In ce conditii se va prelua cardul de credit WIZZ Bancpost de catre Banca Transilvania?

Buna seara,

Intrucat nu reiese clar de pe site-ul BT daca se va prelua cardul de credit WIZZ Bancpost in aceleasi conditii, ma gandeam ca poate ar fi interesant sa faceti un articol pe tema asta.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
card-credit-flying-blue-bt-tarom

card-credit-flying-blue-bt-tarom

Stimate domn,

Conform Ghidului clientilor persoane fizice, publicat de Banca Transilvania (BT) pe site-ul propriu, la acest link, cardurile de credit WIZZ Bancpost vor fi inlocuite cu cardurile de credit (cardurile de cumparaturi) corespondente ale BT: BT Flying Blue, STAR Card, STAR Forte pentru Medici.

BT a trimis clientilor Bancpost oferta cu produsele si serviciile, asadar si dumneavoastra ati primit sau veti primi oferta aferenta cardului corespondent WIZZ Bancpost.

BT precizeaza ca “punctele de loialitate acumulate prin cardul de credit Bancpost până la finalul anului 2018 și neutilizate vor fi la dispoziția dumneavoastră: până la 31.12.2019 veți putea solicita transferul punctelor în contul dumneavoastră deschis la Wizz Air; abonamentul dumneavoastră Wizz Discount Club rămâne valabil până la 31.12.2019”.

In privinta dobanzilor la cardurile de credit, cardul WIZZ al Bancpost are in prezent o dobanda de aproximativ 28%, fiind variabila, calculata dupa formula ROBOR 3M + 25% marja fixa a bancii. Conform exemplului de calcul al bancii, costul total al cardului, exprimat prin DAE (care include atat dobanda, cat si comisioanele), este de 34,12% pe an, pentru o valoare totala a creditului de 5.367 lei, calculat pe o perioada de un an, considerand dobanda variabila formata din ROBOR 3M la care se adauga Marja Fixa de 25%,  comision de emitere card de 0 lei si comision de administrare anual de 60 lei. Suma totala de plata este 6.260 lei.

Comparativ, cardul de credit Flying Blue al BT are o dobanda fixa de 24% pe an, mai mica decat cardul Bancpost.

Conform exeplului de calcul al BT, “la un credit de 10.000 lei, cu durata de 5 ani, dobânda fixă este de 24%/an, iar dobânda anuală efectivă (DAE) calculată în ipoteza retragerii integrale a liniei de credit de la bancomatul Băncii Transilvania sau POSul aflat la ghiseul Bancii Transilvania după acordare, cu plata ulterioară lunară a dobânzii pentru creditul angajat, este de 27,51%/an în cazul cardulului BT Flying Blue Classic, respectiv de 29,63%/an pentru cardul BT Flying Blue Premium. Pentru cardul BT Flying Blue Classic, costul total al creditului este de 12.275 lei, iar valoarea totală este de 22.275 lei, iar pentru cardul BT Flying Blue Premium costul total al creditului este de 13.125 lei, iar valoarea totală este de 23.125 lei. Pentru a fi la curent cu toate operatiunile efectuate, trebuie sa ai in vedere urmatoarele costuri.”

Va rog sa reveniti la mine daca doriti informatii suplimentare sau daca aveti probleme cu bancile.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

ACTUALIZARE

In 20 noiembrie 2018, BT a publicat urmatoarea informatie despre inlocuirea cardurilor de credit WIZZ ale Bancpost:

Informatii pentru clientii care au card WIZZ Bancpost

Dragi clienti Bancpost, stim ca v-ati fi dorit ca WIZZ Bancpost sa isi continue calatoria la Banca Transilvania. La fel am fi dorit si noi. Cine nu isi doreste sa aiba in oferta un card deja apreciat? Am incercat, insa din pacate acest lucru nu este posibil pentru ca Banca Transilvania are deja un card de calatorii, BT Flying Blue, lansat in colaborare cu branduri internationale acum cativa ani. Parteneriatul inseamna si exclusivitati la care BT s-a angajat, de care doreste sa tina cont, din respect pentru partenerii sai si pentru numarul mare de clienti care folosesc BT Flying Blue pentru calatorii si cumparaturi.

Cardul pregatit de BT pentru a inclocui WIZZ Bancpost este cardul de cumparaturi STAR Forte, care pastreaza pana la finalul anului viitor principalele beneficii ale cardului WIZZ Bancpost pentru clientii Bancpost care vor avea cardul STAR Forte de la BT:

– Punctele acumulate prin card pana la fialul anului vor putea fi folosite pana la sfarsitulanului viitor.

– Abonamentul WIZZ Discount Club este valabil pana in decembrie 2019, inclusiv.

In plus, cardul Star Forte BT aduce urmatoarele avantaje fata de cardul Wizzair Bancpost:

– Dobanda mai mica
– Perioada de gratie inclusiv pentru ridicarea de numerar
– Puncte de loialitate de pana la 10% din valoarea tranzactiei, care pot fi folosite ulterior la cumparaturi
– Shopping in rate (in pana la 18 rate) la peste 12.000 de parteneri STAR din tara, din domenii dintre cele mai diverese, inclusiv turistic (www.starbt.ro).

Cardul WIZZ Bancpost va functiona in conditiile actuale pana la finalul acestui an si va putea fi folosit inclusiv pana pe 1 ianuarie 2019, iar STAR Forte, incepand cu 3 ianuarie 2019.

Daca nu ati primit pana acum cardul BT va rugam sa ne trimiteti un SMS cu textul CARD la numarul de telefon 1834.

Call center BT: 0800 800 881; 0264 30 80 50; BTBancpost@btrl.ro

Call center Bancpost: 0800 110 200; infocenter@bancpost.ro

Multumim, BT & Bancpost

Un comentariu la “In ce conditii se va prelua cardul de credit WIZZ Bancpost de catre Banca Transilvania?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + = 8