De ce nu mai pot scăpa de cardul de cumpărături Avantaj?

dae-card-de-credit-avantaj-nexent-bank

„Am un card Avantaj la Credit Europe și nu mai pot scăpa de el, plătesc în fiecare lună și nu se mai termină datoria, deși am scos o singură dată bani de pe el. Ce pot să fac?” întreabă un cititor.

Raspuns

Stimate domn,

Nu mai puteți scăpa de cardul de credit sau de cumpărături Avantaj de la Nexent Bank, fosta Credit Europe Bank, din cauza dobânzilor mari.

Cardurile de credit Avantaj ale Nexent Bank au dobânzi de 28% pe an, la care se adaugă alte comisioane care urcă costul total, exprimat prin Dobânda Anuală Efectivă (DAE) la 35-40% pe an, în funcție de tipul cardului, standard sau Gold.

Așadar, dobânda unui card de credit Avantaj este de două ori mai mare decât la un credit de consum.

O altă problemă a cardurilor de credit, care vă majorează costul total și vă prelungește perioada de rambursare, este suma minimă de plată, în locul ratei lunare.

Cardurile de credit se pot achita prin plata unei sume minime lunare, un procent foarte mic din datorie, nu în rate lunare egale, ca la un împrumut.

La cardul Avantaj, suma minimă de plată lunar este de doar 3% din credit. Ceea ce înseamnă că pentru restul banilor va trebui să plătiți dobânda ridicată de până la 40% pe an.

De aceea, sfatul meu este să plătiți în fiecare lună o sumă cât mai mare cu putință, pentru a scăpa de dobânzile mari și a achita toată datoria la card, pentru a putea scăpa de el.

Vă rog să reveniți, dacă aveți nevoie de ajutor cu cardul de credit Avantaj de la Nexent Bank.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamațiibănci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =