De la ce bancomat pot scoate lei de pe un card Barclays si care este comisionul?

Buna ziua,
Am un card Barclays si acum am venit in tara si vreau sa scot bani de pe el. O cunostinta mi-a spus ca se poate la bancomatul Idea Bank. Vreau sa va intreb ce comision mi se ia la retragerea banilor de pe card?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

card barclays-retragere-bani-atm-bancomat

card barclays-retragere-bani-atm-bancomat


Stimata doamna,

Cardul Barclays, marca Visa, poate fi utilizat la orice bancomat (ATM) din tara si din lume, iar comisionul este acealsi la toate bancomatele, intrucat este stabilit de banca emitenta a cardului Barclays: 2,99% din suma retrasa, plus 1,5 lire, pentru fiecare retragere.

De exemplu, daca scoateti 100 de lire (echivalentul in lei, adica in jur de 520 de lei), comisionul va fi in jur de 3 lire (2,99% din 100) plus 1,5, adica 4,5 lire in total.

Exista si o limita maxima de 300 de lire pe zi care se pot retrage de pe un card Barclays de la ATM.

Puteti folosi cardul Barclays si pentru a plati la POS-urile magazinelor din Romania, intrucat conversia valutara se face automat de catre banca, la fel ca in cazul retragerii leilor de la bancomat.

Atunci cand scoateti bani sau faceti plati cu cardul Barclyas, care este un card in lire sterline, mai trebuie sa fiti atenta la un detaliu, pentru a nu plati si comisionul de conversie valutara.

Astfel, atunci cand va apare mesajul privind moneda pe care vreti sa o utilizati la o tranzactie, alegeti mondeda locala (lei cand sunteti in Romania, euro daca sunteti intr-o tara din zona euro, precum Italia sau Spania. (vedeti aici detalii)

Va rog sa reveniti la mine daca mai aveti nevoie de ajutor.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


× 8 = 48