Am drept asupra apartamentului cumparat prin credit Prima Casa daca e trecut doar pe numele sotului?

Impreuna cu prietenul meu am achizionat un apartament cu programul Prima Casa, el fiind creditor si eu coplatitor. In contractul de vanzare - cumparare a fost trecut doar el, motivul nu il mai retin, era ceva impus de banca, ptr ca eram necasatoriti.
Avand in vedere ca programul Prima Casa era la inceput, si era constransi sa accepta sau nu creditul, l-am acceptat ca fiind necasatoriti. Intre timp ne-am casatorit, dar el considera ca apartamentul este doar al sau, fiind doar el trecut in ctr de vanzare-cumparare.

Intrebarea mea este: in caz de despartire, am drept asupra apartamentului? Mentionez ca exista data o declaratie pe propria raspundere, data de el, in care declara ca convietuieste impreuna cu mine in acel apartament, declaratie data inainte de casatorie.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Daca ati platit o parte din rata pentru credit, ar trebui sa aveti dreptul sa va recuperati sumele respective, in cazul in care apartamentul ramane in proprietatea fostului sot, dupa divort.

Fireste ca apartamentul este proprietatea celui care e trecut in acte, insa in cazul partajului, bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart, indiferent de cine e trecut in acte. Insa acestea sunt detalii de ordin juridic, motiv pentru care va recomand sa luati legatura cu un avocat specializat in aceste probleme.

Va rog sa reveniti daca doriti alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


− 6 = 2