Exista vreo banca sa-mi acorde credit daca am fost raportata la Biroul de Credit?

Am fost raportata la biroul de credit cu G (a fost dat in colectare la o firma de recuparari creante) in feb 2014.

1. Exista vreo banca care imi poate acorda credit in prezent?

2. Daca nu am fost anuntata ca voi fi raportata la Biroul de Credit, ce sanse am sa solicit bancii sa modifice aceasta raportare?

3. Aceasta firma de recuparari creante are dreptul sa puna dobanzi la suma preluata de la banca (UniCredit Tiriac) (suma - scadenta anticipata) si daca da, cat anume?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

biroul-de-credit-contactStimata doamna,

1. In privinta obtinerii unui nou credit, bancile sunt destul de reticente atunci cand este vorba de datorii pe termen lung si de valori mari inscrise la Biroul de Credit. Daca este vorba de sume mici, pe perioade scurte, iar intarzierea s-a produs dintr-un motiv neprevazut, exista sanse.

2. Daca nu ati fost instiintata despre raportarea la Biroul de Credit, ar putea fi vorba de o greseala a bancii sau de o problema de comunicare. Va sfatuiesc sa adresati o reclamatie la banca pentru lamurirea acestui aspect, iar daca vina este a bancii, puteti solicita despagubiri. Modificarea raportarii nu se poate face decat in situatia in care raportarea a fost gresita, adica daca nu ati avut, in realitate, restante de peste 30 de zile, chiar daca nu ati fost anuntata.

3. Firmele de recuperare au dreptul sa ceara dobanzi, conform Codului civil, mai exact este vorba de dobanda legala penalizatoare, care se stabileste in functie de rata de referinta a BNR (1,75%) plus 4 puncte procentuale, adica 5,75%. Oficialii KRUK si EOS KSI spun ca aplica aceasta dobanda.

Va rog sa reveniti sa-mi spuneti daca mai aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


+ 7 = 15