Banca mi-a luat tot salariul din cont pentru o poprire. Unde ma pot adresa sa-mi recuperez banii?

Luna trecuta am avut o poprire pe salariu de 950 lei iar luna aceasta mi.au retras apoape toți banii din cont adică mai mult decât este legal.

Unde ma pot adresa sa.mi recuperez banii? Din tot salariul mi.au lăsat doar 90 lei.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
poprire-salariu-cont-banca

poprire-salariu-cont-banca

Stimate domn,

Nicio banca sau executor judecatoresc nu pot incalca legea (Codul de procedura civila), care interzice retinerea unei sume mai mari de o treime din salariu in cazul executarii silite prin poprire. (In cazul mai multor datorii, se poate retine maxim jumatate din salariu).

In consecinta, sfatul meu este sa mergeti la banca unde aveti cardul si sa solicitati rambursarea de urgenta a diferentei de bani din salariu, la ghiseul bancii.

Probabil procedura bancii este sa blocheze cardurile clientilor care au popriri, pentru ca acestia sa nu poata retrage si sumele poprite, insa banca este obligata sa va elibereze la ghiseu diferenta de bani.

Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca.

Cu stima,
Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

4 raspunsuri la “Banca mi-a luat tot salariul din cont pentru o poprire. Unde ma pot adresa sa-mi recuperez banii?

 1. Macreanu Florin

  Buna ziua.
  Am 2 poprii concomitente pe salariu in cuantum de 40%din salariu care se opreste la societate si m am trezit cu o alta poprire pe contul de card unde mi se vireaza restul de salariu de catre o a treia institutie financiara care imi opreste inca 30% din restul de salariu. Mentionez ca , contul bancar a fost blocat de banca pentru cea de a 3 a poprire.
  Este legal sa mi se opreasca aceste sume ?
  Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia restului de salariu?
  Cat la suta din salariu mi se poate opri la angajator si la banca din salariu?
  Multumesc mult.

  Florin Macreanu
  0722414599

  Reply
  1. admin Post author

   Conform legii (Codul de procedura civila), din salariu se poate opri maxim jumatate, cand sunt mai multe popriri si o treime cand este o singura poprire.

   Pentru a intra in posesia restului de salariu care ramane dupa virarea sumelor poprite catre executor, trebuie sa mergeti la ghiseul bancii, de unde puteti retrage banii care vi se cuvind, adica jumatate din salariu.

   Daca banca a virat catre executor mai mult de jumatate din salariu, duceti la banca si la executor o adeverinta de la serviciu privind popririle efectuate direct la angajator si cereti returnarea sumelor retinute in plus din salariu, adica ceea ce a depasit 50%.

   Reveniti la mine daca aveti in continuare probleme.

   Vasile Coman
   Reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 2. Miki

  Buna ziua am popriere pe salariu pentru 10000 lei am platit pana acum pe stat plata in fiec ar e luna aproape 20000 lei si tot imi opreste din salariu cum pun capat popriri sa scap de ea ce trebuie facut?.multumesc

  Reply
  1. admin Post author

   Trebuie sa luati legatura cu executorul sau cu creditorul la care aveti datoria si sa le cereti situatia platilor: care a fost valoarea datoriei, cum s-a calculat, cat s-a platit, cat mai e de platit, daca mai e. Ei sunt obligati sa va ofere aceste informatii.

   Daca aveti probleme, trimiteti-mi un e-mail la: vasile.coman@reclamatiibanci.ro, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Cu stima
   Vasile Coman
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


7 − 1 =