Angajatorul e obligat sa plateasca bancii o parte din salariul meu, pentru achitarea unui imprumut?

Acum cativa ani am luat un imprumut de la banca. Am fost nevoit sa ma opresc din a-l mai plati (chiar daca mai aveam doar o mica parte de platit). Acum m-am angajat din nou si primesc plata in mana. Astazi, angajatorul meu a fost contactat de banca si ii cere sa plateasca o parte din salariu bancii. Este obligat sa faca asta? Sau poate sa continue sa-mi plateasca tot salariul, fara sa tina cont de cerere?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Angajatorul nu este obligat sa plateasca bancii datoriile in locul dumneavoastra, decat in situatia in care a fost initiata, prin intermediul unei instante de judecata, executor judecatoresc sau ANAF, procedura de executare silita prin poprirea salariului. Daca este vorba de o poprire, atunci angajatorul este obligat sa va retina o treime din salariu.

Ceea ce va sfatuiesc sa faceti este urmatorul lucru: sa vedeti daca este vorba de o poprire sau nu, in primul rand. Daca nu este o poprire ci doar o cerere de la banca adresata angajatorului, este mai bine pentru dumneavoastra. De ce? Pentru ca puteti rezolva problema, adica plata datoriilor, mai simplu, pe cale amiabila, si mai ales fara costuri suplimentare, care sunt destul de ridicate.

Astfel, daca nu ajungeti cu banca la o intelegere amiabila privind rambursarea datoriilor, aceasta poate sa initieze procedura de executare silita, prin poprire, care presupune costuri suplimentare de mii de lei, pe care va trebui sa le suportati dumneavoastra.

Banca are si varianta vanzarii (cesionarii) creditului catre o firma de recuperare creante, care de asemenea va va impune costuri, comisioane in plus pentru rambursarea datoriei.

In concluzie, sfatul meu e sa mergeti la banca pentru a discuta cu ei cum va puteti rambursa datoria fara prea mari probleme. Asta va poate ajuta ca pe viitor sa nu aveti probleme in obtinerea unui nou imprumut, conform datelor raportate la Biroul de credit.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei.

Cu stima,
Vasile Coman
0723292899

Lasa un comentariu


2 × = 16