Bergfinanz este o banca falsa de credite?

bergfinanz banca inselaciune

„Bergfinanzz este o banca falsa de credite?
Am apelat la aceasta banca pentu un crédit si am platit comisioane dupa comisioane si crédit n-am primit tot Maine ,Maine si tot asa.
va rog Ma puteti ajuta an aceasta situație,vă rog”


Raspuns

Stimata doamna,

Intr-adevar, Bergfinanz este o inselatorie pe un site, la adresa https://bergfinanz.online (vezi foto), care pretinde ca este o banca.

In realitate, toate informatiile de pe respectivul site sunt false, fiind menite a-i pacali pe cei in cautarea unui credit si a le fura banii.

De altfel, astfel de site-uri false isi schimba denumirea si grafica, pentru a nu putea fi depistate de autoritati, unul cu o denumire asemanatoare fiind activ recent, la adresa de internet www.bergfinanz.word. (vedeti aici detalii)

Inselatoria cu asa-zisa banca Bergfinanz are ceva vechime, conform relatarilor altor persone care au cazut in aceasta capcana, dupa cum puteti citi in acest articol.

Reteta inselaciunii este urmatoarea: vi se promite un credit avantajos, fara acte, fara avans si cu o dobanda mica, in schimbul platii unor taxe sau comisioane. Fireste ca cei care au platit acele taxe au pierdut banii si evident ca nu au primit niciun credit.

De aceea, daca si dumneavoastra ati fost contactat de cineva de la Bergfinanz sau chiar ati platit vreo taxa, trebuie sa raportati aceasta inselaciune la Politie, completand formularul online de la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Cum puteti verifica o banca daca este adevarata sau falsa?

Iata cateva sugestii pentru a va da seama daca cineva care se pretinde banca, precum Bergfinanz, este reala sa nu:

 1. In primul rand, nu apelati la banci necunoscute, mai ales daca sunt straine, pentru ca exista mari sanse sa fie tepe;
 2. Verificati site-ul bancii, la urmatoarele detalii: 
  – adresa de internet: daca este o banca romaneasca, terminatia ar trebui sa fie .ro. In cazul Bergfinanz, terminatia este .online;
  – verificati informatiile de pe site, in primul rand daca nu exista greseli gramaticale: in cazul Bergfinanz, acestea abunda;
  – cautati detalii despre banca, cea mai importanta fiind adresa din Romania si datele de contact: in cazul Bergfinanz, nu exista o adresa fizica, doar un numar de telefon si o adresa de email. O banca reala are, fireste sediu fizic, call center, adresa Facebook, Twitter.
 3. Verificati la Banca Nationala a Romanei (BNR), pe site-ul BNR, la acest link. daca banca este inregistrata si autorizata sa functioneze in Romania.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la Politie in urma petitiei impotriva Bergfinanz.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

7 raspunsuri la “Bergfinanz este o banca falsa de credite?

  1. b

   Este adressa data pe Germania pe grup de romani DIN Germania.

   Pe aceasta pagina Sant f.multi care fac crédite

   Reply
   1. Vasile Coman Post author

    Sa stiti ca aceste anunturi sunt tepe, sunt tentative de inselaciune.

    Persoanele care apar cu aceste oferte nu sunt de la vreo banca, sunt escroci.

    Si asa-zisele marturii ale celor care au luat credit sunt false, pentru a va pacali.

    Trebuie sa stiti ca pe retelele de socializare (Facebook, WhatsApp, Telegram) si in grupurile de acolo se pot face conturi false, ale unor persoane inventate, nereale, care spun minciuni, pentru a va pacali.

    Nu trebuie niciodata sa aveti incredere in persoane necunoscute sau in postari ale unor persoane necunoscute de pe internet.

    inselaciune credit germania

    Reply
    1. c

     Domnule Coman, șanț așa de mulți care fac credite si minte lumea ca Bergfinanzz cu comisioane,acum nu știu exact dacă toți șanț ca Bergfinanzz,dar eu pot să vă spun de pe pielea mea trăită cu Bergfinanzz cu transferul de bani și fără credit

     Reply
     1. Vasile Coman Post author

      Aceasta Berfinanzz nu este banca, este ceva fals pe internet, inventat, pentru a insela lumea.

      Si toate comentariile pe care le vedeti pe internet ca ar exista oameni care au luat credite, sunt de asemenea, false.

      Bergfinanzz banca credit inselaciune

      Reply
      1. c

       Am toate plățile făcute pe revolut transferuri apoi am și p WhatsApp ceia ce miau scris pe-a trimis niște cereri ca trebuie să plătesc asta ,apoi mi-a găsit altă cerere ca trebuie să plătesc ca să primesc creditul,eu locuiesc an Franța am depus deja plângere și aici la poliția franceză .Sa ai prindă pe acești mincinoși s‐a numai cada și altă lume ca mine?

       Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = 81