Pot folosi cardul Barclays in Romania?

card barclays romania

„Pot folosi cardul de barclays in Romania?”


Raspuns

Stimata doamna,

Da, cardurile Barclays, tip Visa, pot fi folosite si in Romania, ca in orice alta tara din lume unde sunt bancomate si POS-uri pentru utilizarea cardurilor Visa sau Mastercard.

Ce trebuie sa stiti cand folositi cardul Barclays in Romania:

Comisionul pentru tranzactiile in lei cu cardul Barclays este acealasi la toate bancomatele, intrucat este stabilit de banca emitenta a cardului, Barclays: 2,99% din suma retrasa de la bancomat sau din pretul pentru produsele si serviciile achitate la POS-urile magazinelor sau online.

In Romania puteti scoate de la bancomate doar lei.

De exemplu, daca scoateti 100 de lire (echivalentul in lei, adica in jur de 520 de lei), comisionul va fi in jur de 3 lire (2,99% din 100).

Exista si o limita maxima de 300 de lire pe zi care se pot retrage de pe un card Barclays de la ATM.

Puteti folosi cardul Barclays si pentru a plati la POS-urile magazinelor din Romania, intrucat conversia valutara se face automat de catre banca, la fel ca in cazul retragerii leilor de la bancomat.

Schimbul valutar in cazul cardurilor Barclays este cel al procesatorului Visa. Puteti sa consultati acest curs pe site-ul Visa, la adresa: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

Trebuie sa tineti cont si de faptul ca Barclays aplica un comision de schimb valutar destul de ridicat: 2,75%.

Atunci cand scoateti bani sau faceti plati cu cardul Barclyas, care este un card in lire sterline, mai trebuie sa fiti atenta la un detaliu, pentru a nu plati si comisionul de conversie valutara.

Astfel, atunci cand va apare mesajul privind moneda pe care vreti sa o utilizati la o tranzactie, alegeti mondeda locala (lei cand sunteti in Romania, euro daca sunteti intr-o tara din zona euro, precum Italia sau Spania.

Este vorba de optiunea Dynamic Currency Conversion (DCC), pe care este recomandabil sa nu o acceptati, asadar sa faceti retragerea banilor fara conversie. (vedeti aici detalii)

Va rog sa reveniti la mine daca mai aveti nevoie de ajutor cu cardul Barclays.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = 9