reclamatie banca

Ce pot să fac dacă executorul îmi oprește prea mulți bani?
executor poprire

„Buna ziua.mi s-a infiintat o poprire pt un credit din 2010 la otp bank in valoare de 4587 euro ÷ 3300lei (cu ipoteca)cheltuielile BEJ. am fost la dumnealui la birou am incheiat in prealabil un angajament de plata pt o anumita suma.

in consecinta am explicat ca am o poprire de 25 % pt intretinere copil din o casatorie anterioara, ca akm am un copil de 3,5 ani de crescut un credit prima casa in valoare de 1800 lei.

si astazi cnd mi s-a virat salariul in valoare 5474 m-am trezit cu o oprire de 2000 de lei din partea BEJ .ramanandu-mi in cont 3474.

este normal acea oprire pt ca eu practic am ramas fara bani de facturile curente in valoare de 1300 lei.

ce pot face in aceasta speta.nu stiu ce sa fac incotro sa o iau.este normal si legal ceea ce face acest BEJ??MULTUMESC ANTICIPAT!”

Postat in data: 15 nov., 2025

Mi se poate lua apartamentul, dacă sunt coplătitor la un credit IFN?
coplatitor executare silita

„Un prieten m-a pus coplatitor la un credit de 2.000 de lei luat de la IFN-ul Credius. El a plecat apoi din tara nu a platit creditul. Eu nu am primit nicio notificare de la Credius privind restantele sau executarea silita. Acum am primit instiintare de la executor ca mi se ia apartamentul, pentru o datorie de 21.000 de lei la Finopro, recuperatorul Credius. Este posibil asa ceva? Ce as putea face?”

Postat in data: 14 nov., 2025

Cum pot recupera banii de la un broker care m-a tâlhărit cu o investiție în acțiuni?
platforma-investitii-ares pareri inselatorie

„Un broker, pe nume Robert N după ce am spus că investesc 200 de euro să fie cumpărați acțiuni, a prezentat pe platforma https://my.ares-limited.icu/m/home cei 200 de euro și a insistat să mai depun, că Apple , acțiunile vor crește, câștigul e mare.

Am zis că nu am bani. A spus că mă va finanța cineva și în contul BT au fost virați 90.000 lei suma: 24000.00 RON,info: MINODORA și încă un virament tot de la această persoană

Banii am transferat la Revolut unde am cumpărat cripto și ce a spus brokerul.. La puțin timp am fost sunată de Banca Transilvania că au fost două tranzacții suspecte și îmi închide contul și să transfer banii în contul dat fiind reprezentantul băncii.

Ziua următoare a prezentat că am pe platformă 95 000 de euro, ca să pot scoate banii trebuie să transfer la anaf 60.000 lei, de pe aparate care cumpără cripto. Mi-a spus că e necesar pentru creșterea plafonului de a ridica bani, m- a convins.

De la BRD am luat 60.000 lei mi- a dat un cod unde am depus și criptomonezi am cumpărat. Chitanțele le am. De pe două aparate am depus.

Ziua următoare mă sună că anaful a scris că fiind două aparate de pe care am depus trebuie repetată operațiunea, deci încă 60.000. Am zis că nu am. Mi- a trimis scrisoare că e de la ANAF să depun banii, că sechestru, închisoare.

Atunci m- am dus la ANAF dacă ei au trimis emailul. Nu. M- am dus la poliție, am depus plângere, apoi la bancă, contul a fost blocat. Cu plângerea de la poliție am spus ce s,- a întâmplat, ca să aflu că contul meu a fost golit, nu reprezentantul băncii m-a sunat.

Brokărul mă sună să mă convingă să fac rost de bani că am creditul pe găt, banii virați. Anaful. Nu am spus că am făcut aceste demersuri, crezând că de pe platformă pot recupera banii. 0x9FAe5c9C9C25c8F33AE3a41e106CBED087ac4569 aici sunt 96.121 USDT , dar administrat de el, pot întra, nu pot retrage.

Ieri am depus cererea ….. Banca analizează, cont blocat ,golit. Rată la BRD

Unde să apelez să fie prins acest tâlhar? Cum pot recupera banii? Ce foruri se ocupă de tâlhării? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!”

Postat in data: 14 nov., 2025

Pot ajunge la o înțelegere cu ANAF, să nu fiu executat silit pentru creditul Prima Casă?
executare silita prima casa

„Buna ziua, am un apartament cumparat prin programul,,prima casa,, din motive familiale, eu am fost operat iar copilul s-a imbolnavit, am ramas cu plata ratei in urma, si acum banca BRD ma anuntat ca a trimis dosarul la Anaf pentru executarea silita. Intrebarea e daca pot ajunge la o înțelegere cu Anaf ,la banca am vorbit si miau spus ca e târziu pentru o reeșalonare a ratelor.”

