Ferratum nu mi-a închis contul în Biroul de Credit. Ce pot să fac?

ferratum-credit

„Bună seara ași dori dacă se poate să știu și eu am făcut o solicitare închidere cont Ferratum , am primit confirmarea ca este închis contul pe data de 24.11.2025 dar în biroul de credit contul apare încă deschis , pot să știu de ce ? Am încercat să dau de un operator mi-a răspuns și domnul mi-a zis ca nu are de a face cu Ferratum am trimis și mail și nu am primit nici un răspuns . Mulțumesc”, întreabă o cititoare.

Raspuns

Stimată doamnă,

Actualizarea datelor în Biroul de Credit se face de banca sau IFN-ul care a raportat datele, respectiv Ferratum în cazul dumneavoastră.

Ferratum trebuie să trimită la Biroul de Credit cererea de închidere a contului în baza de date cu credite.

Biroul de Credit actualizează datele primite de la bănci și IFN-uri într-un interval de 2-7 zile, conform informațiilor furnizate de bănci.

Din 24 noiembrie și până astăzi au trecut două săptămâni, perioadă în care Biroul de Credit ar fi trebuit să vă actualizeze datele, în urma cererii Ferratum.

Dacă și astăzi figurați în Biroul de Credit cu contul neînchis la Ferratum, înseamnă că există o problemă cu cererea trimisă de acest IFN.

Conform informațiilor publicate de Ferratum, actualizarea datelor din Biroul de Credit poate dura până la 30 de zile:

De aceea, sfatul meu este să trimiteți o reclamație la Ferratum (vedeți aici cum puteți face reclamația la Ferratum), în care să solicitați urgentarea închiderii contului.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la Ferratum, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu închiderea contului Ferratum.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamații Bănci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + = 11