2,5 lei pentru suma retrasa, adica 6,25 lei. (Vedeti aici comisioanele practicate de banci la retragerea de bani de pe carduri)

Va rog sa reveniti daca aveti probleme cu retragerea euro de pe cardul Alpha Bank in lei.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Un comentariu la “Pot retrage euro de la bancomatele din Germania cu un card in lei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × 3 =