Linia de credit de la Hora Credit are o dobanda (DAE) de 69.467%? E normal asa ceva?

hora credit stergere biroul de credit

Buna ziua.Va rog să mă iertați daca nu m am adresat bine dar am văzut că ați răspuns e internet la o întrebare despre bănci .V as ruga să mă ajutați și pe mine dacă puteți.

Acum câteva zile am luat cu împrumut 500 de lei de la Hora credit online.nu mă deranjează dobânda pentru că o să i înapoiez mâine.cu o săptămână înainte am mai împrumutat 100 de lei pe 7 zile și i am returnat.

Acum însă m au sunat și mi au spus că îmi dau 1000 de lei sau mai putin pe o perioada mai mare.am intrat pe site și am cerut 500 de lei pe o perioada de 6 luni după care m au sunat din nou și mi au spus sa dau click și sa iau împrumutul.

Am dat click și m am trezit cu 500 de lei pe 14 zile plus că mi au trimis în email un contract pe un an cu o linie de credit de 1750 lei și au zis că pot scoate oricînd.am scos 500 și mi au trimis un grafic de rambursare in care scrie că trebuie să dau 100 și ceva de lei la fiecare 14 zile pe o perioada de un an pentru tranșă de 500.

Acum nu mai înțeleg nimic pentru că trebuie să dau înapoi după cum arată graficul vreo 3700 de lei.am sunat la ei și m au dus cu zăhărelul neștiind ce să mi răspundă clar .Mi e foarte frica că poate trebuie să dau atitia bani eu având pensie socială și pensie de handicap pentru că sunt bolnav.nu știu ce să mai fac așa că vă rog pe dumneavoastră dacă puteți să mă ajutați cu un răspuns.va mulțumesc mult .


Raspuns

Stimate domn,

Intr-adevar, conform informatiilor publicate pe site-ul HoraCredit.ro, o linie de credit are o dobanda foarte mare.

Astfel, Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda cat si comisioanele, se ridica la 69.467%, comparativ cu o DAE in jurul a 10% la un credit bancar normal.

Ceea ce inseamna ca dobanda la o linie de credit Hora Credit este de 7.000 de ori mai mare decat dobanda unui credit bancar.

De aceea, sfatul meu este sa renuntati la aceasta linie de credit de la Hora Credit. Conform legii, aveti dreptul sa cereti anularea contractului de credit, intr-un termen de 14 zile de la semnare.

Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati problema cu Hora Credit.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

5 raspunsuri la “Linia de credit de la Hora Credit are o dobanda (DAE) de 69.467%? E normal asa ceva?

 1. IVAN EUGEN

  Buna ziua.
  Am solicitat un credit de 1000 lei pentru 30 zile. Primesc mesaj ca cererea s-a aprobat si un cod ca accept creditul. Dau accept si a doua zi aveam banii in cont. Totul OK!
  Cand sa platesc in decembrie in aplicatie constat ca am o linie de credit cu rata minima de plata de 295 lei / sapt cred ca nu pot descarca nici astazi documentele .pdf. Aveam de plata 1250 lei pentru prelungire, si acopeream 60 lei din credit.
  Am facut catre HORA Credit IFN 3 (trei) solicitari de rescadentare pana acum. Nici un raspuns. Am mai facut o cerere rescadentare debit astazi 03.06.2024!
  Ca sa pot solicita inchiderea liniei de credit se pare ca trebuie facuta cerere cu 30 zile inainte; astazi ar trebui sa achit 4260 lei (1000 lei credit si 3260 dobanzi si penalitati).
  Este cert, debitul va crește exponențial.
  Scadenta anticipata nu a fost declarata, si nu au interesul să o declare, că doar au 3 ani la dispoziție să ne execute!
  Cum ma sfatuiti sa procedez?
  Va multumesc.

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Sunt cateva probleme pe care le ridicati in cazul Hora Credit:

   1. In loc de un credit pe 30 de zile cu dobanda 0%, cum isi face reclama Hora Credit, vi s-a aprobat o linie de credit cu o dobanda foarte mare (1% sau 2% pe zi, adica 730% pe an), ceea ce poate fi considerata o practica comerciala incorecta, ilegala.

   2. Faptul ca nu ati putut descarca documentele aferente creditului (contractul si informatiile standard privind creditul), ceea ce inseamna ca nu le-ati citit, poate reprezenta un motiv de anulare a imprumutului, pentru ca este o obligatie legala privind informarea inainte de aprobarea creditului.

   3. Lipsa raspunsurilor la cererile de rescadentare este de asemenea o ilegalitate, bancile si IFN-urile fiind obligate sa raspunda la cererile clientilor.

   4. In privinta inchiderii creditului, prin rambursarea anticipata a imprumtului, nu exista acel termen de 30 de zile. Legea creditelor (OUG 50/2010 arata urmatoarele, la articolul 66: „(1) Consumatorul are dreptul, în orice moment, să se libereze în tot sau în parte de obligațiile sale care decurg dintr-un contract de credit.”

   Ceea ce inseamna ca puteti inchide creditul, prin rambursare anticipata, in orice moment, conform legii, iar dupa ce ati platit creditul, nu vi se mai pot calcula dobanzi.

   Sfatul meu este sa procedati in felul urmator, in doi pasi:

   1. Faceti o cerere la CSALB, pe site-ul CSALB.ro, in vederea solutionarii amiabile a litigiului cu Hora Credit.

   2. Trimiteti o reclamatie la ANPC, pe site-ul ANPC.ro, la acest link, cu privire la aspectele subliniate mai sus.

   Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la CSALB si ANPC, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu Hora Credit.

   Reply
 2. Dol

  Va mulțumesc din suflet pentru că mi ați răspuns. Ieri am returnat tranșă de 500 lei plus 40 dobânda. Ramane să îmi inchid contul și linia de credit. Am sunat azi de câteva ori dar nu răspunde nimeni. Am trimis și un mail in care am cerut să mi se închidă linia și contul. O sa mai sun luni. O să păstrez legătura cu dumneavoastră și o să vă țin la curent.

  Reply
 3. Pingback: Linia de credit Hora Credit are o dobanda (DAE) de 69.000%, de 7.000 de ori mai mare decat un credit normal! | Vasile Pop-Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = 1