Postat in data: 13 nov., 2025

Pot fi scos din Biroul de Credit, dacă plătesc pe cineva?
icredit-credit-biroul-de-credit

„Buna ziua, vreu să vă întreb dacă este real sau este o fraudă că pot fi scos de cineva din Biroul de Credit, ca să fac un nou împrumut, cu condiția să plătesc o sumă foarte mare.

Eu am avut un credit la Icredit, am rămas în urmă de mai multe ori cu rata, dar doamna cu care am vorbit mi-a făcut trei refinanțări. Apoi mi-a spus că nu se mai poate, că m-a băgat în Biroul de Credit, dar îmi face legătura cu cineva, un agent de bursă, care poate să închidă cele trei linii de credit și să mă șteargă din Biroul de Credit.

Respectivul agent mi-a spus că-mi plătește datoria la ICredit și-mi închide creditele, apoi mă șterge din Biroul de credit în 2 săptămâni pentru a putea face un credit la bancă, din care să-i dau înapoi datoria de la Icredit și un comision de 8.000 de lei.

M-am interesat și am aflat că o altă persoană din orașul meu a făcut la fel, dar i-a plătit 200 de milioane, că avea credite mai mari la Icredit. Mie mi se pare că e o afacere necurată, cred că doamna de la Icredit e pe felie cu domnu, că prea mi-a făcut rapid refinanțările, m-a băgat în Biroul de Credit apoi m-a trimis la el. Ce părere aveți?”

Postat in data: 10 nov., 2025

Ce pot să fac dacă am blocat cardul Nickel?
card-nickel-blocat

„Buna ziua, am blocat cardul Nickel, pentru că am introdus codul PIN greșit de trei ori. Am sunat la Nickel și mi-au spus că trebuie să mă duc la un tabac în Franța cu buletinul să-mi facă un card nou. Ce pot să fac să-mi scot banii din card, fără să merg în Franța?”

Postat in data: 04 nov., 2025

Intesa Sanpaolo Bank nu răspunde la telefon. Ce pot să fac, să-mi rezolv problema cu aplicația?
problema aplicatia intesa sanpaolo bank

„Nu pot accesa aplicația First Bank , am șters aplicația pentru a o actualiza, dar acum nu mai știu care este numărul de utilizator, ci doar parola.
Am sunat la First Bank și la Intesa Sanpaolo și nu răspunde nimeni la telefon, am încercat la 3 numere, și la First Bank și la Intesa. Îmi spune că numărul apelat nu răspunde. Am încercat și la 0800.800.888 și la 021.303.69.69 și la 0800.801.802. Am trimis și mesaj de pe site-ul Intesa, dar n-am primit nicio confirmare de trimitere sau vreun răspuns.
În oraș la mine nu au sediu. Ce pot să fac?”

Postat in data: 04 nov., 2025

De ce nu pot să activez aplicația Unicredit fără să merg la o sucursală?
activare aplicatie unicredit

„Nu pot sa activez aplicatia Unicredit, pentru ca nu mai stiu datele ultimei tranzactii, dupa cum mi s-a cerut la call center.

Nu este normal sa nu pot fi identificat dupa alte criterii de securitate, pentru a avea acces la cont si sa fiu pus sa merg la o sucursala a bancii, eu fiind în străinătate.”

Postat in data: 29 oct., 2025

Am fost înșelată pe platforma de tranzacționare APAX. Ce trebuie să fac?
frauda platforma apax

„Am avut un cont pe o platforma de tranzactionare APAX cu o suma mica 500 € au virat in contul din care am pus cei 500 € vreo 49000lei nitu viorel au spus ca sunt ai contabilului si trebuie scosi i am scos din card si au fost virati in card revolut in acea zi m-au pacalit si cu o alta suma de banii din alt cont luni dimineata am intrbat unde sunt banii mei au spus ca au ajuns in coinbase si trebuie sa platesc 5000€ pt ai recupera mi am dat seama ca am fost pacalita am facut plangere la politia online am anuntat si revolutul am blocat sumele dar nu mai stiu nimic despre banii am avut si contul revolut blocat o luna acum e deblocat

Ma sunat si procreditul sa mi spuna sa virez banii pt nitu viorel le am comunicat ca este vorba de o excrocherie si ca am facut plangere la politie dar mi au blocat contul pana virez banii pt nitu viorel pe care nu il cunosc si nici nu am avut nici o afacere cu el .Contul este al societatii si nu imi pot desfasura activitatea am incasat si bani dar nu i pot utiliza Am purtat corespondenta cu procreditul dar acum nu imi mai raspunde la mailuri si nu stiu cesa fac.”

