Raiffeisen Bank mi-a oprit la o poprire mai mult decat ar fi trebuit, 1/3 din salariu. Pot recupera suma?

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta/sfatui in vederea solutionarii problemei mele legate de poprirea infiintata in luna Iunie 2015.
In luna aceea s-a oprit o suma mai mare decat ar fi trebuit, mai mult de jumatate de salariu. Mentionez ca este vorba numai despre o poprire si ar fi trebuit aplicat 1/3 din suma virata. Am facut o sesizare catre Raiffeisen (unde am contul deschis pentru virarea salariului), apoi am cerut executorului sa-mi vireze in cont diferenta de suma, insa nu am primit raspuns. Va rog sa imi spuneti daca exista o cale de a recupera suma aceasta de bani.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Sumele platite in plus pentru o poprire se pot recupera in urma deciziei executorului judecatoresc.
Daca ati adresat deja o cerere in acest sens judecatorului, precum si documentele care justifica faptul ca banca v-a retinut din salariu mai mult de 1/3, conform prevederilor legale, respectiv Codul Civil, acesta ar trebui sa va aprobe cererea si sa dispuna rambursarea banilor in cont.

Va rog sa reveniti daca problema nu se rezolva.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Raiffeisen Bank mi-a oprit la o poprire mai mult decat ar fi trebuit, 1/3 din salariu. Pot recupera suma?

  1. Ela

    In afara de calea contestatiei la executare prin care puteti cere intoarcerea executarii, ar trebui sa sesizati banca, deoarece responsabilitatea pentru suma poprita lunar este a tertului poprit (in speta banca), nu a executorului.
    Faceti o solicitare scrisa, inregistrata la banca (banca trebuie sa va dea un raspuns inc el mult 30 de zile), eventual sesizati si protectia consumatorului pentru practici nelegale.
    in cazul in care deja aveti inregistrata o sesizare la banca, cu privire la incalcarea disp. art. 729 c.pr.civ., faceti o revenire si amintiti ca s-a depasit/sau se va depasi termenul legal de raspuns.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 6 = 48