Ce se intampla daca nu inchid cardul refinantat la alta banca?

Am refinantat la BCR un credit si un card de credit pe care le aveam la alta banca, s-a acoperit toata datoria si am obtinut si o suma de bani in plus, dar inca mai folosesc vechiul card de credit. Nu mi-a spus nimeni de la BCR ca trebuie sa duc o hartie precum ca l-am inchis. E vreo problema?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Refinantarea presupune inchiderea vechilor credite sau carduri de credit, pentru ca la obtinerea noului imprumut sau card de credit nu se iau in considerare datoriile pe care le aveti la creditele refinantare, pentru stabilirea gradului de indatorare, care nu trebuie sa depaseasca 40% din venitul lunar.

Asadar, vechiul card de credit trebuie inchis, daca banca la care ati facut refinantarea, respectiv BCR, l-a luat in calcul pentru stabilirea gradului de indatorare. Daca nu a fost luat in calcul, cardul poate fi pastrat.

Sfatul meu este sa asteptati ca BCR sa va notifice cu privire la inchiderea vechiului card de credit, iar daca nu va notifica, atunci puteti sa-l pastrati.
Daca BCR va solicita sa inchideti cardul, intr-un anumit termen, atunci stabiliti impreuna cu banca o modalitate de plata a datoriei la vechiul card de credit, intr-o perioada convenabila, astfel incat sa-l puteti lichida si sa duceti dovada inchiderii acestuia.

Reveniti va rog la mine daca apar probleme si daca aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × 7 =