Cand intra banii la un transfer Banca Transilvania – BRD?

banca transilvania transfer

Bună ziua! Astazi la ora 12 mi-a transferat o persoana niste bani din contul lui de la Transilvania catre contul meu de la Brd. cand ar intra banii?


Raspuns

Stimate domn,

Daca transferul in lei a fost facut inainte de ora 13 de la Banca Transilvania (BT), banii ajung la BRD in aceeasi zi.

Este vorba de un asa-zis transfer interbancar in lei (dintr-un cont al unei banci in contul altei banci), care in cazul BT se face in aceeasi zi daca transferul se face pana in ora 13 sau a doua zi, daca banii sunt trimisi dupa ora 13.

Iata orarul de plati publicat de Banca Transilvania.

Ordine de plată în lei interbancare

– Plățile de mică valoare adresate băncilor comerciale din România (sub 50.000 lei) procesate de luni până vineri, până la ora 13:00 în cursul zilei lucrătoare T vor fi prezentate în sistemul electronic de compensare în aceeași zi; Cele procesate după ora 13:00 vor fi prezentate în compensarea electronică în ziua lucrătoare T+1;”

Vezi aici orarul tuturor platilor realizate prin aplicatia BT24 de la Banca Transilvania

La Banca Transilvania se pot face si plati instant, care ajung la alta banca in cateva secunde, insa BRD nu accepta plati instant.

Bancile prin care se pot face plati instant sunt Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Libra Bank, Patria Bank si Vista Bank.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti probleme cu transferul de la Banca Transilvania la BRD.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

29 raspunsuri la “Cand intra banii la un transfer Banca Transilvania – BRD?

 1. Pati

  Bună seara aseară cineva mi-a transferat din contul ei Banca Transilvania în contul meu de REVOLUT când îmi ajung mie banii

  Reply
 2. Gogoi

  Bună seara în seara asta cineva mi-a transferat din contul ei Banca Transilvania către contul meu de REVOLUT când îmi ajung mie banii vă mulțumesc pentru înțelegere.

  Reply
 3. andreea

  buna ziua,mi s-a facut un transfer dintr-o alta banca in bt sambata dupa-amiaza.
  as dori sa stiu daca vor intra azi in contul meu de bt.multumesc

  Reply
 4. Anoca Mirela

  BUNA SEARA.Daca cineva imi face transfer la ora 22 din cont BT in cont de BRD,ar trebui sa îi am maine in cont sau nu?Multumesc anticipat pt raspuns

  Reply
 5. Anoca Mirela

  Buna seara ,daca cineva imi face seara la ora 22,dintr-un cont BT ,in altul de BRD,cand ar trebui sa îi am in cont?Maine as avea sigur?Multumesc anticipat pt raspuns

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Banii vor ajunge in conntul BT abia luni.

   Conform orarului BRD de procesare a platilor interbancare, daca plata se face dupa ora 13 la ghiseu sau 15 prin aplicatia YOU, banii ajung abia a doua zi lucratoare.

   Pentru ca astazi este sambata, zi nelucratoare, banii vor intra in contul BT abia luni.

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti probleme cu bancile.

   Reply
 6. Caraiman Ionela Laura

  Bună ziua! Am trimis o suma de bani din contul meu BT, către contul meu BRD, astăzi, duminică, la ora 19:30. Când vor întra banii în contul BRD?

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Banii vor intra in contul BRD abia marti, pentru ca luni, 15 august, este zi libera legala, fiind Sfanta Maria.

   Banii ar fi putut ajunge in cateva secunde, daca ar fi fost o plata instant, insa BRD nu accepta astfel de plati, doar Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Libra Bank, Patria Bank si Vista Bank.

   Reply
   1. Caraiman Ionela Laura

    Deci sistemul nu funcționează automat? Eu asa credeam și am întrat în panica în momentul în care am văzut ca trece o ora și nu apar banii în cont… Îndrăznesc sa va intreb, pentru ca este prima data când fac aceasta operațiune bancară și va fi nevoie sa o repet și pe viitor. As vrea sa știu exact care sunt pasii/orarul care determina primirea banilor de la BT la BRD.

    Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     Sistemul nu functioneaza automat, in sensul ca banii nu ajung imediat dintr-un cont in altul, cand e vorba de doua banci (transfer interbancar), ci doar in cazul aceleiasi banci (transfer intrabancar).

     Transferurile interbancare, cum e cazul nostru, de la BT la BRD, dureaza intre cateva ore si o zi, maxim. De exemplu, daca banii au fost trimisi dimineata, pana la ora 13, ajung in cursul aceleiasi zile, iar daca au fost trimisi dupa-masa, de regula ajung a doua zi.

     Nu exista un orar fix: de exemplu, daca banii sunt trimiti la ora 9, nu se stie exact la ce ora ajung in cursul zilei in celalalt cont. Pot ajunge la 12 sau la 14. Depinde de volumul de transferuri bancare procesat de institutia abilitata, Transfond.

     Exista trei sesiuni de compensari (transferuri de bani) procesate de Transfond, pe parcursul unei zile: prima este intre orele 09:05 si 10:05, a doua intre orele 11:45 si 12:45 si a treia intre 14:25 si 15:25.

     Ceea ce se stie sigur este ca daca banii au fost trimisi din contul BT in cursul unei zile, pana la ora 13, ei ajung in contul altei banci in aceeasi zi. Daca banii sunt trimiti dupa ora 13, banii ajung a doua zi.

     Atentie! Platile normale, intre doua banci, adica interbancare, se fac doar in zilele lucratoare, nu si in weekend si sarbatori legale.

     In schimb, platile instant, intre cele 6 banci care permit aceste plati (BT, BCR, CEC, Libra, Patria, Vista) se fac in orice zi, la orice ora, in cateva secunde.

     Iata informatiile publicate de Banca Transilvania cu privire la orarul transferurilor de bani:

     Ordine de plată în lei interbancare

     – Plățile de mică valoare adresate băncilor comerciale din România (sub 50.000 lei) procesate de luni până vineri, până la ora 13:00 în cursul zilei lucrătoare T vor fi prezentate în sistemul electronic de compensare în aceeași zi; Cele procesate după ora 13:00 vor fi prezentate în compensarea electronică în ziua lucrătoare T+1;

     – Plățile interbancare în lei procesate sâmbătă (zi lucrătoare nebancară), duminică sau în zilele nelucrătoare se vor evidenția pe cont și vor fi prezentate în sistemul electronic de compensare cu ziua T (următoarea zi bancară lucrătoare);”

     Reply
     1. Caraiman Ionela Laura

      Mulțumesc pentru răspuns! Deci, ghinionul meu a fost ca am făcut transferul în zi de duminica, plus ca a urmat ziua de 15 august (sarbatoare legala).

      Reply
 7. Andra

  Buna ziua?am trimis ieri la ora 13 și 20 bani de la bt către un cont BRD…și a doua zi,fiind azi încă nu au fost primiți…la ora 13 și jumătate se fac 24 de ore de la transfer

  Reply
 8. Subului carmen

  Buna ziua,
  Eu am făcut o plata ieri in jurul orei 17:20 de la BT la BRD. Am șanse sa intre azi banii la BRD? Plat este făcută către ALTEX și ei nu îmi dau prea multe informații secat ca este un termen de 72 de ore lucrătoare ca sa intre banii in cont.
  Mulțumesc!

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Banii trimisi de la BT ieri la 17:20 trebuie sa intre astazi in contul BRD.

   Termenul maxim pentru o plata interbancara, adica intre doua banci diferite, este de o zi, adica 24 de ore.

   Transferul se poate face si in aceeasi zi, daca este facut pana la ora 13.

   In cazul unui transfer instant (la BRD nu se pot face astfel de plati), banii ajung in cateva minute, inclusiv sambata, duminica si in zilele nelucratoare.

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti probleme cu transferul interbancar dela BT la BRD.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = 2