„Am primit un telefon de la o persoană ce părea de încredere, spunea că e de la Bursa de Valori, BVB, și că am de primit bani pe acțiuni la fostă întreprindere de stat privatizată prin programul Marea Cuponiadă.
Eu știam că am un cupon cu acțiuni primite mai demult, dar nu mai știam de soarta lor.
Așa că l-am crezut pe acel om și am făcut ce mi-a spus, ca să pot primi banii, era vorba de o sumă destul de mare, de 10 mii de lei.
M-a pus să intru pe un site, ce părea al BVB, ca să vă acolo acțiunile pe care le am și ce valoare am.
Apoi mi-a spus că pentru a putea retrage banii trebuie să intru în aplicația Revolut și să fac niște setări, ghidat de el prin telefon, precum modificarea limitelor de încasare a banilor.
Am intrat în aplicația Revolut și m-a pus să schimb limba în engleză, apoi să modific limitele de tranzacționare.
După care m-a pus să mai fac niște operațiuni în aplicație, tot în engleză, fără să-mi dau seama că de fapt cerusem un credit.
Cu banii primiți de Revolut din credit m-a pus să cumpăr criptomonede și să-i transfer într-un cont, care se pare că era al escrocului.
Abia în acel moment am realizat că e o înșelătorie, am închis imediat telefonul și am sunat la Revolut, dar era prea târziu. Banii au fost deja trimiși.
Ce pot să fac ca să scap de acel credit la Revolut?”
Postat in data: 29 sept., 2025