Ce se poate face cu creditele de la IFN-uri luate cu grad de indatorare depasit?

„Buna ziua .
Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns la urmatoarea situatie :
In cazul unor credite luate de la IFN-uri : Provident , Ferratum , Birou Credite Rapide , Viva care mi-au aprobat desi aveam gradul de indatorare depasit ce se poate face ?
In momentul cand am facut creditele deja aveam un credit la care aveam gradul maxim de indatorare .
Multumesc „


Raspuns

Stimata doamna,

Acodarea de credite cu un grad de indatorare mai mare de 40% din salariu este interzisa de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Exista o exceptie, pentru persoanele cu venituri mari, care nu ar putea avea problele cu plata ratelor.

Daca dumneavoastra nu aveti un salariu mare si nu mai puteti face fata platilor acestor credite de la IFN-uri, din cauza dobanzilor foarte mari, iata ce trebuie sa faceti:

 1. In primul rand, trebuie sa faceti cate o reclamatie la IFN-uri, in care sa va plangeti ca ati ajuns supraindatorata din cauza faptului ca nu a fost respectat Regulamentul BNR privind gradul maxim de indatoare, de 40% din venituri. In consecinta, solicitati gasirea unei solutii pentru achitarea creditelor, fara sa ajungeti in situatia de a fi raportata la Biroul de Credit sau executata silit.
 2. Faceti o sesizare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) cu privire la faptul ca ati putut obtine credite de la IFN cu depasirea gradului de indatorare.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile la reclamatii primite de la IFN-uri si de la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Ce se poate face cu creditele de la IFN-uri luate cu grad de indatorare depasit?

 1. Catalina

  Buna ziua,

  In prezent am 4 credite la IFN-URI si un credit la o banca însă am ajuns sa nu mai fac fata creditelor. Am o linie de credit la Ferratum BANK de 6500 lei pe care nu am mai achitat-o de 2 luni pentru ca rata ar fi 1000 lei, o linie de credit deschisă la ocean de 1300 lei iar rata cu dobânda este de 345 lei, un credit la viaconto de 1300 lei si un credit la credit fix de 1750 lei iar rata la banca este de 900 lei. Eu sunt in concediu de creștere copil iar indemnizația este de 2500 lei plus 631 lei alocație copil. Cum as putea proceda deoarece nu îmi mai permit sa achit? Va mulțumesc

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Trebuie sa faceti la IFN-uri cereri de reesalonare sau restructurare a creditelor, pentru evitarea raportarii la Biroul de Credit si executarea silita.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = 32