Etichete: reclamatie BRD

Pot ajunge la o înțelegere cu ANAF, să nu fiu executat silit pentru creditul Prima Casă?
executare silita prima casa

„Buna ziua, am un apartament cumparat prin programul,,prima casa,, din motive familiale, eu am fost operat iar copilul s-a imbolnavit, am ramas cu plata ratei in urma, si acum banca BRD ma anuntat ca a trimis dosarul la Anaf pentru executarea silita. Intrebarea e daca pot ajunge la o înțelegere cu Anaf ,la banca am vorbit si miau spus ca e târziu pentru o reeșalonare a ratelor.”

Postat in data: 13 nov., 2025

Ce pot să fac dacă nu am închis creditele refinanțate?
credite refinantate ifn

„Buna ziua.

Am avut datorii de 35.000 RON la mai multe IFN-uri, am solicitat o refinantare unde am fost aprobat si mi-au fost refinantate toate, insa nu mi-au cerut dovada inchiderii acestora. Liniile de credit pe care le aveam deschise, au ramas deschise. Ulterior, in nevoia de bani, am reapelat la aceste linii de credit, si am deschis si altele.

Situatia in momentul de fata este asa:
1. Credit Refinantare BRD: 33.000 RON ramas / 880 ron/rata lunara
2. Credit Nevoi Personale Mozipo: 6.000 RON ramas / 330 ron/rata lunara
3. Linie de Credit Ocean: 5.000 RON ramas / 450 ron dobanda/lunara
4. Linie de Credit CreditPrime: 7900 RON ramas / 1896 ron dobanda/lunara
5. Linie de Credit Avinto: 5000 RON ramas / 1500 ron dobanda/lunara.
6. Credit Nevoi personale Credius: 8.800 RON ramas / 800 ron/rata lunara
7. Linie de Credit Okcredit: 2000 RON ramas / 600 ron dobanda/lunara
8. Linie de Credit Terracredit: 1000 RON ramas / 150 ron dobanda/lunara

Total credite: 68.700 RON.
Salariu net: 2960 RON + 880 RON bonuri de masa.

Va rog sa ma indrumati, ce as putea sa fac in acest caz. Am 498 scor de credit, nici o banca nu ma accepta sa refinantez mai departe fara codebitor, nu pot aduce codebitor.

Am dat mail-uri la toate institutiile sa le cer esalonare sau alte lucruri.

Toate mi-au spus ca nu pot.

Multumesc,”

Postat in data: 21 oct., 2025

De ce nu pot intra în aplicația YOU BRD?
you brd reclamatie

„Nu mai pot intra in aplicație de o săptămână îmi dă eroare nu mai merge absolut deloc, am făcut actualizare și nimic.”

Postat in data: 13 oct., 2025

Este posibil să am o datorie la BRD pentru un cont închis în urmă cu 10 ani?
brd datorie cont inchis

„Bună ziua, doresc să vă cer un punct de vedere, dacă se poate, legat de situația prezentată mai jos:

Aproximativ in anul 1997, societatea unde lucram (GPS – General Petro Service-BERCA) efectua plata salariilor prin BRD. Astfel, toți salariații și-au deschis conturi BRD, primind si carduri salariu (cu posibilitatea de Overdraft-Descoperit de cont), emise de BRD (la fel si eu).

In anul 2002, General Petro Service-BERCA s-a transformat in SC PETROMSERVICE SA iar după un timp, societatea a efectuat plata salariilor prin intermediul altei banci (ROMEXTERRA). Astfel, salariații, in jurul anilor 2004-2005 au migrat către noua banca (care a preluat plata salariilor, inclusiv descoperitul de cont, existent la BRD). Majoritatea colegilor, având conturi deschise la noua bancă, și-au închis conturile la BRD.

In aceste condiții si eu am deschis cont la noua bancă (cont în care primeam salariul), dar am păstrat in paralel si contul la BRD, in jur de 3-4 luni (fara activitate, deoarece, nu mai aveam in cont decât cca 5 RON).

Pentru ca încă aveam cont BRD, primeam lunar (ca de altfel pe tot parcursul contractului), plic cu activitatea mea bancara. Astfel, am observat ca suma (mica) pe care o mai aveam in cont, scădea lunar, cu valoarea de întreținere cont.

Atunci, pentru a nu ajunge sa fiu pe “-“ am decis sa merg sa închid contul (pe atunci era filiala BRD la Berca, unde aveam serviciul si domiciliul, aceleași și in prezent).