Postat in data: 28 oct., 2025

Nu pot să activez aplicația Unicredit. Ce trebuie să fac?
unicredit reclamatie aplicatie

„Nu pot să-mi activez aplicația Unicredit, îmi spune că am introdus greșit CNP-ul sau codul PIN al cardului. Am sunat la Unicredit și spun că nu pot să-mi dea SMS de activare a aplicației pentru că nu mai știu ultima tranzacție în cont. Ce pot să fac, dacă nu pot să merg la o sucursală a Unicredit, nefiind în țară?”

Postat in data: 26 oct., 2025

Am fost înșelat cu investiții în criptomonede prin Revolut. Cum pot să-mi recuperez banii?
frauda crypto revolut

„Domnul Vasile Coman, v.am trimis dovezi concrete despre această Asian Market din Hong Kong, denumită Piața secundară, pe care am fost invitat printr.un cod de o femeie din Manchester.

Am fost de bună credință am tranzacționat usdt prin Tether și Revolut, persoana chiar mi.a împrumutat 5000 de usdt în total pentru finalizarea tranzacției.

Menționez că am fost verificat de serviciul clienți al pieței secundare pentru spălare de bani și fraudă cu criptomonede și nu a fost nicio problemă.

După ce le.am platit 3000 de usdt taxă de manipulare a platformei și 2000 de usdt taxă de utilizare a Serviciului clienți aceștia nu mai răspund la mesajele mele dar m.au asigurat că voi primi banii în contul meu de retragere de la Brd dar nu au făcut asta.

Ba mai mult m.au condiționat să mai fac un depozit de 5000 de usdt ca să.mi primesc banii mei înapoi. Au spus simplu că a eșuat tranzacția.

Menționez că toți banii pe care i.am tranzacționat provin din împrumuturi la alte bănci din România și eu am banii blocați și nu știu unde.

Am alimentat contul meu Brd cu lei, i.am transferat în cardul Revolut după care am cumpărat usdt, dolari virtuali, prin intermediul Tether, după care usdt i.am vândut comercianților de pe Asian Market care mi.au plătit în euro pe platforma respectivă.”

Postat in data: 26 oct., 2025

Pot să transfer bani din România pentru plata unui credit din Germania?
credit germania

„Buna ziua ,copiii mei și au luat un apartament prin credit in Germania pe 30 ani ,noi părinții din Romania am vandut o casa și am vrea sa transferam  banii unde au copii creditul la banca in Germania ,se poate ? Aștept un răspuns va mulțumesc.”

Postat in data: 25 oct., 2025

Raiffeisen mi-a luat bani din cont pentru o asigurare pe care nu am făcut-o. Ce trebuie să fac?
raiffeisen retragere bani cont

„Am sesizat că din cotul meu au fost sustrași 205 lei Asigurare de viață.
Eu nu mi amintesc să fi făcut una. Și cu este normal.
Eu am cont la raiffaisen Bank,și nici nu am.credit nu înțeleg cum mi au fost luați.
Vreau sa opresc aceasta asigurare și să mi se returneze banii.
Cum se procedează?”

Postat in data: 24 oct., 2025

Pot să recuperez de la bancă banii pierduți din investiția în cryptomonede printr-o fraudă?
frauda crypto

„Buna ziua, am primit pe telegram un mesaj pentru a face bani, am investit o mica de bani prima data, 300 de lei, am primit înapoi 480 de lei ulterior, dupa am investit o sumă mai mare de bani, undeva la 6000 de lei, imi tot spuneau sa investesc sa pot retrage banii care i-am depus.

La final mi-au spus sa investesc 7500 de lei sa pot sa retrag toate suma de bani, nu am mai investit.

Am făcut tranzacțiile cu cardul de Raiffeisen Bank, nu am făcut transfer prin iban, am băgat datele cardului si asa mi-au luat si banii. In acest moment, mie imi apar sumele de bani in aplicație ca fiind „In asteptare”. Credeți că daca merg la banca, mai pot recupera acele sume de bani care sunt „In asteptare”? Multumesc frumos!”

Postat in data: 23 oct., 2025

Ce pot să fac dacă nu am închis creditele refinanțate?
credite refinantate ifn

„Buna ziua.

