Cât durează să primesc adresa de refinanțare?

“Cei de la Hora Credit tot spun ca mi trimit in 2 zile o adresa de refinanțare. Nu am primit azi mi au zis ca poate dura 30 zile. Desi scrie clar 2 zile. Ei vor să creasca dobânda până il plătesc sunt sigură. Mă mint ca il trimit si acum mi au zis ca vor buletinul pe mail abia acum . Nu au zis de la început ca sa traga de timp.”, se plânge o cititoare.

RĂSPUNS

Stimată doamnă,

Hora Credit ar trebui să vă trimită adresa de refinanțare a creditului de îndată ce ați solicitat în scris acest lucru.

Termenul de 2 zile comunicat anterior de Hora Credit poate fi considerat rezonabil pentru primirea adresei de refinanțare.

Durata de 30 de zile pentru adresa de refinanțare este însă inacceptabilă, deși poate fi considerată ca fiind termenul legal pentru primirea unui răspuns.

Asta pentru că IFN-urile precum Hora Credit acordă credite pe perioade scurte, chiar și de 30 de zile, cu dobânzi foarte mari, astfel că întârzierea refinanțării vă obligă să plătiți respectivele dobânzi.

Ce trebuie să faceți

De aceea, sfatul meu este să faceți o reclamație la Hora Credit, în care să solicitați primirea adresei de refinanțare în cel mai scurt timp posibil.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la Hora Credit, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu refinanțarea creditului.

Cu stimă,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamații Bănci

Distribuie
Distribuie

Abonează-te la newsletter

Primești noutățile bancare direct pe email.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 6 =