BCR a retinut abuziv pensia de intretinere a copilului in contul unei popriri. Ce pot sa fac? Unde pot face reclamatie?

BCR a retinut abuziv pensia de intretinere a copulului in contul unei popriri. Ce pot sa fac? Unde pot face reclamatie?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

BCR - poprire-pensie-intretinere-copil

BCR – poprire-pensie-intretinere-copil


Stimata doamna,

Intr-adevar, nici bancile nici executorii judecatoresti nu au voie sa retina alocatiile pentru copii, indemnizatiile sau pensiile de intretinere a copilului in cadrul procedurii de executare silita prin poprirea conturilor. Legea (Codul de procedura civila) interzice acest lucru.

Conform Codului de procedura civila, alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Bancile si executorii judecatoresti stiu asta, si cu toate acestea blocheaza conturile oamenilor, din motive tehnice, spun ei. Mai exact, pentru ca intr-un cont bancar pot intra si alti bani, nu doar alocatia si indemnizatia copilului.

De aceea, solutia este sa duceti la banca o dovada ca banii popriti reprezinta pensia de intretinere a copilului si sa solicitati rambursarea acestora. De asemenea, notificati banca, in scris, sa nu va mai retina sumele aferente pensiei de intretinere a copilului.

Daca aveti nevoie de ajutorul meu in continuare, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


7 − = 2