Am avut datorii de 35.000 RON la mai multe IFN-uri, am solicitat o refinantare unde am fost aprobat si mi-au fost refinantate toate, insa nu mi-au cerut dovada inchiderii acestora. Liniile de credit pe care le aveam deschise, au ramas deschise. Ulterior, in nevoia de bani, am reapelat la aceste linii de credit, si am deschis si altele.

Situatia in momentul de fata este asa:
1. Credit Refinantare BRD: 33.000 RON ramas / 880 ron/rata lunara
2. Credit Nevoi Personale Mozipo: 6.000 RON ramas / 330 ron/rata lunara
3. Linie de Credit Ocean: 5.000 RON ramas / 450 ron dobanda/lunara
4. Linie de Credit CreditPrime: 7900 RON ramas / 1896 ron dobanda/lunara
5. Linie de Credit Avinto: 5000 RON ramas / 1500 ron dobanda/lunara.
6. Credit Nevoi personale Credius: 8.800 RON ramas / 800 ron/rata lunara
7. Linie de Credit Okcredit: 2000 RON ramas / 600 ron dobanda/lunara
8. Linie de Credit Terracredit: 1000 RON ramas / 150 ron dobanda/lunara

Total credite: 68.700 RON.
Salariu net: 2960 RON + 880 RON bonuri de masa.

Va rog sa ma indrumati, ce as putea sa fac in acest caz. Am 498 scor de credit, nici o banca nu ma accepta sa refinantez mai departe fara codebitor, nu pot aduce codebitor.

Am dat mail-uri la toate institutiile sa le cer esalonare sau alte lucruri.

Toate mi-au spus ca nu pot.

Multumesc,”

Postat in data: 21 oct., 2025

Ce pot să fac dacă nu am închis cardul de credit refinanțat?
card credit refinantare

„Am primit un e-mail în care mi se cere să mă asigur că am închis toate creditele refinanțate.

Eu am făcut o refinanțare care includea și un card de credit, însă nu am știut că trebuie să îl închid complet. Cardul a rămas activ și, între timp, m-am folosit de el.

Plătesc regulat ratele la refinanțare și nu am intenționat nicio abatere. Problema este că, în acest moment, nu dispun de suma necesară pentru a achita integral cardul și a-l închide, dar vreau neapărat să rezolv situația cât mai repede.

Nu doresc în niciun caz să se ajungă la executare silită sau la anularea contractului de credit, motiv pentru care vă rog să-mi spuneți ce opțiuni am.”

Postat in data: 18 oct., 2025

S-a făcut un credit pe numele meu la Oney Bank prin fraudă. Cum rezolv problema?
oney-credit-frauda

„Figurez cu un credit dat spre colectare la Oney Bank deși nu am accesat sau primit vreodată vreun credit de la ei.Nici nu știam cine sunt.este și o suma de 8800ron luata în iunie.nu răspunde nimeni și nu știu ce sa fac.”

Postat in data: 17 oct., 2025

Revolut poate obliga clienții să achite credite făcute prin fraude online?
frauda revolut

„Prin aplicația Revolut, escrocii au luat un împrumut de 50.000 de lei pe numele meu de la banca Revolut și, în câteva momente, au cheltuit toți banii pe criptomonede printr-o aplicație numită Revolut X. Acum trebuie să plătesc băncii Revolut 50.000 de lei plus dobânda, timp de 60 de luni, deși nu eu am luat acest împrumut, ci escrocii.

Cum poate Revolut să oblige clientii sa plateasca credite facute prin fraude online pe ce metodă ?”

Postat in data: 16 oct., 2025

De ce nu pot intra în aplicația YOU BRD?
you brd reclamatie

„Nu mai pot intra in aplicație de o săptămână îmi dă eroare nu mai merge absolut deloc, am făcut actualizare și nimic.”

Postat in data: 13 oct., 2025

Este posibil să am o datorie la BRD pentru un cont închis în urmă cu 10 ani?
brd datorie cont inchis

„Bună ziua, doresc să vă cer un punct de vedere, dacă se poate, legat de situația prezentată mai jos:

Aproximativ in anul 1997, societatea unde lucram (GPS – General Petro Service-BERCA) efectua plata salariilor prin BRD. Astfel, toți salariații și-au deschis conturi BRD, primind si carduri salariu (cu posibilitatea de Overdraft-Descoperit de cont), emise de BRD (la fel si eu).

In anul 2002, General Petro Service-BERCA s-a transformat in SC PETROMSERVICE SA iar după un timp, societatea a efectuat plata salariilor prin intermediul altei banci (ROMEXTERRA). Astfel, salariații, in jurul anilor 2004-2005 au migrat către noua banca (care a preluat plata salariilor, inclusiv descoperitul de cont, existent la BRD). Majoritatea colegilor, având conturi deschise la noua bancă, și-au închis conturile la BRD.

