Cum pot să anulez creditul la Revolut făcut prin fraudă online?

credit-revolut-frauda-anulare

„Buna ziua,
Pe 13.11 am fost contactata de escroci pretinzand ca sunt de la Politie si BNR cu motivul ca este o plangere la adresa mea ca un interlop a facut un credit de 50 000 lei de la BRD cu o procura notariala in numele meu.

Cel care s-a prezentat ca inspector a vorbit in ton autoritar ca apelurile imi vor fi ascultate si se vor face perchezitii la domiciliu in curand si mi-a spus ca trebuie sa cooperez cu ei transferandu-mi apelul la BNR, unde o doamna mi-a invocat o lista de legi, mi-a trimis in aplicatia Whatsapp niste acte si creditul luat in numele meu.

M-a obligat sa nu intrerup apelul si sa nu fie nimeni langa mine pentru ca este confidential. Mi-a spus ca trebuie sa fac o asigurare cu inchiderea creditului pe numele meu ghidandu-ma sa ma duc pe Revolut si sa apas pe niste optiuni la care nu am fost atenta pentru ca ea imi vorbea repede si eu fiind speriata si stresata, astfel ca nu am inteles ca era un credit de 13 500 lei.

Mi-a spus sa-i transfer pe contul meu bancar, sa-i scot si sa-i pun intr-un ATM rosu cu un QR primit cu logo-ul BNR pe whatsapp.

La sfarsitul apelului am verificat Revolutul si am vazut ca am un credit de 13 500 lei plus dobanda de platit in 5 ani si prima rata de achitat va fi pe 13.12. Au trecut doar cateva zile si s-au adaugat 22 lei la credit.

Cum pot sa anulez creditul la Revolut facut prin frauda online?”

Raspuns

Stimată doamnă,

Pentru anularea creditului la Revolut făcut prin fraudă online, trebuie să trimiteți la Revolut o reclamație în care să explicați că acest împrumut nu a fost făcut de dumneavoastră, ci de escroci.

Chiar dacă dumneavoastră ați confirmat în aplicație obținerea creditului, nu știați că este vorba de un împrumut, ci de o asigurare pentru închiderea presupusului credit făcut de acel „interlop”.

Înainte de aprobarea creditului, Revolut ar fi trebuit să vă contacteze pentru a verifica dacă într-adevăr doriți să faceți creditul, caz în care v-ați fi dat seama că sunteți victima unei înșelătorii.

De aceea, în reclamație solicitați Revolut anularea creditului, întrucât a fost făcut printr-o înșelătorie, fără să vă dați seama că ați autorizat un împrumut.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la Revolut, pentru a vă ajuta să rezolvați problema fraudei cu creditul.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamațiibănci.ro

4 raspunsuri la “Cum pot să anulez creditul la Revolut făcut prin fraudă online?

1. Pingback: Care sunt cele mai frecvente tipuri de fraude bancare – Bancherul

2. Pingback: Revolut își recuperează creditele făcute prin fraudă tot de la cei păgubiți – Bancherul

3. C

Am contactat imediat Revolut ca sa cer anularea creditului si am raportat frauda.

Revolut mi-a cerut mai multe dovezi printre care sa indic din toate tranzactiile mele in care din ele s-au dus banii.

Escrocii, care s-au pretins de la politie si BNR, ma ghidase sa transfer banii din Revolut in conturile mele bancare BT – 3 500 lei si BCR – 10 000 lei, sa-i scot din bancomat si sa-i transfer intr-un ATM rosu pe baza unui cod QR cu logo-ul BNR trimis pe Whatsapp. Dupa terminarea apelului, am vazut pe chitante ca ATM-ul era Bitcoin. Am contactat servicii clienti Bitcoin si mi s-a raspuns ca platile sunt procesate si ireversibile, si nu au competente de a identifica escrocii.

Cateva zile in urma am primit un mail de la BT cu o notificare ca Revolut disputa tranzactia de 3 500 lei si cere returnarea sumei. Am fost la BT si mi s-a spus ca Revolut obliga BT-ul sa transfere suma ca astfel sa se stinga datoria fata de ei. BT imi spune ca daca nu indeplinesc aceasta conditie pana pe 28/11, nu voi mai putea efectua tranzactii prin contul meu bancar incepand cu 02/12, practic nu voi avea acces la salariul care imi intra pe acest card.

Eu am contactat Revolut pentru a raporta frauda si a anula creditul de 13 500 lei; nu doar ca nu s-a rezolvat, ci sunt intr-o situatie mai proasta ca inainte. D

aca nu faceam reclamatia, puteam stinge treptat creditul revolut; acum sunt obligata sa-l rambursez integral imediat, practic raman fara nici un ban in urmatoarele luni.

Puteti sa imi spuneti cum sa procedez in acest caz?

1. Vasile Coman Post author

Tranzacțiile contestate de Revolut sunt cele prin care dumneavoastră ați transferat banii din creditul făcut prin fraudă în contul BT, apoi i-ați scos ca să-i transformați în criptomonede în conturile escrocilor, la un ATM Bitcoin.

Așadar Revolut își recuperează creditul făcut prin fraudă tot de la dumneavoastră, de pe cardul de salariu la BT, când de fapt ar trebui să conteste tranzacția făcută prin ATM-ul Bitcoin în criptomonedele escrocilor. De acolo trebuie recuperați banii.

De fapt, Revolut ar trebui să anuleze acest credit și să-și asume responsabilitatea pentru fraudă.

Sfatul meu este să refuzați solicitarea Revolut de a recupera banii de pe cardul dumneavoastră de salariu de la BT și să faceți o nouă reclamație la Revolut, în care să solicitați anularea creditului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 2