Mergând la Filiala Berca, tot procesul a durat destul de mult (peste 20-30 min), timp in care mi-au fost completate si am semnat mai multe rânduri de formulare. La sfârșit, mi s-a solicitat sa predau cardul (pe care, urmând sa fie blocat, am solicitat să îl păstrez – ca obiect, da mi s-a răspuns ca nu se poate), card care a fost distrus in fata mea.
Dacă la acel moment figuram cu datorii, NU mi-ar fi fost acceptată închiderea contului si nici NU mi-ar fi fost retras cardul!!

Din acel moment, TIMP DE MULT PESTE 10 (ZECE) ANI, NU AM MAI PRIMIT DE LA BRD, NICI UN PLIC CU INFORMARE LUNARĂ (nici telefonic, nici pe email), din care sa reiasă in vreun fel, că aș mai avea vreo activitate financiară, vreo datorie/restanță.

La sfârșitul anului 2023, deoarece (mai mulți colegi) am primit contravaloarea unor acțiuni cu plata prin BRD, mergând la sediu BRD Buzău sa ridic banii, funcționara de la ghișeu, constatând că “figurez cu un cont”, mi-a actualizat datele și mi-a spus că “am o datorie neachitată !!!”. Pentru lămuriri, am fost preluat de o alta angajată BRD, care nu găsit în baza de date, de unde provine datoria, urmând să investigheze.

Menționez că începând de atunci, am început să primesc lunar notificări, cu privire la faptul că înregistrez debite restante. După cca o luna, am luat iar legătura cu respectiva angajată, dar nici de această dată nu am primit un răspuns. In cele din urmă, am fost îndrumat sa merg la Filiala BRD din cartierul Micro 14 (care preluase atribuțiile Filialei BRD Berca-închisă).

Nici aici nu am primit explicații cu privire la proveniența acelei datorii, ci numai presupuneri (motivația fiind ca nu se mai poate accesa întreg istoricul). Mi s-a spus că vor transmite această situație mai departe și că voi fi sunat… sau să mai trec pe la d-lor (dar mi s-a sugerat că ar fi mai bine să plătesc in rate – suma fiind de cca 1.000 ron).

La cca o luna si jumătate am sunat eu, dar răspunsul a fost că încă nu s-a rezolvat nimic.

In tot acest timp, primesc lunar plicuri (deși timp de aproape 15 ani nu am primit nimic) cu actualizarea sumei cu rata dobânzii și cu penalizările de rigoare (cu toate că mi s-a spus că până la soluționare, aceste reactualizări se vor opri!).

Precizez următoarele:

– În toată această perioadă, societatea unde lucrez, a schimbat in mai multe rânduri banca responsabilă cu plata salariilor, astfel că noi ca salariați, in cea mai mare parte, ne-am închis conturile la vechile bănci (si nu am avut nici vreun fel de probleme de genul celor de mai sus), deschizându-ne alte conturi la băncile noi;
– De asemenea, in tot acest interval, am avut împrumuturi la mai multe bănci, unde nu am apărut in bazele de date, cu probleme/datorii istorice restante/neachitate…

Menționez că trecând foarte mult timp de când am fost să-mi închid contul la BRD, nu am mai păstrat nici un document/contract legat de acest fapt.

Față de cele de mai sus, solicit sa mi se prezinte istoricul si mai ales proveniența acestei datorii bancare, de care nu știu si nu mi s-a adus la cunoștință în vreun fel pana in anul 2023 (deși nu mi-am schimbat nici domiciliul si nici adresa de email). Mai mult, subliniez încă o data faptul că, dacă la acel moment figuram cu datorii, NU mi-ar fi fost acceptat închiderea contului si nici NU mi-ar fi fost retras cardul.”

Postat in data: 12 oct., 2025

Sunt obligat să achit o datorie de care nu am știut?
brd datorie credit

„In anul 2003 am girat un coleg la BRD,dupa care el a plecat din tara si nu a mai platit creditul integral ,in 2008 am primit o notificare de recuparare creante pe care am platit-o .

In urma discutiei telefonice cu banca mi s-a comunicat verbal ca datoria s- a stins .

In 2025 primesc din nou notificare de recupararea a altei sume reprezentand asigurarea la aceelas contract de credit preluat la 2017 de firma de recuperare si instiintarea facuta la 09,09,2025.

Eu cum pot afla daca sunt obligat sa achit o datorie de care nu am stiut din 2008.
mentionez ca pana in 2025 nu am avut stiinta ca acest credit nu a fost inchis.”

Postat in data: 17 sept., 2025

Ce fac dacă nu funcționează aplicația BRD Office?
brd-office-internet-banking

„Nu functioneaza aplicatia BRDOffice de circa 2 zile, da eroarea: 07.09.2025-20:34:35-Cod eroare: x34200001/1/MultiCash@SmartOffice Core Components/Warning”.