In aceste condiții si eu am deschis cont la noua bancă (cont în care primeam salariul), dar am păstrat in paralel si contul la BRD, in jur de 3-4 luni (fara activitate, deoarece, nu mai aveam in cont decât cca 5 RON).

Pentru ca încă aveam cont BRD, primeam lunar (ca de altfel pe tot parcursul contractului), plic cu activitatea mea bancara. Astfel, am observat ca suma (mica) pe care o mai aveam in cont, scădea lunar, cu valoarea de întreținere cont.

Atunci, pentru a nu ajunge sa fiu pe “-“ am decis sa merg sa închid contul (pe atunci era filiala BRD la Berca, unde aveam serviciul si domiciliul, aceleași și in prezent).

Mergând la Filiala Berca, tot procesul a durat destul de mult (peste 20-30 min), timp in care mi-au fost completate si am semnat mai multe rânduri de formulare. La sfârșit, mi s-a solicitat sa predau cardul (pe care, urmând sa fie blocat, am solicitat să îl păstrez – ca obiect, da mi s-a răspuns ca nu se poate), card care a fost distrus in fata mea.
Dacă la acel moment figuram cu datorii, NU mi-ar fi fost acceptată închiderea contului si nici NU mi-ar fi fost retras cardul!!

Din acel moment, TIMP DE MULT PESTE 10 (ZECE) ANI, NU AM MAI PRIMIT DE LA BRD, NICI UN PLIC CU INFORMARE LUNARĂ (nici telefonic, nici pe email), din care sa reiasă in vreun fel, că aș mai avea vreo activitate financiară, vreo datorie/restanță.

La sfârșitul anului 2023, deoarece (mai mulți colegi) am primit contravaloarea unor acțiuni cu plata prin BRD, mergând la sediu BRD Buzău sa ridic banii, funcționara de la ghișeu, constatând că “figurez cu un cont”, mi-a actualizat datele și mi-a spus că “am o datorie neachitată !!!”. Pentru lămuriri, am fost preluat de o alta angajată BRD, care nu găsit în baza de date, de unde provine datoria, urmând să investigheze.

Menționez că începând de atunci, am început să primesc lunar notificări, cu privire la faptul că înregistrez debite restante. După cca o luna, am luat iar legătura cu respectiva angajată, dar nici de această dată nu am primit un răspuns. In cele din urmă, am fost îndrumat sa merg la Filiala BRD din cartierul Micro 14 (care preluase atribuțiile Filialei BRD Berca-închisă).

Nici aici nu am primit explicații cu privire la proveniența acelei datorii, ci numai presupuneri (motivația fiind ca nu se mai poate accesa întreg istoricul). Mi s-a spus că vor transmite această situație mai departe și că voi fi sunat… sau să mai trec pe la d-lor (dar mi s-a sugerat că ar fi mai bine să plătesc in rate – suma fiind de cca 1.000 ron).

La cca o luna si jumătate am sunat eu, dar răspunsul a fost că încă nu s-a rezolvat nimic.

In tot acest timp, primesc lunar plicuri (deși timp de aproape 15 ani nu am primit nimic) cu actualizarea sumei cu rata dobânzii și cu penalizările de rigoare (cu toate că mi s-a spus că până la soluționare, aceste reactualizări se vor opri!).

Precizez următoarele:

– În toată această perioadă, societatea unde lucrez, a schimbat in mai multe rânduri banca responsabilă cu plata salariilor, astfel că noi ca salariați, in cea mai mare parte, ne-am închis conturile la vechile bănci (si nu am avut nici vreun fel de probleme de genul celor de mai sus), deschizându-ne alte conturi la băncile noi;
– De asemenea, in tot acest interval, am avut împrumuturi la mai multe bănci, unde nu am apărut in bazele de date, cu probleme/datorii istorice restante/neachitate…

Menționez că trecând foarte mult timp de când am fost să-mi închid contul la BRD, nu am mai păstrat nici un document/contract legat de acest fapt.

Față de cele de mai sus, solicit sa mi se prezinte istoricul si mai ales proveniența acestei datorii bancare, de care nu știu si nu mi s-a adus la cunoștință în vreun fel pana in anul 2023 (deși nu mi-am schimbat nici domiciliul si nici adresa de email). Mai mult, subliniez încă o data faptul că, dacă la acel moment figuram cu datorii, NU mi-ar fi fost acceptat închiderea contului si nici NU mi-ar fi fost retras cardul.”

Postat in data: 12 oct., 2025