Postat in data: 09 sept., 2025

De ce nu merge aplicația myBRD?
aplicatia mybrd nu functioneaza

„Bună ziua, am un cont la BRD. Pe data de 06/08/2025 am primit email că ei au lucrări de mentenanță. Am așteptat a doua zi pentru a putea face o tranzacție în aplicația MyBRD însă nici pină acum nu am reușit .

Cu o săptămână în urmă a mers dar în urma mentenanței intru fac tot și cînd vreau să confirm plata scriu codul pin care mi-l cere și nimic îmi scrie că este ups a apărut o eroare. Am sunat la bancă și mi-au spus că probabil nu au terminat mentenanța.”

Postat in data: 11 aug., 2025

Am ajuns restant la BRD din cauza unui cont neînchis, fără să știu. Ce pot să fac?
brd comision cont inactiv

„Buna ziua,
Am avut cont la BRD atat timp cat am lucrat la o companie, care avea contract cu BRD. Am avut si descoperit de cont la ei dar, am achitat totul in 2022. Din 2022 lucrez la alta companie cu BT.

Dupa aproape 3 ani, in mai 2025, primesc o notificare ca figurez cu sume restante la ei in valoare de 180 lei. E prima notificare in 3 ani dar, in acest timp am primit zeci sau sute de mailuri promotionale de la ei.

Am sunat si au spus ca suma e de 192 lei (de pe o zi pe alta creste suma!!) si exista o conventie care imi atrage comision lunar, daca nu depun o anumita suma lunar in cont.

Nu-mi amintesc acea conventie si nu inteleg de ce nu am fost notificat la primul sold negativ. Trebuie sa achit sumele restante si sa inchid contul si/sau conventia.

Mi se pare abuz din partea bancii. Daca eu decedam, mostenitorii mei trebuiau sa stie ca exista o conventie valida, care le diminueaza mostenirea? Cum procedez. Nu e o suma mare, dar nu vreau sa girez acest abuz”, se plânge un cititor.

Postat in data: 26 mai, 2025

Unde gasesc numarul de client pentru aplicatia BRD?
probleme you brd

„Vreau să știu numărul clinet pentru aplicația BRD”

Postat in data: 26 ian., 2025

De ce nu pot sa activez aplicatia YOU BRD pe telefon?
probleme you brd

„De ce nu pot sa instalez activarea pe telefon YOU BRD?
Nu pot introduce nr. de autentificare pe aparitia tastaturii pe telefon?”

Postat in data: 25 ian., 2025

Cum pot sa aflu numarul de client pentru aplicatia BRD?
numar client aplicatie brd

„Bună ziua, cum fac să aflu număr client? Mi-am schimbat telefonul și numărul și nu mai am logarea în aplicație”

Postat in data: 19 nov., 2024

Kruk mi-a pus poprire pentru un credit achitat din 2006! Ce pot sa fac?

„Bună ziua,

În anul 2006 am solicitat un credit la BRD pentru achiziționarea unui auto(Logan). Valoarea creditului …21.919,37 ron. Am achitat creditul respectiv, dar acum sunt executata silit, mi s a pus poprire pe pensia de boală.

Banca a cesionat creanta către KRUK,cu o valoare mai mare decât creditul(22.843,88 ron). Cei de la KRUK îmi solicită o adresa de sistare a datoriei.

Banca nu mi poate elibera adresa respectivă, deoarece nu mai figureze în baza de date. Vă rog să mă ajutați.
Sunt pensionata pe caz de boală, cu o pensie în cuantum de 128 lei. Nu mi permite sa mi angajez un avocat.

Va mulțumesc!”

Postat in data: 02 aug., 2024

Mi s-au furat 10.000 de euro din contul BRD printr-o frauda si nimeni nu-mi raspunde. Ce pot sa fac?
stratos invest frauda

„Bună ziua,

Am depus o plângere la brd în legătură cu o fraudă căreia i-am căzut victimă.

Contul meu a fost accesat și 10000 de euro au fost transferați într-un alt cont fără autorizarea mea. Evident, banca este trasă la răspundere pentru acest transfer, care nu ar fi trebuit să aibă loc: „Legislația UE permite, de asemenea, să se asigure că:plățile online de peste 30 de euro sunt securizate prin utilizarea unei combinații de cel puțin două elemente de autentificare”. În plus, această tranzacție a fost efectuată într-un cont BRD, deci clientul dumneavoastră este un escroc.

Am depus o plângere la poliție și am mers la o sucursală pentru a deschide o anchetă. Nimeni nu m-a contactat și nu am primit un răspuns clar cu privire la returnarea banilor mei. Mai mult, contul meu este blocat.

Aștept un răspuns din partea dumneavoastră înainte de a cere avocatului meu să intervină.”

Postat in data: 21 iul., 2024

Am primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?
frauda bancara brd

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții.

După câteva minute ma sunat banca să-mi spună ca am fost victima unei fraude bancare.Cum îmi pot recupera banii?
Mulțumesc”

Postat in data: 04 iun., 2024

Aplicatia MyBRD mobile nu functioneaza! Ce pot sa fac?
mybrd aplicatie probleme

„Aplicația MyBRD mobile nu funcționează constant.Vreau să o deschid și ecranul telefonului se face alb.

Am obosit să mă tot duc la banca să reclam,deoarece din punctul lor de vedere nu sunt probleme.

Totuși…foarte rar ,poate o dată pe lună merge.

Cred că aplicația ar necesita revizuire și îmbunătățire și partea celor care ar trebui să-i asigure mentenanța!”

Postat in data: 23 mai, 2024

Unde pot schimba monezile in lire?
moneda lire pound

„Buna ziua,
Am cateva monezi ramase de la o calatorie din Anglia, aprox 25 lire.
Unde le pot schimba in lei?, am incercat la BCR, BRD, case de schimb, nu vor!
multumesc”

Postat in data: 15 mai, 2024

Cum pot sa scap de escrocii de la Artisfinance?
artisfinance inselatorie

„Bună ziua.
Am investit 1250 lei in acțiune Transgaz. Am făcut greșeală să descarc aplicatia Anidesc.
Un domn anume Ciprian Oprea a vrut să investesc mai mult, mi sa părut o greșeală ce am făcut și încă în acea zi am vrut să mă retrag.

Banii au ajuns pe un sait numit artisfinance unde și eu puteam vedea, acestea s-au întâmplat la sfârșitul lunii ianuarie.

El spunea că trebuie să deschid un cont BRD pentru a putea recupera banii și închide așa numitul contul de investiții .

După care nu am mai vorbit cu el, după două luni bune de la acest incident mă sunau iarăși să mă întrebe dacă doresc să continui sau vreau să închid contul, sigur am zis că nu mai vreau să
continui după care am vorbit o zi în care mă vor suna să închidem, bineînțeles nu m-au contactat.

Nu vreau să îmi recuperez banii doar să mă lase în pace am învățat din prostia pe care am făcut.

Întrebarea mea este că acești escroci pot să îmi facă ceva rău în numele meu și ce pot face să nu am surprize neplăcute?”

Postat in data: 24 apr., 2024

BRD nu mi-a inchis contul iar acum, dupa mai multi ani, imi cere bani. Ce pot sa fac?
brd-contract conditii generale bancare

„Buna ziua.
Am avut un card de salarii la BRD (Bucuresti) pe care l-am inchis in 2004 la sediuld BRD in Timisoara, in 2005-2006 am fost imformat ca am de plata o suma de bani. M-am dus la BRD in Bucuresti zona Piata
Unirii si am achitat si solicitat inchiderea contului.

In 2017 am fost contatctat din nou de catre BRD sa achit o suma de bani, dupa multe discutii telefonice nu m-au mai contactat pana in 2023, iar de atunci primesc plicuri lunar cu o suma modica de 160 de lei, dar refuz sa fac acest lucru.

Brd doreste sa le achit niste bani pentru un cont care a fost achitat si inchis de doua ori.
Ce ma sfatuiti sa fac.
Mentionez ca numai am acele chitante din 2004-2006
Va multumesc”

Postat in data: 18 apr., 2024

Ce trebuie sa fac daca nu mai pot sa platesc creditele la IFN-uri?

„Bună ziua, ma confrunt cu o situație, a ifn-urilor. Care deși aveam un grad mare de îndatorare cu BRD, mi sau acordat altele, le am luat în ideea sa achit din restante.

Ultimul de hora nici nu m-au sunat au trimis un mail cu o aprobare, nici nu mi am dat seama ca era un credit, am dat o sa deschid ce scria și defapt îmi aprobase un credit. De 1500 care ajuns în 2 luni 3000.eu nu pot plăti deoarece am poprire de la BRD. La fel și restul creditelor nu ma încadrăm legal la credit având unul la BRD mare.

Acum risc sa îmi pună toți poprire nu le mai pot plăti. Ce pot face în situația asta? Nu reușesc sa creditez nimic sa pot achita tot. Stau în chirie și am un copil în întreținere. Ce ma sfătuiți.”

Postat in data: 10 apr., 2024

Unde gasesc numarul de client BRD?
nume utilizator aplicatie brd

„Unde găsesc numărul de client brd?”

Postat in data: 11 feb., 2024